Miten tässä taas kävi näin? Kuva: Shutterstock
Miten tässä taas kävi näin? Kuva: Shutterstock

Myöhästelijä yrittää parhaansa, usko pois!

Minuuttiaikataululla toimiva yhteiskuntamme karsastaa myöhästelijöitä. Siksi mekin olemme koonneet useamman jutun siitä, miten tavasta voi päästä eroon.

Lue lisää: Nämä neljä tapaa tekevät sinustakin täsmällisen

Todellisuudessa myöhästelyään voi olla vaikea hallita, kertoo Tieteen Kuvalehti. Ajanhallinnassa on nimittäin kyse myös persoonallisuustyypistä. Tyypillinen krooninen myöhästelijä on niin sanottu B-ihminen: hänelle minuutti on 77 sekuntia, kun taas A-ihmisille se on 58 sekuntia.

Miten sekuntilleen ajoissa olevat ymmärtäisivät maijamyöhäsiä paremmin? Tämän listan avulla tietenkin!

 1. Myöhästelijä ei myöhästele tarkoituksella. Aikataulun levähtämiseen on aina joku syy. Onhan sekin syy, että piti katsoa vielä yksi jakso Skamia. 
 2. Myöhästely ei tarkoita sitä, ettei arvostaisi muita tai heidän aikaansa. Päinvastoin! Myöhästelijä saattaa helposti aikatauluttaa tekemisilleen liian vähän aikaa, koska haluaa tehdä kaiken napakasti. Harmi vain, että suunnitelma harvoin toimii.
 3. Myöhästelijä haluaa olla tapaamisessa parhaimmillaan. Siksi valmistautuminen helposti venähtää. 
 4. Myöhästelijä on usein aamu-uninen. Jos haluat tavata hänet kukonlaulun aikaan, on oikeastaan oma vikasi, jos joudut odottelemaan.
 5. Myöhästelijällä on lyömätön kunto ja aina hiki. Hän nimittäin joutuu aina juoksemaan paikkoihin, että ehtii. Myöhästelijä on siis loistavaa lenkkiseuraa! (Huomio: Älä odota myöhästelijän saapuvan lenkille ajoissa.) 
 6. Myöhästelijä on täsmällinen siinä, kuinka myöhässä hän on. Jos siis haluat tavata myöhästelijän kello 18.00, sovi treffit 17.45.
 7. Myöhästelijä on ymmärtäväinen, vaikka vähän viilaisitkin silmään. Siis yllä olevalla tavalla.
 8. Myöhästelijä on tottunut siihen, että hänelle valehdellaan aikatauluista. Jossain vaiheessa hän tajuaa sen, ja alkaa saapua paikalle taas omaan aikaansa. Eli myöhässä.
 9. Myöhästelijällä on huono tuuri. Jostain syystä juuri kroonisen myöhästyjän pyörästä puhkeaa viikon välein kumi tai hänen avaimensa putoavat viemäriin matkan varrella vähintään kerran viikossa.
 10. Jossain vaiheessa myöhästelijä ei enää jaksa selitellä. Vaikka myöhästymisen syy olisi oikeasti hyvä, myöhästelijä tyytyy vain pahoittelemaan. 
 11. On rasittavaa, ettei kukaan usko myöhästelijää. Vaikka oikeasti ne avaimet olisivat pudonneet kaivoon ja kumi puhjennut, kaikki vain pyörittelevät silmiään.
 12. Myöhästelijä innostuu asioista helposti. Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että seuraava tapaaminen saattaa yksinkertaisesti lipsahtaa pois mielestä.
 13. Myöhästelijä on loistava multitaskaaja. Omasta mielestään. Kyllähän kymmenessä minuutissa ehtii käydä suihkussa, meikata, syödä aamupalan ja kävellä töihin!
 14. ”Ajoissa” tarkoittaa myöhästelijälle eri asiaa kuin muille. Vain viisi minuuttia myöhässä – käytännössä siis ajoissa!
 15. Kun myöhästelijä on ajallaan, kannattaa häntä tsempata. Paljon parempi vaihtoehto, kuin sarkastinen ”kerrankin”.
 16. Mikään ei rasita myöhästelijää niin kuin tämä: 
 17. Myöhästelijät ovat rentoja tyyppejä. Oletko koskaan kuullut, että myöhästelijä nillittää aikatauluista? Niinpä, et ole.
 18. Okei, voi myöhästelijääkin ärsyttää muiden myöhästely. Mutta myöhästelijäpä osaa pitää mölyt mahassaan!
 19. Yleensä muiden myöhästellessä myöhästelijä on vain salaa tyytyväinen. ”Huh, en ole ainoa.”
 20. Myöhästelijä ystävystyy helposti muiden myöhästelijöiden kanssa. Heille ei tarvitse selitellä mitään.
 21. Kyllä myöhästelijäkin on joskus ajoissa! Esimerkiksi silloin, kun kelloja siirretään taaksepäin. Myöhästelijä on todennäköisesti unohtanut kääntämisen. Mutta hei, ajoissa on silti ajoissa.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.

