Tässä se nyt on: kuuluisa mysteeripaketti. Kuva: Reuters

Mitä Melania Trump oikein antoi lahjaksi Michelle Obamalle? Katso video vaivaannuttavasta hetkestä.

Valta vaihtui eilen Valkoisessa talossa. Yksi päivän erikoisimmista hetkistä nähtiin, kun Melania Trump ojensi lahjan Michelle Obamalle Valkoisen talon portailla. Tilanteesta on levinnyt sosiaalisessa mediassa paljon meemejä, sillä Michelle Obaman ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän sai lahjan. Michelle ei tuntunut tietävän, mitä olisi paketille tehnyt. Onneksi Barack Obama pelasti vaivaannuttavan näköisen tilanteen.

2884239
Jos et nähnyt tilannetta, katso se tästä videolta. Video: Reuters

Senhän jo tiedämme, että paketti oli kuuluisasta Tiffany & Co. -koruliikkeestä. Mutta se, mitä paketti sisältää, on mysteeri. Moni onkin innostunut Twitterissä arvuuttelemaan sisältöä.

– Melania antoi Michellelle puheensa takaisin, yksi Twitter-käyttäjä hassuttelee. Tällä viitataan tietenkin kohuun, kun Melaniaa syytettiin viime kesänä Michellen puheen plagioinnista. Lue lisää täältä.

Jotkut Twitter-käyttäjät ovat puolestaan pohtineet, että kenties suureen laatikkoon oli piilotettu avunpyyntö, jossa Melanie anelee Michelleltä, että tämä pääsisi turvaan Obamoiden luokse.

Yksi Twitter-käyttäjä vitsailee, että ehkä Melanie toimitti paketissa kaikki miehensä verotiedot – Donald Trump kun ei vaalikampanjansa aikana julkistanut verotietojaan.

Twitterissä on kritisoitu myös sitä, ettei lahjan antaminen mennyt aivan etiketin mukaan. Tosin myös Michelle ojensi kahdeksan vuotta sitten väistyvälle first ladylle, Laura Bushille, lahjan Valkoisen talon portailla. Jezebelin toimittajan mielestä Michellen lahja ei kuitenkaan aikoinaan varastanut huomiota, koska paketti oli hillitympi kuin Melanian.

Michelle Obama, Laura Bush ja lahjapaketti Valkoisen talon portailla Barack Obaman virkaanastujaispäivänä, vuonna 2009.

Koruliike sai rutkasti mainosta Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä. Tässä paketti on matkalla Valkoiseen taloon Melania Trumpin sylissä. Kuva: Reuters
Koruliike sai rutkasti mainosta Donald Trumpin virkaanastujaispäivänä. Tässä paketti on matkalla Valkoiseen taloon Melania Trumpin sylissä. Kuva: Reuters

 

Ja tässä se vaihtaa omistajaa. Kuva: Reuters
Ja tässä se vaihtaa omistajaa. Kuva: Reuters

Michellen ja Melanian on aikaisemminkin tulkittu viettäneen vaivaantuneita hetkiä. Lue myös: Michellen ja Melanian kiusallinen teehetki Valkoisessa talossa: näinkö se meni?

Uutuussarja Ozark (2017) alkaa mystisissä tunnelmissa: mies piilottaa jotain metsään ja puhuu rahasta sekä amerikkalaisesta unelmasta.

IS TV-LEHTI: Bill Dubuquen ja Mark Williamsin luoman rikosdraaman, Ozorkin, alkumetreillä voi aistia pientä piikkiä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kohtaan, kun kertojanääni toteaa amerikkalaisen työmoraalin tehneen Yhdysvalloista maailman suurimman valtion.

Synkästä metsästä palataan Chicagoon, jossa kyyninen rahoitusneuvoja, Jason Batemanin näyttelemä Marty Byrde liikekumppaneineen joutuu liriin, kun huumerahoja pesseen miehen epäillään varastaneen meksikolaiskartellin rahoja.

Marty pelastaa itsensä huumepomon (Esai Morales) luodeilta mainospuheella Missourin Ozorkin bisnesmahdollisuuksista. Byrde perheineen joutuu muuttamaan perheineen lomakohteeseen ja hankkimaan takaisin varastetut viisi miljoonaa dollaria.

Vereslihalla näyttelevä Bateman on ohjannut pilottijakson, joka ei aivan tempaise mukaansa. Hieman tasapaksu aloitus kuitenkin kutkuttaa, sillä 10 jaksosta koostuva tuotantokausi herättää kiinnostuksen tulevasta. Tarina muun muassa härnää leikittelemällä todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla – usein on vaikea tietää, mikä on totta, mikä päähenkilön unelmaa.

Aina erinomainen Laura Linney näyttelee Martyn vaimoa Wendya, jolla on myös oma salaisuutensa.

Ozark, Netflix, pe 21.7. alkaen

Cheekin pieni ranskanbuldoggi-ystävä on herättänyt runsaasti suosiota somessa.

