Tässä se nyt on: kuuluisa mysteeripaketti. Kuva: Reuters
Tässä se nyt on: kuuluisa mysteeripaketti. Kuva: Reuters

Mitä Melania Trump oikein antoi lahjaksi Michelle Obamalle? Katso video vaivaannuttavasta hetkestä.

Valta vaihtui eilen Valkoisessa talossa. Yksi päivän erikoisimmista hetkistä nähtiin, kun Melania Trump ojensi lahjan Michelle Obamalle Valkoisen talon portailla. Tilanteesta on levinnyt sosiaalisessa mediassa paljon meemejä, sillä Michelle Obaman ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän sai lahjan. Michelle ei tuntunut tietävän, mitä olisi paketille tehnyt. Onneksi Barack Obama pelasti vaivaannuttavan näköisen tilanteen.

2884239
Jos et nähnyt tilannetta, katso se tästä videolta. Video: Reuters

Senhän jo tiedämme, että paketti oli kuuluisasta Tiffany & Co. -koruliikkeestä. Mutta se, mitä paketti sisältää, on mysteeri. Moni onkin innostunut Twitterissä arvuuttelemaan sisältöä.

– Melania antoi Michellelle puheensa takaisin, yksi Twitter-käyttäjä hassuttelee. Tällä viitataan tietenkin kohuun, kun Melaniaa syytettiin viime kesänä Michellen puheen plagioinnista. Lue lisää täältä.

Jotkut Twitter-käyttäjät ovat puolestaan pohtineet, että kenties suureen laatikkoon oli piilotettu avunpyyntö, jossa Melanie anelee Michelleltä, että tämä pääsisi turvaan Obamoiden luokse.

Yksi Twitter-käyttäjä vitsailee, että ehkä Melanie toimitti paketissa kaikki miehensä verotiedot – Donald Trump kun ei vaalikampanjansa aikana julkistanut verotietojaan.

Twitterissä on kritisoitu myös sitä, ettei lahjan antaminen mennyt aivan etiketin mukaan. Tosin myös Michelle ojensi kahdeksan vuotta sitten väistyvälle first ladylle, Laura Bushille, lahjan Valkoisen talon portailla. Jezebelin toimittajan mielestä Michellen lahja ei kuitenkaan aikoinaan varastanut huomiota, koska paketti oli hillitympi kuin Melanian.

Michelle Obama, Laura Bush ja lahjapaketti Valkoisen talon portailla Barack Obaman virkaanastujaispäivänä, vuonna 2009.

Koruliike sai rutkasti mainosta Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä. Tässä paketti on matkalla Valkoiseen taloon Melania Trumpin sylissä. Kuva: Reuters
Koruliike sai rutkasti mainosta Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä. Tässä paketti on matkalla Valkoiseen taloon Melania Trumpin sylissä. Kuva: Reuters

 

Ja tässä se vaihtaa omistajaa. Kuva: Reuters
Ja tässä se vaihtaa omistajaa. Kuva: Reuters

Michellen ja Melanian on aikaisemminkin tulkittu viettäneen vaivaantuneita hetkiä. Lue myös: Michellen ja Melanian kiusallinen teehetki Valkoisessa talossa: näinkö se meni?

Tukeville tuoleille on muutakin käyttöä kuin ruokailuryhmään liittyminen. 

Tukeva ja mukava tuoli on tärkeä juttu varsinkin, jos istuu ison osan päivästä – tai jos sattuu harrastamaan tuolitanssia. 

Tamperelainen tanssinohjaaja ja tankotanssistudio The Pole Basen omistaja Nanna Halonen innostui välittömästi saadessaan tietää, että huonekalujätti Ikea on ottanut valikoimiinsa tuolin, joka saattaisi soveltua tuolitanssiin. Halonen harrastaa tuolitanssia itse, ja lisäksi hän ohjaa tuolitanssitunteja. 

Hän julkaisi mahdollisesti sopivasta tuolista Instagram-päivityksen, jota muutkin lajin harrastajat kommentoivat innostuneesti. 

Vuoden tuolietsinnät

Tuolitanssiin sopivaa tuolia ei ole helppo löytää. Ikealla oli Halosen mukaan aiemmin mallistossaan sopiva tuoli, mutta se poistettiin myynnistä. 

– Olemme vuoden ajan koettaneet etsiä ja koeajaa tuoleja, mutta sopivaa ei ole löytynyt, Halonen kertoo. 

Tuolitanssi voi sisältää hyvinkin vaativia akrobaattisia liikkeitä, joten tuolilta vaaditaan lukuisia ominaisuuksia.

