Ennen kuin räpsäiset, mieti vielä tovi! Kuva: Shutterstock
Ennen kuin räpsäiset, mieti vielä tovi! Kuva: Shutterstock

Parilla niksillä nakuselfiesi pysyvät paremmassa tallessa.

Alastonselfieitä näpsitään ihan omaksi mutta myös muiden iloksi. Harva kuitenkaan haluaa nakuselfieitään kaikkien nähtäville. Valitettavasti digitaalisissa kuvissa piilee aina se vaara, että ne päätyvät ulkopuolisten katseltavaksi.

Senpä takia omista nakuselfieitään kannattaa suojella. Näillä viidellä vinkillä voit yrittää varmistaa, että alaston vartalosi säilyy vain valittujen ihmisten katseen alla.

1. Kaikkien kannattaa suojautua

Jos kuvasi ovat missä tahansa digitaalisessa muodossa, ne saattavat vuotaa teille tietämättömille. Ainoastaan perinteisellä filmikameralla otetut nakukuvat ovat ehdottomassa turvassa.

Vaikka tavallisen pulliaisen nakukuvat eivät ole ehkä yhtä kovassa huudossa kuin esimerkiksi näyttelijä Jennifer Lawrencen, niiden päätyminen vääriin käsiin on mahdollista. Jos vieras ihminen hakkeroi sähköpostitilisi, kännykkäsi tai tietokoneesi kovalevyn, hän todennäköisesti törmää nakukuviisi melko nopeasti. Sieltä ne saattavat päätyä esimerkiksi pornosivustolle, koska alastonkuvat tuppaavat kaikissa muodoissaan olemaan netissä kovaa valuuttaa.

2. Turvaa luuri ennen räpsyä

Aseta ensi töiksesi luuriisi salasana, jonka kännykkä vaatii joka kerta ennen käyttämistä. Suurin osa kännyköistä tallentaa kaikki otetut valokuvat pilveen. Laita siis automaattinen synkronointi asetuksista pois päältä.

3. Mieti ennen kuin lähetät

Pari kertaa tapaamasi tyyppi voi olla vaikka kuinka ihana, mutta muista, että myös ihanat ihmiset voivat tehdä kamalia juttuja. Nakukuvia kannattaa siis lähetellä vain sellaisille tyypeille, joihin luotat sataprosenttisesti.

4. Pidä puhelin itselläsi

Kaipaako kaveri lainaluuria? Tarkista vielä kertaalleen ennen sen eteenpäin luovuttamista, että nakukuviasi ei ole olemassakaan. Kännykästäsi ne on nimittäin erittäin helppoa napata itselleen.

Jos kännykkäsi varastetaan, pystyt hallitsemaan sen sisältöjä edelleen etäyhteydellä. Lisää neuvoja kannattaa kysyä liikkeestä, josta olet ostanut luurisi.

5. Pidä huolta kaikista muistipaikoista

Siinä missä kännykän turvallisuuteen on syytä kiinnittää huomiota, ei kannata unohtaa myöskään tietokonettaan. Yksinkertainenkin salasana hidastaan hakkereiden toimia, mutta muista, että mitä monimutkaisempana sen pidät, sitä parempi. Vinkkejä salasanan tekemiseen löydät täältä.

Kun lähdet poistamaan nakukuviasi yhdestä laitteesta, älä unohda sen kanssa synkronoivia laitteita. Jos puhelimesi synkronoituu tietokoneesi kanssa ja tallentaa kuvat lisäksi pilveen, käy poistamassa otos myös sieltä.

Lähde: Women's Health

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Älä lykkää myöhemmäksi tärkeitä käytännön asioita. Paperivuoren kimppuun on syytä käydä heti, kun mahdollista. Käytä energiasi viisaasti.

 

NEITSYT

Vältä ylireagointia. Kuulet tänään kommentteja, joita ei ole helppoa ottaa vastaan. Draamaa ei synny, jos pidät hermosi kurissa.

 

VAAKA

Sinun on vaikea tehdä päätöksiä tänään. Ilmassa on epävarmuutta. Älä anna kenenkään kasata sinulle paineita.

 

SKORPIONI

Tärkeintä on, että liikut eteenpäin. Älä jätä kesken mitään, vaan sinnittele hankalatkin urakat loppuun asti. Pyydä apua tarpeen vaatiessa.

 

JOUSIMIES

Maisemanvaihdos avartaa ajatusmaailmaasi. Saat uuden näkökulman dilemmaan, joka on kiusannut sinua pitkään. Onni ei ole nyt puolellasi raha-asioissa.

 

KAURIS

Määrätietoisuus vie sinut pitkälle. Nosta äänesi kuuluviin, niin saat taustatukea ideallesi. Luota itseesi ja ylläty iloisesti lopputuloksesta.

 

VESIMIES

Saat kritiikkiä, joka saa sinut epäilemään kykyjäsi. Joku kasaa nyt tahallaan esteitä tiellesi. On aika laittaa kaikki peliin.

