Niina Lahtinen suunnittelee #evek-jaksossa, että vuonna 2017 hänestä tulee kultainen tuhero.

 

Katso kaikki #evek-jaksot täältä.

Ruotsalaiskirjailija kirjoitti menetyksestä menestysteoksen Joka hetki olemme yhä elossa.

Vuonna 2012 kirjailija Tom Malmquistin avovaimo Karin Lagerlöf sairastui akuuttiin leukemiaan, kun hän oli viimeisillään raskaana. Parin lapsi syntyi hätäsektiolla, mutta Karin kuoli vain viikko lapsen syntymän jälkeen.

Menetyksestä syntynyt kirja Joka hetki olemme yhä elossa pistää lukijansa heti koville: ensimmäinen luku on nopeatempoinen ja tunteista riisuttu kuvaus siitä, kuinka Tom juoksee teho-osastolla taistelevan avovaimonsa ja keskoskaapissa olevan tyttärensä väliä. Karin ei koskaan herää näkemään tytärtään.

Kirja vuorottelee menneessä ja nykyisyydessä. Se kertoo, kuinka parikymppiset Tom ja Karin tapaavat kirjoituskurssilla ja kuinka suhde varovasti syvenee. Ja kuinka Tom yksin hoitaa kotona tytärtään mutta ei uskalla lähteä tämän kanssa ulos. Kotona hän käy läpi Karinin tavaroita ja lukee kirjoista tämän alleviivauksia.

Kun neljän kuukauden päästä avovaimon kuolemasta menehtyy myös Malmquistin isä, mukaan tulevat lapsuusmuistot kovaksikeitetyn urheilutoimittajan poikana. Lapsuudenperhe sai henkivartijat, kun isä paljasti sopupeliskandaalin ja sai mafian kintereilleen.

Kirja ei ole samanlainen ajaton ja yleisellä tasolla puhutteleva pohdiskelu kuin esimerkiksi surukirjallisuuden klassikko, Joan Didionin Maagisen ajattelun aika. Tom Malmquist on kirjoittanut keskellä akuuttia surua. Kaksi runokirjaa julkaissut kirjailija on karsinut ilmaisustaan kaiken lyyrisyyden: on vain pelkistetty, ankara ja pakahduttavan surullinen kuvaus siitä, mitä ihmiselle tapahtuu suuren menetyksen äärellä.

Viimeisessä luvussa Malmquist puhuttelee Kariniaan suoraan: ”Sinä tiedät että rakastan häntä meidän kummankin puolesta ja silti tuntuu kuin minulla olisi elämäni paras aika takanapäin ja tärkein aika edessäpäin.”

Tom Malmquist: Joka hetki olemme yhä elossa, suom. Outi Menna (S&S)

Myöhästelijä yrittää parhaansa, usko pois!

Minuuttiaikataululla toimiva yhteiskuntamme karsastaa myöhästelijöitä. Siksi mekin olemme koonneet useamman jutun siitä, miten tavasta voi päästä eroon.

Lue lisää: Nämä neljä tapaa tekevät sinustakin täsmällisen

Todellisuudessa myöhästelyään voi olla vaikea hallita, kertoo Tieteen Kuvalehti. Ajanhallinnassa on nimittäin kyse myös persoonallisuustyypistä. Tyypillinen krooninen myöhästelijä on niin sanottu B-ihminen: hänelle minuutti on 77 sekuntia, kun taas A-ihmisille se on 58 sekuntia.

Miten sekuntilleen ajoissa olevat ymmärtäisivät maijamyöhäsiä paremmin? Tämän listan avulla tietenkin!

 1. Myöhästelijä ei myöhästele tarkoituksella. Aikataulun levähtämiseen on aina joku syy. Onhan sekin syy, että piti katsoa vielä yksi jakso Skamia. 
 2. Myöhästely ei tarkoita sitä, ettei arvostaisi muita tai heidän aikaansa. Päinvastoin! Myöhästelijä saattaa helposti aikatauluttaa tekemisilleen liian vähän aikaa, koska haluaa tehdä kaiken napakasti. Harmi vain, että suunnitelma harvoin toimii.
 3. Myöhästelijä haluaa olla tapaamisessa parhaimmillaan. Siksi valmistautuminen helposti venähtää. 
 4. Myöhästelijä on usein aamu-uninen. Jos haluat tavata hänet kukonlaulun aikaan, on oikeastaan oma vikasi, jos joudut odottelemaan.
 5. Myöhästelijällä on lyömätön kunto ja aina hiki. Hän nimittäin joutuu aina juoksemaan paikkoihin, että ehtii. Myöhästelijä on siis loistavaa lenkkiseuraa! (Huomio: Älä odota myöhästelijän saapuvan lenkille ajoissa.) 
 6. Myöhästelijä on täsmällinen siinä, kuinka myöhässä hän on. Jos siis haluat tavata myöhästelijän kello 18.00, sovi treffit 17.45.
 7. Myöhästelijä on ymmärtäväinen, vaikka vähän viilaisitkin silmään. Siis yllä olevalla tavalla.
 8. Myöhästelijä on tottunut siihen, että hänelle valehdellaan aikatauluista. Jossain vaiheessa hän tajuaa sen, ja alkaa saapua paikalle taas omaan aikaansa. Eli myöhässä.
 9. Myöhästelijällä on huono tuuri. Jostain syystä juuri kroonisen myöhästyjän pyörästä puhkeaa viikon välein kumi tai hänen avaimensa putoavat viemäriin matkan varrella vähintään kerran viikossa.
 10. Jossain vaiheessa myöhästelijä ei enää jaksa selitellä. Vaikka myöhästymisen syy olisi oikeasti hyvä, myöhästelijä tyytyy vain pahoittelemaan. 
 11. On rasittavaa, ettei kukaan usko myöhästelijää. Vaikka oikeasti ne avaimet olisivat pudonneet kaivoon ja kumi puhjennut, kaikki vain pyörittelevät silmiään.
 12. Myöhästelijä innostuu asioista helposti. Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että seuraava tapaaminen saattaa yksinkertaisesti lipsahtaa pois mielestä.
 13. Myöhästelijä on loistava multitaskaaja. Omasta mielestään. Kyllähän kymmenessä minuutissa ehtii käydä suihkussa, meikata, syödä aamupalan ja kävellä töihin!
 14. ”Ajoissa” tarkoittaa myöhästelijälle eri asiaa kuin muille. Vain viisi minuuttia myöhässä – käytännössä siis ajoissa!
 15. Kun myöhästelijä on ajallaan, kannattaa häntä tsempata. Paljon parempi vaihtoehto, kuin sarkastinen ”kerrankin”.
 16. Mikään ei rasita myöhästelijää niin kuin tämä: 
 17. Myöhästelijät ovat rentoja tyyppejä. Oletko koskaan kuullut, että myöhästelijä nillittää aikatauluista? Niinpä, et ole.
 18. Okei, voi myöhästelijääkin ärsyttää muiden myöhästely. Mutta myöhästelijäpä osaa pitää mölyt mahassaan!
 19. Yleensä muiden myöhästellessä myöhästelijä on vain salaa tyytyväinen. ”Huh, en ole ainoa.”
 20. Myöhästelijä ystävystyy helposti muiden myöhästelijöiden kanssa. Heille ei tarvitse selitellä mitään.
 21. Kyllä myöhästelijäkin on joskus ajoissa! Esimerkiksi silloin, kun kelloja siirretään taaksepäin. Myöhästelijä on todennäköisesti unohtanut kääntämisen. Mutta hei, ajoissa on silti ajoissa.

