Kappas! Siinähän kipittää uusi lemmikkileppikseni Leena! Kuva: Jukka Gröndahl
Kappas! Siinähän kipittää uusi lemmikkileppikseni Leena! Kuva: Jukka Gröndahl

Lapsena tuli keksittyä mitä erikoisempaa tekemistä – kokosimme hulvattomimmat tarinat!

Lapsuuden leikeistä on monta ihanaa muistoa, mutta jokaisella on myös niitä muistoja, jotka saavat nauramaan vedet silmissä näin aikuisena. Erityisesti lapsuutensa ennen internetiä eläneet tietävät, että tekemisen keksiminen vaati joskus suurta mielikuvitusta. Kokosimme Me Naisten toimituksen hulvattomimmat lapsuusleikit. Jos tylsyys yllättää, vinkkejä saa vapaasti kokeilla aikuisenakin! (Paitsi rötöstelyä emme suosittele kenellekään.)

1. HAMSTERI-LEHDEN TEKOA

”Pidin uimakoulua ja esterataa My Little Poneille. Tein Hamsteri-lehteä ja Hamsteri-taskupokkaria, joita sukulaiset ja naapurit saivat ostaa. Olin hullu eläinfani, ja sain ensimmäisen hamsterin 6-vuotiaana. Leikin hamsterin kanssa todella paljon: tein sille temppuratoja ulos ja sisälle, ja opetin sen nukkumaan sängyssäni. Sain myös koiran 10-vuotiaana.

Tein Barbeille vaatteita, ja leikkasin siinä samassa äitini vihkipukuakin.

 Tein ja myin myös Barbie-lehteä. Tein Barbeille vaatteita, ja leikkasin siinä samassa äitini vihkipukuakin, kun kangas näytti niin kivalta. Tapahtunutta muistellaan nykyisin huumorilla, mutta silloin se harmitti äitiäni paljon.

Minusta tuli toimittaja, joten lapsuuden harrastukset ovat selvästi ohjanneet uravalintojani ja ylläpitäneet kiinnostustani eläimiin.” Annakaisa

Äänitin ranskalaiselle kirjekaverille pätkiä radiosta ja laskin suomeksi kymmeneen.

2. KIRJEKAVEREITA JA RÖTÖSTELYÄ

”Nauhoitin kaverini kanssa Radio Rasvakalaa. Juonsimme ohjelmiamme, joiden väliin teimme mainosparodioita: Liberon vaippa ei jouuus-tanutkaan, vaan raaaat-kees.
Haalin hurjan määrän kirjekavereita pitkin maailmaa ja odotin malttamattomana postia. Kun postia alkoi saapua todenteolla parilta kymmeneltä tyypiltä, minulle tuli kisaväsymys ja vain pari kirjekaveria jäi jäljelle. Lähetin kirjekamuille myös äänikirjeitä, ja äänitin ranskalaiselle kirjekaverille pätkiä radiosta ja laskin suomeksi kymmeneen.

Kun kirjeenvaihtokaverini lähetti kuoressa väkivaltaisesti väännellyn kudinpuikon, tiesin, että olin löytänyt sielunsiskoni. 

Löysin tulevan teini-iän bestikseni Hippo-lehden kirjeenvaihtopalstalta. Asuimme samalla paikkakunnalla, mutta kirjoittelimme pitkiä kirjeitä ennen tapaamistamme. Vihasimme molemmat käsitöitä, ja kun kirjeenvaihtokaverini lähetti kuoressa väkivaltaisesti väännellyn kudinpuikon, tiesin, että olin löytänyt sielunsiskoni. 

Mökillä tein akvaarioita laittamalla pesuvatiin kiviä, vettä ja kalanpoikasia.

Halusin myös kivoja tavaroita ja ilmeisesti jännitystä elämään, joten näpistelin kaupoista kyniä ja meikkejä. Jännitystä tuli, ja melko pian jäin kiinni. Hävetti, kun äidin kanssa jouduin kierrokselle palauttamaan kauppoihin tavaroita.” Reetta, 40

3. BISNESTÄ LYIJYKYNILLÄ

”Olin jo pikkutyttönä kova bisnesnainen. Minulla oli esimerkiksi oma kauppa, ravintola, kauneushoitola, teatteri ja lehtitalo. Kaupoissani katteet olivat kohdallaan. Saatoin ostaa Tiimarista 20 lyijykynää markalla, ja myydä ne kaupassani markalla kappale.  

Perhe, naapurit ja kaverit värvättiin ostoksille ja kulttuuririentoihin.

Kesämökillä pidin kukkakauppaa ja omien taidetekeleitteni näyttelyä. Siistin myös mökin pihaa kävyistä ja risuista, ja myin niistä tehtyjä sytykepaketteja markalla kappale. Perhe, naapurit ja kaverit värvättiin ostoksille ja kulttuuririentoihin. Minulla oli jokaiselle yritykselle omat mainokset, kanta-asiakaskortit ja kaikki.” Hertta, 32

4. MUOVIPUSSIN LENNÄTYS 

”Leikin ystäväni kanssa muovipusseilla, vaikka lelujakin olisi ollut. Koetimme pihalla saada tuulen tarttumaan pussiin ja kisailimme siitä, mikä muovipussi lentää pisimmälle. Muovipusseilla oli tietysti nimet sen mukaan, mitä pussissa luki. Alko taisi olla aika hyvä lentämään, jos en väärin muista.” Viivi, 25 

5. POKERIA YKSINPELINÄ

”Pelasin pokeria yksin vasen käsi vastaan oikea käsi. Harrastin tätä silloin, kun kukaan ei ehtinyt pelata kanssani. Pelasin yksin useamman vuoden, ehkä viisivuotiaasta kymmenenvuotiaaseen. Oikea käsi voitti useammin kuin vasen. Aikuisena en ole yksin pelaillut, vaikka mielessä se on joskus käynyt.” Jutta, 35

6. METSÄN SIIVOUSTA

”Siivosin kesämökillä metsää ja mökin pihamaata kävyistä, jotta olisi ollut siistimpää. Kävyt jäivät siivoamisen jälkeen johonkin mökinnurkalle muovipussiin odottamaan tai kävin kippaamassa ne syvemmälle metsään. Metsässä käpyjä oli varmaan miljoonia, joten hidas homma taisi jäädä kesken.

Ala-asteella keräsimme myös leppäkerttuja, joita laitoimme rasiaan ja pidimme lemmikkinä. Lorautin astiaan satunnaisesti tilkan vettä ja heitin vähän ruohoa, joten eipä ne leppäkertut montaa päivää selvinneet.” Alina, 21

Mitä hassua sinä olet leikkinyt lapsena? Kommentoi alle!

 

 

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti