"Hän otti luokseen kesäksi, kun kotona meni huonosti", 22-vuotias nainen kertoo. Kuva: Shutterstock
"Hän otti luokseen kesäksi, kun kotona meni huonosti", 22-vuotias nainen kertoo. Kuva: Shutterstock

Ystävien uroteot eivät unohdu.

Yhdelle kauneinta on yllätysjuhlat, toiselle postissa tullut kortti. Joskus parasta on se, että keittää vain kahvit ja kuuntelee.

Kysyimme Me Naisten suuren ystävyyskyselyn vastaajilta, mikä on kauneinta, mitä ystävä on heidän vuokseen tehnyt. Ystävät ovat...

Tukeneet kriisissä

”Kun menetin esikoiseni, hän oli tukenani. Ja kun vuosia myöhemmin keskustelimme asiasta, hän sanoi, että jos Suomessa olisi mahdollista sijaissynnyttää, hän tekisi sen minua varten. Itse kun en välttämättä saa enää biologisia lapsia.” Nainen, 29

”Parisuhteeni, johon olin panostanut ja ladannut toiveita, päättyi yllättäen. Sain paljon tukea ja kuuntelevan olkapään parhaalta ystävältäni.” Nainen, 22

Pelastaneet huonolta suhteelta

”Kun sain viimein lähdettyä parisuhteesta narsistisen alkoholistin luota, ystävä ehdotti tuloa muuttoavuksi. Ja tuli miehineen ja isoine autoineen, kyydissään vastasyntynyt vauvansa. Itse en olisi siinä kohtaa ymmärtänyt edes hankkia muuttoautoa, niin sekaisin vuosia jatkuneesta manipulaatiosta olin.” Nainen, 29

”Yksi ystäväni tuli kerran hakemaan minut ensiavusta edellisen puolisoni pahoinpideltyä minut. Hän toi minut kotiin ja tuli viereeni nukkumaan. Seuraavina päivinä ystäväni oli koko ajan luonani, piti ruokahuollosta huolta ja saattoi minut käsi kädessä kriisiavun piiriin.” Nainen, 36

Antaneet erityisen lahjan

”Parikymppisenä olimme kuin paita ja peppu. Kun sitten olin lähdössä ulkomaille kesäksi, ystäväni lähti viemään minut aamulla aikaisin Helsinkiin lentokentälle parin tunnin ajomatkan päähän. Auton cd-soittimeen hän löi levyn, jolle oli polttanut kaikki ’meidän kappaleet’.” Nainen, 33

"Auton cd-soittimeen hän löi levyn, jolle oli polttanut kaikki ’meidän kappaleet’."

”Paras ystäväni on tehnyt minun eteeni paljon kauniita asioita, mutta ehkä kaunein on se, että hän tuli syntymäpäivänäni työpaikalleni tuomaan minulle lahjaa. Se oli kuvakirja, johon hän oli itse leikannut, liimannut ja askarrellut kuvat ja kirjoittanut ihania asioita ystävyydestämme. Kirja oli täynnä kuvia minusta, hänestä, meistä, meidän porukasta. Kuvamateriaalin keräämisen oli mennyt noin 1,5 vuotta. Se on maailman paras lahja. Katselen sitä säännöllisin väliajoin, ja melkein itku tulee silmään joka kerta.” Nainen, 23

Suomentaneet kirjan

”Hän on suomentanut pitkän pätkän kirjaa, koska en halunnut lukea sitä alkuperäiskielellä. Toinen on piirtänyt minulle pitkiä sarjakuvia lahjaksi.” Nainen, 24

Laulaneet häissä

”Ystäväni kammoaa julkista esiintymistä, mutta omaa erittäin hyvän lauluäänen. Hän lauloi lempikappaleeni häissäni viidenkymmenen ihmisen edessä, vain minun vuokseni. Se oli ehdottomasti yksi kauneimmista hetkistä.” Nainen, 32

Katsoneet perään

”Ensimmäisenä tulee mieleen se, kun olin riidellyt poikaystäväni kanssa. Laitoin ystävälleni Snapchatissa kuvan itsestäni, josta hän näki, että olin itkenyt. Alle minuutin kuluttua hän soitti ilmoittaakseen, että on tulossa katsomaan minua. Se piristi, ja puhuin ystävälleni minun ja poikaystäväni ongelmasta.” Nainen, 19

”Olin juuri muuttanut ulkomaille, kun ystäväni tuli omien sanojensa mukaan katsomaan, että minulla on kaikki hyvin ja että pärjään.” Nainen, 35

Olleet vain siinä

”Kauneinta on ystävä, joka on läsnä. Ystävyydessä on paljon kaunista, ja ystävät ovat tehneet vuokseni paljon ihania asioita. Mutta kauneinta on se, että he ovat ystäviäni.” Nainen, 25

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

LEIJONA

Välttele houkutuksia ja kaksipiippuisia tilanteita. Pidä elämäsi mahdollisimman yksinkertaisena. Älä jätä kesken mitään aloittamaasi.