Räppäri Cheek eli Jare Tiihonen viettää kesänsä tiiviisti keikkaillen. Tänä kesänä hänet nähdään lavoilla räppäri Elastisen kanssa, kun kaksikko keikkailee Profeetat-duona.

Eilen illalla Cheek kuitenkin ilmoitti, että hänen kesäänsä kuuluu myös toisenlaista puuhaa. Nyt hänen vastuullaan on pieni koiranpentu. Räppäri julkaisi hauskan yhteiskuvan itsestään pienen ranskanbuldogginsa kanssa Instagramissa.

– Vuosien harkinnan jälkeen päätin hankkia tällasen uuden ystävän. Sen nimi on Otus ja se on tosi reipas poika, Cheek kertoo kuvan yhteydessä.

Kuva on kerännyt tähän mennessä jo lähes 40 000 tykkäystä. Monet onnittelevat tuoretta koiranomistajaa vuolaasti.

– Onnea upeasta hauvavauvasta! Huisin hauskaa pentuhöntsäilyaikaa Otukselle ja sinulle! Himppu opetustyötä ja ravaamista tietty alkuun, mutta maailman uskollisimman ystävän sait, eräs kommentoi.

Osa kommentoijista kuitenkin kritisoi Cheekin rotuvalintaa. Tänä kesänä Suomen Eläinlääkäriliittokin on ottanut kantaa siihen, että pienet, ruttunaamaiset, tuhisevat koirat ovat suloisia, mutta eivät välttämättä terveitä. Liitto julkaisi hiljattain lausunnon, jossa se muistutti lyhytkuonoisten ja -kalloisten koirien vakavista terveysongelmista ja vaatii, että koiria jalostettaisiin terveempään suuntaan.

–Vaikka suurisilmäinen, pyöreänaamainen ja tuhiseva koira voi olla joidenkin ihmisten mielestä hellyttävä ja ihanan rauhallinen, se on hyvin todennäköisesti myös hengitysteiltään sairas eläin, jolle hengittäminen on työlästä, lausunnossa huomautettiin.

Lue lisää: Koirien kannalta ei olekaan hyvä juttu, että Lennu on Suomen ykköskoira

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

RAPU

Sinun ei tarvitse ottaa hoitaaksesi muiden juoksevia asioita. Kieltäydy kohtuuttomista vaatimuksista. Varaa aikaa itsesi hemmottelemiseen.

 

LEIJONA

Pysy rauhallisena, vaikka ympärilläsi velloisi kaaos. Tulevaa on nyt vaikea ennakoida. Älä lähde liikkeelle ennen kuin suunta on sinulle selvä.

 

NEITSYT

Vetäydy omiin oloihisi välillä. Yksin oleskelu tekee sinulle hyvää. Päivä sisältää mielikuvitustasi ruokkivia sattumuksia.

 

VAAKA

Pidä tunteesi hallinnassasi. Joudut tänään houkutusten eteen, eikä päätösten tekeminen ole helppoa. Perusteellinen harkinta pelastaa sinut.

 

SKORPIONI

Anna mielikuvituksesi tehdä työnsä. Luovuus on tänään merkittävässä roolissa. Älä pelkää, vaan seuraa sydäntäsi ennakkoluulottomasti.

 

JOUSIMIES

Pidä rahatilanteesi vakaana. Tänään on helppoa sortua heräteostoksiin. Pysy kohtuudessa ja näytä välittämistäsi muilla keinoilla.

 

KAURIS

Älä päästä epävarmuutta niskan päälle. Laajenna horisonttiasi keskustelemalla ihmisten kanssa. Tarvitset lisää tietoa.

 

VESIMIES

On aika miettiä rajoja. Mittaile omia mahdollisuuksiasi ja toiveitasi. Määrätietoisuus auttaa sinut pitkälle tänään.

 

KALAT

Täytä päiväsi ilolla ja naurulla. Hanki itsellesi tekemistä, josta nautit. Tutustut tänään kiinnostaviin ihmisiin, jotka kannattaa pitää elämässäsi.

 

OINAS

Lähde sinne, missä tapahtuu. Oma onnesi menee kaiken muun edelle. Tee valintoja, jotka edistävät ennen kaikkea hyvinvointiasi.

 

HÄRKÄ

Ystävä tai työkaveri tarjoaa arvokkaita neuvoja. Nyt ei ole aika heittäytyä itsepäiseksi. Ota kaikki irtoava apu vastaan.

 

KAKSONEN

Järjestä kotisi kuntoon. Uusi ilme sisustukselle ei tekisi pahaa. Kutsu ystäviä kylään nauttimaan lopputuloksesta.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

”Olisihan sinun pitänyt huomata jo aiemmin, että hän on homo.” Ai jaa, mistähän?

Kyyneleiltäni ei tullut loppua, kun poikaystäväni kertoi, että hän tuntee enemmän vetoa oman sukupuolensa edustajia kohtaan ja haluaa erota. Otin maratonipuheluita ystäville ja kutsuin parhaimmat samalle illalle hätäkokoukseen.