Kuvien jakaminen turmapaikalta pyydetään lopettamaan, jotta poliisit saisivat työrauhan syyllisten löytämiseksi.

Torstai-iltana 13 ihmistä kuoli ja kymmenet loukkaantuivat, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon Barcelonan suosituimmalla kävelydadulla. Isis on julistautunut iskun tekijäksi.

Las Ramblas -kävelykadulle kohdistuneen terrori-iskun jälkeen Twitter on alkanut täyttyä kissojen kuvista aihetunnisteella #barcelona. Ilmiöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin sanomat.

Kissakuvat ovat vastaus terrorismille. Ilmiö sai alkunsa Belgian terrori-iskujen jälkeen vuonna 2015, ja ajatus sen taustalla on antaa poliisille työrauha jakamalla kuvia kissoista turmapaikan ja uhrien sijaan. Nyt myös Barcelonan iskuihin vastataan kissoilla.

Lue lisää: Kissakuvista tuli Brysselin terroristijahdin symboli

”Pyydän, postatkaa kuvia kissoista Las Ramblasilla loukkaantuneiden ihmisten sijaan. Älkää välittäkö tietoa terroristeille”, käyttäjä nimeltä Fortino Tapia twiittasi.

Legendaarisen Catherine Deneuven karisma kannattelee ensi-iltaelokuvaa, jossa nainen kohtaa isänsä rakastajattaren.

Keski-ikäinen kätilö Claire (Catherine Frot) pakenee elämää arkisiin rutiineihinsa. Clairen elämä mullistuu, kun hänen isänsä rakastajatar Bèatrice (Catherine Deneuve) ottaa häneen yhteyttä kolmen vuosikymmenen hiljaisuuden jälkeen. Naisilla on iso kana kynittävänä. Samaan aikaan Clairen puutarhapalstan naapurin ilmestyy kiinnostava mies Paul (Olivier Gourmet).

Ranskalaisohjaaja Martin Provost muistetaan meillä parhaiten taiteilijaelämäkerroista Violette ja Séraphine, jotka kertoivat kirjailija Violette Leducista ja taidemaalari Séraphine de Senlisistä. Tällä kertaa ohjaaja on vaihteeksi tarttunut sepitteelliseen tarinaan.

Provostin uutuusdraama Rakkaudella, Bèatrice lepää ranskalaisen elokuvan grand old ladyn Catherine Deneuven harteilla. Deneuve on legenda, jonka näyttelijäntyötä seuraisi mielellään, vaikka hän tulkitsi pelkkää puhelinluetteloa. Erityisen vakuuttavasti hän esittää hurjapäistä naista, joka on tottunut pärjäämään omilla ehdoillaan miehisessä maailmassa. Konkari on saanut arvoisensa vastuksen Catherine Frotista, joka tulkitsee uskottavasti pikkuhiljaa kukkaan puhkeavaa seinäruusua.

katso traileri:

Rakkaudella, Béatrice

***

Ensi-ilta 18.8.