 

NEITSYT

Pieni paine voi olla nyt hyvä juttu, sillä saat siitä vauhtia. Pian on aika vaihtaa vapaalle. Tarvitset nyt reippaan annoksen kärsivällisyyttä.

 

VAAKA

Pidä huolta itsestäsi. On aika korjata kohdilleen arkirutiinisi ja muut elintapoihisi liittyvät asiat. Liikunta on helpoin tie hyvään oloon.

 

SKORPIONI

Kerro suunnitelmistasi kaverille tai perheenjäsenelle. Saat häneltä niin risuja kuin ruusujakin. Ilmassa on romantiikkaa.

 

JOUSIMIES

Muutokset tekevät sinulle hyvää. Saat päivän tapahtumista nostatusta itsetunnollesi. Mieti tarkkaan, kuka ansaitsee paikan lähipiirissäsi.

 

KAURIS

Edessä on äkkinäisiä muutoksia suunnitelmiisi. Tunteet ovat nyt pinnassa, eikä yhteentörmäyksiltä voi välttyä. Pidä raha-asiasi omana tietonasi.

 

VESIMIES

Pikainen päätös voi viedä sinut huonolle polulle. Suojele omaisuuttasi ja ole tarkkana liikenteessä. Varovaisuus kannattaa tänään joka käänteessä.

 

KALAT

Perehdy tarkemmin sinua kiinnostavaan asiaan. Punnitse huolellisesti vaihtoehtojesi hyviä ja huonoja puolia, jos olet tekemässä tärkeää päätöstä.

 

OINAS

Lähde reissuun, jos rahatilanne ja aikataulu antavat myöten. Nauti laatuajasta rakkaan ihmisen seurassa. On aika miettiä yhdessä tulevaisuutta.

 

HÄRKÄ

Pidä tunteesi hallinnassa. Lähipiiristäsi pukkaa nyt paineita, joita ei pidä ottaa liian vakavasti. Diplomatia on paras aseesi.

 

KAKSONEN

Olet huomion keskipiste tänään. Tutustut uusiin ihmisiin ja säteilysi kerää ihailua. Kohtuudessa pysyminen pelastaa sinut monilta harmeilta.

 

RAPU

Kerro, mitä mielessäsi liikkuu. Älä anna asioiden kasaantua, sillä tunteesi purkautuvat ennemmin tai myöhemmin. Rehellisyys lähentää sinua tärkeän ihmisen kanssa.

 

Jaa horoskooppi sähköpostilla kaverille!

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

Nivea-tuotemerkin omistama Beiersdorf Oy pahoittelee mainoksesta koitunutta ikävää huomiota. 

Erityisesti Twitterissä älähdettiin useaan otteeseen keskiviikkona, kun Nivea julkaisi Facebookissaan vartalovoidetta käsittelevän postauksensa.

Mainoksessa oli kuva riippukeinussa makoilevan naisen sääristä sekä seuraava teksti: ”Nosta jalat ylös ja rentoudu. Mihin tarvitaan kirjaa, kun voi keskittyä ihailemaan kaunista ihoa?”.

Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.
Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.

Mainoksen nähneet ihmettelivät postauksen kommenteissa ja Twitterissä, onko kaunis ulkomuoto älykkyyttä ja sivistystä tärkeämpää.

Mainoksesta aiheutuneen negatiivisen kommentoinnin vuoksi Nivea poisti postauksensa.

Nivea-tuotemerkin omistaman Beiersdorf Oy:n kaupallinen johtaja Rita Levomäki-Elamo vakuuttaa, ettei tarkoituksena ollut pahoittaa kuluttajien mieltä.

– Olemme pahoillamme, jos NIVEAn Suomen facebookissa 16.8.2017 tekemämme postaus on aiheuttanut ikävää huomiota. Tarkoituksenamme oli kertoa, miten hyvältä ja rentoutuneelta olo voi kesällä tuntua, Levomäki-Elamo lausunnossaan.

– Ymmärrämme postaukseen kohdistuneen huomion, eikä tarkoituksemme ollut missään nimessä loukata kuluttajiamme, joita arvostamme erittäin paljon. Tästä syystä postaus on poistettu sivuiltamme. 

Asiasta kertoi ensimmäiseksi Markkinointi & Mainonta.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.