"Mitäs mieltä sinä olet syyssäästä?" Kuva: Shutterstock

Jutteletko bileissä aina samoille tutuille tyypeille? Mitäpä jos laajentaisit joskus reviiriäsi ja tutustuisit uusiin ihmisiin? Se on helppoa, kun otat small talkin haltuun.

Verkostoidu, verkostoidu, hyvä ihminen. Eivät ne verkostot kuitenkaan itsestään synny. Sitä varten keskustelijan tulee handlata hyvän small talkin salat. 

Teoksen The Fine Art of Small Talk kirjoittanut Debra Fine on sitä mieltä, että small talkin jalo taito voi avata monia mahdollisuuksia.

– Hyvä verkostoituja luo ja vaalii erilaisia ihmissuhteita. Koskaan ei voi tietää, millaisia mahdollisuuksia uudet kontaktit voivat tuoda mukanaan. Mottoni on: "Jokainen keskustelu on mahdollisuus menestyä".

Poimi Debran vinkit onnistuneeseen small talkiin.

Opi small talkia

1. Älä odota liikoja. Älä stressaa siitä, että jokaisen keskustelun tulisi johtaa taianomaisiin työprojekteihin tai elintärkeisiin kontakteihin. Relaa, äläkä odota vastapuolelta liikoja. Rentoutuneena olet miellyttävämpää juttuseuraa. Mukava jutustelu voi johtaa vaikkapa siihen, että keskustelukumppanisi vinkkaa esimerkiksi kivasta ravintolasta tai koukuttavasta uutuuskirjasta. 

2. Hanki keskusteltavaa. Jos olet menossa tilaisuuteen, jossa on tuntemattomia ihmisiä, kannattaa miettiä etukäteen vähintään kolme keskustelunaihetta. Ne auttavat selviytymään tilanteista, jolloin ei ole mitään sanottavaa – eli hyvin usein. Mieti myös, miten vastaisit kysymykseen: "Mitä kuuluu?" Säästä keskustelukumppania ja vastaa laveammin kuin "ihan hyvää". Näin keskustelu etenee kuin luonnostaan.

3. Vältä kiusallisia tilanteita. Toisinaan small talkissa vastapuoli esittää suoran kysymyksen, johon vastaus voi saada aikaan kiusallisen ilmapiirin. Kysymykseen:"Miten töissä sujuu?" voi saada vastauksen: "Yt:t alkoivat juuri." Mitäs siinä sitten. Hymyile nätisti ja hivuta keskustelu yleisempään, positiiviseen aiheeseen. Kuten vaikkapa vapaa-ajan tekemisiin, esimerkiksi sienestämiseen.

4. Kysele. Useat rakastavat omasta itsestä puhumista, joten jatkokysymyksillä saa kivasti lisäpontta keskusteluun. Vältä kysymyksiä, johon voi vastata "kyllä" tai "ei". Sen sijaan kysy esimerkiksi: "Mitä mieltä olet siitä, että.." Hiljaisemmille tuttavuuksille voit antaa valmiita vastausvaihtoehtoja, tyyliin:"Ajoitteko Lappiin omalla autolla vai menittekö lentäen?" Tadaa, keskustelu jatkuu!

5. Handlaa jatkotoimenpiteet. Keskustelua ei tarvitse jatkaa loputtomiin. Jutustelukumppanista voi hankkiutua eroon sanomalla "menen tervehtimään vanhaa tuttua" tai esittelemällä juttukaverin toiselle henkilölle. Jos uutta keskustelukumppania ei ole näköpiirissä, vaihda juttuaihetta. Jos työ-aihepiiri on jo koluttu, kysy esimerkiksi: "Mitä harrastat?" 

Kun perustiedot on jaettu puolin ja toisin, voi siirtyä suurempiin linjoihin. Tiedustele toiselta vaikkapa, mikä on ollut vuoden kohokohta. Kuka tietää, jos jaattekin saman huippumuiston? Siinäpä voi olla perusta elinikäiselle kumppanuudelle.