 

KALAT

Raha-asiat ovat tänään etusijalla. Lupaava tilaisuus odottaa sinua aivan kulman takana. Tartu siihen ja tee uskalias siirto.

 

OINAS

Toimit tänään sovittelijana. Perheen sisällä nousee pintaan jännitteitä, jotka kaipaavat selvittämistä. Ole diplomaattinen ja etsi kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja.

 

HÄRKÄ

Joku tuottaa sinulle pettymyksen. Älä anna yksittäistapauksen lannistaa sinua. Suuntaa katse kohti tulevaa ja laadi uusia suunnitelmia.

 

KAKSONEN

Keskity olennaiseen. Joku yrittää harhauttaa sinua sivupoluille. On tärkeää, että pidät päämääräsi mielessäsi kaikesta huolimatta.

 

RAPU

Luvassa on myöhästelyä ja hermojen kiristymistä. Älä anna periksi. Etsi vaihtoehtoisia reittejä ongelmien sattuessa kohdalle.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa, Rintamäkeläiset sai murskavoiton. Nyt odotus palkitaan.

IS TV-LEHTI: Rintamäkeläisten ensimmäinen jakso nähtiin vuonna 1972. Silloin TV2 marssitti ruutuun kaksi pientilallisperhettä, Rintamäet ja Honkoset, joiden elämää seurattiin maaseudun murrosaikana.

Kansa ihastui arkirealistiseen sarjaan, ja vuonna 1975 sitä seurasi 900 000 katsojaa. Sarjan perään on haikailtu myöhemminkin. Rintamäkeläiset sai murskavoiton, kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa. Silloin sarjasta nähtiin joulujakso vuodelta 1973.

Sotajuttuja ja pikku riitoja

Rintamäkeläiset loi Reino Lahtinen, joka oli aiemmin käsikirjoittanut toista suosittua tv-sarjaa eli Heikkiä ja Kaijaa. Rintamäkeläisten pääosiin valittiin Heikistä ja Kaijasta tutut näyttelijät Veijo Pasanen, Sirkka Lehto, Eila Roine ja Antti Haljala.

Sarjan henkilöt istuvat tyypillisesti kahvipöydässä ja keskustelevat milloin mistäkin. Keskusteluista syntyy usein riidanpoikanen.

Antti Rintamäki ja Veikko Honkonen ovat sotaveteraaneja, joten usein esillä on toinen maailmansota. Antin ja Veikon sotajutut perustuvat pitkälti käsikirjoittaja Reino Lahtisen omiin sotakokemuksiin.

Välillä puhutaan tietysti ihmissuhteista ja lipsahdetaan reilusti juoruilun puolelle. Tässä kunnostautuu erityisesti Helmi Honkonen. Helmiä näytellyt Eila Roine kertoi muutama vuosi sitten Studio55:lle nauttineensa roolistaan.

– Sain olla niin peruskateellinen, suomalainen ämmä kuin ikinä vaan. Ja minullahan oli paljon esikuvia, ja useat esikuvista sanoivat, ettei tuollaista ihmistä voi ollakaan. En maininnut, että esikuvani puhuu juuri, Roine sanoi nauraen.

Särmikkään sanailun lisäksi kansaan vetosi sarjan ajankuva. 1970-luvulla elettiin rakennemuutosta, jolloin perinteinen elinkeino maanviljely oli vaakalaudalla. Honkoset myyvätkin tilansa ja muuttavat rivitaloon kirkolle.

Politiikkaa ruudun täydeltä

Lisäksi vuosikymmenen puoluepolitisoitunut ajan henki näkyy vahvasti Rintamäkeläisissä. Antti on vennamolainen, Veikko demari ja sivuhenkilöissä on kommunisteja, kokoomuslaisia sekä kepulaisia. Poliittiset näkökannat leimahtavat yhteisiä asioita hoidettaessa, kuten meijerikysymysten äärellä.

Yhteiskunnallisista näkökulmista huolimatta sarjasta ei puutu komediallisia elementtejä. Ne nivotaan arkisiin asioihin: kun Honkoset ovat lähdössä juhliin, Veikon haisevista sukista ja likaisesta aluspaidasta saadaan aikaan kunnon suukopu.

Rintamäkeläiset, 10.8. alkaen Yle Areena

 

 

 

Vierailija

Tänään tv:ssä: Muistatko vielä Rintamäen Antin? Suomalaisten suosikkisarja palaa ruutuun

Kiva kun pakkoverorahojani suunnataan oikein ja saan katsella mustavalkoista nostalgiaa loppumattomana virtana, sellaista jonka olisi voinut sinne areenaan tunkea ihan ilman kyselyjäkin. Olisihan se vallan kauheaa jos joutuisi katsomaan vaikka jotain hittisarjoja kuten vaikka Game of thronesia jne ja pysyisi ehkä aavistuksen ajan hermolla... Noh, tärkeintähän on kuitenkin, että ne lukuisat pikkuiset herrat/rouvat saavat elää mukavaa yltäkylläistä elämäänsä ylellä onnellisena elämänsä loppuun...
Lue kommentti