– Tukevuus on yksi asia. Tanssissa mennään paljon vatsalleen selkänojan päälle. Jos selkänoja on tosi ohut, se sattuu todella paljon. Ja jos taas selkänoja on löysä, se ei kestä painoa, Halonen kuvailee.

 

New favorite chair for #chairdance #IKEA #poleacademy

Henkilön Nanna Halonen (@nannahalonen) jakama julkaisu

Tuolitanssissa tuolilta vaaditaan tukevuutta, painoa ja oikeanlaista selkänojaa.

Tanssiin sopivassa tuolissa pitäisi myös olla metallirunko, jotta tuoli kestää painoa ja painaa itsessään sen verran, ettei helposti lähde karkuun tanssijan alta. 

Alun perin sirkuslaji

Tuolitanssin harrastajamäärästä Suomessa ei ole tarkkaa tietoa. 

– Tuolitanssi on itse asiassa vanha laji. Sirkuksessa se on perinteisesti ollut tasapainolaji, jossa tasapainoillaan useamman tuolin päällä. Modernissa versiossa käytetään yhtä tuolia ja tehdään sen päällä esimerkiksi käsilläseisontoja, Nanna Halonen kertoo. 

Useampi tanssikoulu järjestää Suomessa tuolitanssitunteja. Osa tunneista on Halosen mukaan eroottisia sylitanssitunteja, osa silkkaa akrobatiaa, jossa korkokengät olisivat turvallisuusriski. 

Videolla Nanna Halosen oppilaat tekevät tuolitanssikoreografiaa. Video: Chair from The Pole Base on Vimeo

Muutamassa viikossa ei ole realistista karistaa pois raskauden aikana kerääntyneitä kiloja. Julkkikset näyttävät silti onnistuvan siinä. Huippumalli Chrissy Teigen kertoo, miten ihme tapahtuu.

Julkkisten raskausaikaa ja lasten syntymää on aina yhtä jännittävää seurata. Esimerkiksi Beyoncén ja Jay Z:n lasten syntymän odottelu oli sosiaalisessa mediassa yksi suuri jännitysnäytelmä viime keväänä.

Julkkisten raskauksien jälkeen tapahtuu kuitenkin aina jotain, mitä on vaikea käsittää: miten ihmeessä julkkisäidit pääsevät niin nopeasti eroon raskauskiloistaan?

Asiasta puhuu malli Chrissy Teigen, 31, joka on hyvä esimerkki raskauden jälkeisestä salamapalautumisesta. Teigenin ja tämän puolison John Legendin tytär Luna syntyi huhtikuussa vuonna 2016. Vain muutama viikko synnytyksen jälkeen Teigen latasi jo Instagramiin itsestään kuvia, joissa hän näytti siltä kuin ei olisi raskaana koskaan ollutkaan.

– Kenenkään ei pitäisi silti ajatella, että se on tavallista tai oikeasti realistista, Teigen sanoo silti.

 

hi my lulu!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

 

Mother's Day Brunch - low and slow scrambled eggs, chicken and waffles and roasted bacon, oh my!

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

 

Hello Giggles -sivusto kertoo, että Teigenin mukaan hommaan tarvitaan kaikki apu, mitä rahalla vain voi saada.

– Julkisuuden henkilöillä on kaikki se apu, mitä koskaan voi tarvita raskauskilojen karistamiseen. Meillä on ravintoterapeutit, personal trainerit, aikataulut tehtynä meille sekä lastenhoitajat. Meillä on apuna oikeat ihmiset, jotka mahdollistavat takaisin kuntoon pääsemisen niin nopeasti, Teigen sanoo.

Ihan realistista moinen ei meille taviksille ole. Totuus on, että vaadittaisiin pienen armeijan verran asiantuntijoita, jotta muutoksia tapahtuisi julkkisten tahdilla.

Teigen on puhunut myös siitä, kuinka iso osa keskittymisestä todella kuluu ulkoisiin asioihin, vaikka raskauskilojen mahdollisimman nopean karistamisen ei pitäisi olla lapsen saamisen keskiössä. Hänen mukaansa henkisen puolen muutoksista pitäisi puhua enemmän.

– Mielestäni jälkikäteen tapahtuvista henkisen puolen asioista, kuten raskaudenjälkeisestä masennuksesta, ei puhuta tarpeeksi. Minullakin oli päiviä, jolloin en tiennyt miten selvitä töistä ja muista asioista sekä viettää vielä aikaa mieheni kanssa. Se oli hyvin rankkaa, Teigen sanoo.