Lue lisää:

Nainen, näin onnistut urallasi

Näin sinusta tulee small talkin mestari

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

Ole tarkkana virallisten tahojen kanssa. Ota varoitukset vakavissasi, niin vältyt draamalta. Liioittelu johtaa ongelmiin.

 

SKORPIONI

Pidä mielesi avoimena ja ajattele käytännönläheisesti. Sinun on oltava valmis kuuntelemaan mielipiteitä ja ehdotuksia laidasta laitaan. Anna erilaisuuden rikastuttaa päivääsi.

 

JOUSIMIES

Älä tee siirtoa, jos et ole varma asiastasi. Riskialtis toiminta vain nostaa stressitasoasi ja saa sinut hermoilemaan. Karista epävarmuus ja tee omaa juttuasi.

 

KAURIS

Mikään ei ole sitä, miltä näyttää. Varaudu siihen, että rahaa kuluu suunniteltua enemmän. Älä usko kaikkea kuulemaasi.

 

VESIMIES

Työelämässä tapahtuu kiinnostavia käänteitä. Älä sivuuta luotettavalta taholta saamiasi neuvoja. Luvassa on muutoksia otolliseen suuntaan.

 

KALAT

Älä anna kenenkään pompottaa sinua tänään. Päätä itse, missä mennään. Sinun on oltava parhaimmillasi tehdäksesi vaikutuksen.

 

OINAS

Ota opiksi tekemästäsi virheestä. Sinulla on kädet täynnä hommaa, eikä aikaa ole tuhlattavaksi. Elämässäsi on epätavallinen ihmissuhde, joka vie sinua eteenpäin.

 

HÄRKÄ

Elämässäsi tapahtuu paljon. Ole ylpeä saavutuksistasi ja uskalla olla esillä. Romantiikka menee tänään kaiken muun edelle.

 

KAKSONEN

Joku leikittelee tunteillasi. Älä anna kenenkään puhua sinua ympäri tekemään jotain, mistä et ole varma. Vältä tuhlaamista ja panosta hyvinvointiisi.

 

RAPU

Kotisi kaipaa muutoksia. Sen ei pidä tehdä suurta vahinkoa budjetillesi. Sulje korvasi kritiikiltä ja seuraa vaistoasi päätöksissäsi.

 

LEIJONA

Ympärilläsi on vaativia ihmisiä. Älä anna heidän pilata tunnelmaasi. Päätä itse, mikä sinulle on tärkeää ja perusta päätöksesi sille.

 

NEITSYT

Jaa ajatuksesi ja tunteesi muiden kanssa. Selvitä itsellesi, missä olet menossa. Hankkiudu eroon negatiivisuudesta kaikissa muodoissaan.

Varoitus Fifty Shades -faneille: juttu sisältää juonipaljastuksia.

Nyt se on julki! Nimittäin Fifty Shades Darkerin virallinen traileri. Ja kyseessähän on siis E.L. Jamesin Fifty Shades of Grey -trilogian kakkososaan perustuva elokuva.

Jatkuuko Anastasian ja Christianin rakkaustarina? No, siltä vaikuttaisi. Tosin nyt Anastasia sanelee säännöt, joten luvassa on vähemmän piiskaa ja enemmän tavallista vaniljaseksiä. Ainakin aluksi.

Traileri kyllä lupailee myös naamioleikkejä ja kuumaa suihkuseksiä vaatteet (!) päällä. Myös juonesta on tihkunut paljastuksia: saamme muun muassa tietää asioita Christianin taustasta, niin hänen perheestään kuin entisistä rakastajistaan, joista yhtä esittää Kim Basinger, 62.

Fifty Shades Darker saa ensi-iltansa ystävänpäivänä 2017, tasan kaksi vuotta sarjan ensimmäisen leffan jälkeen. Trilogian päätösosaa fanien ei välttämättä tarvitse odottaa kuitenkaan kahta vuotta, sillä kolmosraina Fifty Shades Freed kuvattiin yhtä aikaa kakkosen kanssa.

Sitomisleikkeihin mieltyneiden rakastavaisten Anastasian ja Christianin rooleissa nähdään jälleen Dakota Johnson ja Jamie Dornan.

 

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.