Tiedä, mistä kahvipöydässä keskustellaan.

KUKA?

Jerry Hall pitää kauneusleikkauksia idioottimaisina

Jerry Hall, 58-vuotias ex-huippumalli kertoo
Hello!
-lehden haastattelussa kammoavansa ajatusta siitä, että naiset käyvät kauneusleikkauksissa. Hän itsek ertoo kauneutensa salaisuudeksi terveet elämäntavat: joogan, uinnin sekä leivän ja sokerin välttämisen.


Sen lisäksi, että Jerry pitää nukutusta vaarallisena, hänen mielestään kauneusleikkaukset tekevät naisista groteskin näköisiä karikatyyrejä itsestään.

– Eivät he huijaa ketään. He näyttävät säälittäviltä, epävarmoilta olioilta. Inhoan koko asiaa.

Hän myös ymmärtää, että Hollywood-tähdet ajautuvat leikkauksiin ulkonäköpaineiden vuoksi. Enemmän häntä hämmentävät ”tavallisten naisten” halut parannella ulkonäköään leikkauksilla.

– Jos miehet haluavat jättää vaimonsa 19-vuotiaan vuoksi, he tekevät sen joka tapauksessa. Sitä miestä ei muuteta kaikilla maailman kasvojenkohotuksilla ja Botoxilla, eihän?

MITÄ?

Alusvaatteilla 2,5 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen

Victoria’s Secretin muotinäytös ei ole vain vähäpukeisten ja seksikkäiden naisten juhlaa, vaan alusvaatenäytöksen lipputuloilla kerätään rahaa hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna sitä kertyi peräti 2,5 miljoonaa dollaria eli reilut kaksi miljoonaa euroa.

Liput näytökseen huutokaupataan, jolloin hinnat voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin. Varat lahjoitetaan hyväntekeväisyysjärjestöille.

Lue myös: Näin paljon itseruskettavaa tämän vuoden muotinäytöksessä kului

Lähde: WWD

HÄH?

Lapset saattavat jäädä ilman luistelukenttiä EU-direktiivin takia

Aiemmin vapaapalokuntalaiset ovat jäädyttäneet pienten kylien luistelukentät, mutta nyt EU:n ammattikuljettajadirektiivi uhkaa lasten talviaktiviteettejä. Aiheesta uutisoi Yle.

Uusi laki vaatii, että kuorma-auton kuljettajien on suoritettava ammattikuljettajan jatkokoulutus – ilman sitä saa ajaa ainoastaan pelastusajoja. Ylen mukaan jatkokoulutukset kuitenkin maksavat monille vapaapalokunnille liikaa, noin 700–900 euroa kuljettajalta. Lain noudattamatta jättämisestä voi seurata jopa tuhansien eurojen sakko.

Eikä lakiviidakko siihen lopu! Ammattipätevyyden lisäksi veden kuljettamiseen vaaditaan nykyään myös liikennelupa, jonka saamiseksi vaaditaan jälleen kallis kurssi.

Luistelukenttien jäädyttämisen lisäksi palokunnat ovat käyneet täyttämässä kesän kuivattamia kaivoja maatiloilla, joilla karja on kärsinyt janosta.

Vettä kuljettamalla vapaapalokunnat ovat keränneet varoja toiminnalleen. Ylen haastatteleman Suomen Sopimuspalokuntien Liiton toiminnanjohtajan Isto Kujalan mukaan varainhankinta ei ole koskaan häirinnyt varsinaista pelastustoimintaa.

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2013 katolisen kirkon paaviksi noussut paavi Franciscus eli argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio (s. 1936), on profiloitunut katolisen kirkon uudistajana. Ruotsalaisdokumentissa Franciscus, paavi joka koskettaa tutustutaan liberaalina pidetyn paavin ja katolisen kirkon suhteeseen.

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti. Yksi on paavin vanha ystävä, toinen naispappeuden kieltämisen vuoksi katolisesta kirkosta eronnut ja kolmas syyrialaispakolainen, jonka perheen paavi Franciscus otti mukaansa Roomaan Kreikan pakolaisleireiltä.

Lähes kaksi kolmasosaa katolisen kirkon työntekijöistä on naisia, mutta heidän asemansa on yhä heikko. Seksistisen valtarakennelman murtumista tuskin nähdään vielä Franciscusin valtakaudella.

Dokumentti: Franciscus – paavi, joka koskettaa Yle Teema & Fem to 24.8. klo 19.00

Näyttelijä Antti Luusuaniemi ja mainosalalla työskentelevä vaimo Lili Zoe Ermezei ovat perhekeskeisiä työnarkomaaneja.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37, ja Lili Zoe Ermezei, 29, tapasivat kuusi vuotta sitten Budapestissa mainoskuvauksissa. Ensimmäiseksi Lili ihastui suomalaisnäyttelijän nahkalaukkuun, sitten mieheen.

– Paitsi, että Antilla oli hyvä maku, hän oli myös sympaattinen, komea, antelias ja mukava. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Lili kertoo.

Jo seuraavana kesänä Lili jätti uransa ja rakastamansa työn ja muutti Suomeen Antin luo.

– Olin niin nuori ja rakastunut, etten epäröinyt hetkeäkään, Lili sanoo.

Antin ammatti tosin herätti hänessä epäilyksiä.

– Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä. Mutta luultavasti hän saa tarpeeksi huomiota näyttämöllä, sillä kun hän tulee kotiin, hänessä ei ole tippaakaan egoismia tai narsismia.

"Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä."

Kumpikin heistä on sitä mieltä, että mustasukkaisuus vie ihan turhaa energiaa.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tunnu missään, kun Antti suutelee muita näyttelijän työssään. En silti tee siitä ongelmaa, sillä Antti osaa erottaa työn ja yksityiselämän. Olemme tiimi emmekä tunne itseämme uhatuksi, Lili sanoo.

Perhekeskeiset työnarkomaanit

Perheen ja uran välillä tasapainottelu onkin Lilin ja Antin elämässä jokapäiväinen haaste. Molemmat suhtautuvat työhönsä intohimoisesti, mutta arvostavat myös perheen yhteistä aikaa.

– Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin, mutta ei se ole sen tärkeämpää kuin muu elämä. Ei elämää ja perhettä voi siirtää syrjään, Antti sanoo.

"Voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa."

– Olen aina ollut työnarkomaani ja voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa, mutta olen oppinut Antilta, ettei se voi olla ihmisen ainoa arvo. Hän muistuttaa minua siitä, että lopussa meillä ei ole kuin perhe, mainostoimistossa strategisena johtajana työskentelevä Lili jatkaa.

Jännittikö Liliä äitipuolen rooli?  Miten Antti ja Lili jakavat  kotityöt? Mikä on ollut  heidän suhteessa vaikeinta aikaa?  Lue lisää Me Naisten numerosta 34/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Antin ideoima Red Carpet –leffafestivaali Hyvinkäällä 31.8. – 3.9.