NHL-tähti juhlii syntymäpäiväänsä tänään laskiaissunnuntaina.

Emmi Kainulainen on julkaissut Instagram-tilillään onnittelunsa avopuolisolleen, NHL-kiekkoilija Mikael Granlundille. Minnesota Wildin suomalaistähti täyttää tänään 25 vuotta.

Julkaisemassaan pusukuvassa Emmi ja Mikael ovat sijaintipäivityksen mukaan Meksikon Tulumissa.

Kuvatekstiksi julkaisuunsa Emmi on kirjoittanut:

– Onnellisinta neljännesvuosisatasyntymäpäivää minun rakkaalleni.

Huippumallina työskentelevä Emmi on viime päivinä jakanut rantalomakohteesta muitakin kuvia.

”Onnellisinta neljännesvuosisatasyntymäpäivää minun rakkaalleni.”

Emmi ja Mikael tapasivat vuoden 2012 kesällä. Mikael oli juuri allekirjoittanut ensimmäisen kolmivuotisen sopimuksensa Minnesota Wildin kanssa. Nyt he asuvat Minneapolisissa.

Jääkiekkoilija Mikael Granlund muistetaan erityisesti vuoden 2011 ilmaveivistään. Hän veti silloin MM-kisoissa kiekon ilmaveivillä Venäjän maaliin.

Lue lisää! Mikael Granlundin avovaimo Emmi Kainulainen on huippumalli: ”Tulisin hulluksi, jos minun pitäisi vain hoitaa kotia”

Ensimmäisenä Emmi Kainulaisen kuvapäivityksestä kertoi Iltalehti.

Suomalaislaulaja ja Norjan hiihtotähti voisivat olla kaksosia, osoittaa somessa jaettu mitalikuva.

Suomalaishiihtäjä Krista Pärmäkoski sijoittui lauantaina upeasti MM-hopealle. Naisten yhdistelmähiihdossa voitto meni norjalaiselle Marit Björgenille – joka muistuttaa yllättävästi suomalaislaulaja Maija Vilkkumaata.

Yhdennäköisyydestä kertoi kisapäivänä sosiaalisessa mediassa ensimmäisenä urheilumanageri Ville Ahtiainen, ja Maija Vilkkumaa jakoi kuvan edelleen omalla Instagram-tilillään myöhään lauantaina.

Mitalikolmikon keskellä näkyy norjalaishiihtäjä Marit Björgen ja kuvaan on kirjoitettu:

– Onnea @maijavilkkumaa kultamitalista.

Tunnuksina kuvassa ovat lahti2017, lookalike ja ei.

Maija Vilkkumaan, 43, ja Norjan suurimpiin hiihtotähtiin kuuluvan Marit Björgenin, 36, yhdennäköisyydestä innostuivat myös laulajan fanit:

– Ihan kuin Maijuli, sanoi yksi Instagram-käyttäjä kuvan alla.

– Mies tätä eilen naureskelikin, että ”katopa, Maija Vilkkumaakin tuolla”.

”Mies tätä eilen naureskelikin, että katopa, Maija Vilkkumaakin tuolla.”

Maija Vilkkumaan ja Marit Björgenin yhdennäköisyys on huomattu aiemminkin. Ainakin Kaksplus.fi:ssä vuonna 2010 nettikeskustelijat totesivat saman asian.

Norjan Marit Björgen voitti lauantaina naisten yhdistelmähiihdon maailmanmestaruuden Lahden MM-kisoissa. Kuva: Sanoma-arkisto
Norjan Marit Björgen voitti lauantaina naisten yhdistelmähiihdon maailmanmestaruuden Lahden MM-kisoissa. Kuva: Sanoma-arkisto