Olimme tunteneet silloisen poikaystäväni kanssa yli kymmenen vuotta ja seurustelleet tiiviisti puoli vuotta. Virityksiäkin oli ollut jo aikaisemmin. Siinä ajassa ehtii tutustua läpikotaisin kumppaniin ja hänen vanhempiinsa sekä suunnitella yhteistä elämää aina eläkepäiviin saakka.

Kunnes yhtenä päivänä, täysin yllättäen, hän pyysi minua istumaan keittiönpöytänsä ääreen.

Poikaystäväni halusi kertoa jotain henkilökohtaista. Mielessäni ehti vilahdella jo kaikki kivat asiat uudesta työpaikasta kosintaan asti. Viime aikoina meillä oli ollut vähän myrskyistä, ja seksiä oli ollut liian vähän.

Ketään toista ei ole eikä ole ollut seurustelumme aikana, puolisoni vakuutteli. Hän kertoi alkaneensa kokea yhä voimakkaampaa mielenkiintoa omaa sukupuoltaan kohtaan. Suhde naisen kanssa ei enää toiminut; hän ei jaksanut näytellä eikä määritellyt itseään biseksuaaliksi. Hän oli kerännyt rohkeutensa eikä voinut enää tukahduttaa tunteitaan.

Kuulin puolessa tunnissa hänen nuoruudestaan, tunteistaan ja haaveistaan enemmän kuin koskaan. Ex-poikaystäväni halusi jakaa elämänsä miehen kanssa.

Itkun jälkeen päästelin ulos raivoa ja vihaa. Sen jälkeen vierähti satoja terapiakeskusteluja ja kuukausien pohdintaa yksin ja ystävieni kanssa.

Miksi tästä erosta kestää toipua pidempään kuin aiemmista eroistani? Olimme tunteneet toisemme pitkään ja edenneet kaveruudesta parisuhteeseen. Miksi koin yhtäkkiä suunnatonta inhoa hyvää ystävääni ja rakastani kohtaan? Ja miksi hänen ilmoituksensa oli suurin suhdejärkytys koskaan?

Pidän kuitenkin itseäni avarakatseisena ja seksuaalisesti joustavana. Ystävä- ja tuttavapiirissäni on eri tavalla seksuaalisesti suuntautuneita ihmisiä, ja olen nähnyt monien seksuaalisuuden muuttuvan. Miksi se tällä kertaa tuntui niin pahalta?

”Ystävieni mielestä minun olisi pitänyt huomata merkkejä etukäteen eksäni muuttuvasta seksuaalisesta suuntautumisesta.”

Pettymyksen hetkellä syytin hetken myös itseäni, vaikka se on ihan turhaa. Välillä päädyin riitelemään ystävienikin kanssa, kun olimme asioista vielä eri mieltä. Joidenkin mielestä minun olisi pitänyt huomata merkkejä eksäni muuttuvasta seksuaalisesta suuntautumisesta vaikkapa yhteisten elokuvailtojemme aikana tai uimarannalla. Osa lohdutti surun hetkellä myös sillä, että kaikkihan me rakastamme ihmisiä – miksi sukupuolella olisi mitään väliä?

Olen selittänyt itselleni vahvoja reaktioitani muun muassa tunneshokilla. Jo itse ero oli raju uutinen. Puolisoni oli kelaillut asioita pitkään ja salassa minulta. Miksi hän ei ollut kertonut ajatuksistaan aiemmin? Nämäkin asiat harmittivat, mutta ne jäivät selvästi sukupuolikeskustelun jalkoihin.

Stressini purkautui omituisena käytöksenä ja ajatuksina, joita en osannut enää ahdistuksen keskellä hallita. Nukuin huonosti ja söin huonosti. Eksäni kanssa käyttäydyin rauhallisesti ja päätin näytellä hänelle alusta saakka, että kunnioitan hänen päätöstään. Muun ajan kiehuin itsekseni ja muiden seurassa. MIelenterveyteni vuoksi pyysin parasta ystävääni mukaani, kun hain loput tavarat pois ja jätin avaimen.  

Lopulta kaikki meni hyvin. Rankan tunnekuohunnan jälkeen olen kokenut pelkkää tyytyväisyyttä ja rauhaakin. Käsittelin asian, eikä minun tarvitse enää näytellä: osaan nyt olla onnellinenkin eksäni uudesta elämästä – sekä varsinkin omasta elämästäni.

Suuri muutos on aina hyvä tilaisuus pohtia omia intohimoja ja näkökulmia muun muassa seksuaalisuuteen sekä siihen, mitä elämältään haluaa ja kenen kanssa.

Vanha nainen

Järkytyin, kun poikaystäväni halusi erota ja jakaa elämänsä miehen kanssa

Avarakatseisuus lienee teoriaa, koska reaktio "kyläkokouksineen" oli niin vahva. Kun asia sattui kohdallesi, avarakatseisuus oli pelkkä kupla. Ei ketään voi väkisin pitää. Minusta kumppaniasikin olisi pitänyt kunnioittaa, eikä heti julkaista "paaluilmoitusta" asiasta. Kuten ystäväsikin totesivat, olisi sinun pitänyt havaita merkkejä asiasta jo aikaisemmin.
Lue kommentti