Mukbang on uudehko, outo netti-ilmiö Etelä-Koreasta.

Kukapa ei olisi joskus haaveillut siitä, että voisi ansaita elantonsa syömällä?

Etelä-Koreassa se on jopa mahdollista – kunhan antaa tuhansien silmäparien seurata ateriointiaan.

Kyse on mukbangista. Sana on yhdistelmä ruokailua ja sen televisioimista.

14-vuotias BJ Patoo on yksi maan nuorimmista mukbang-tähdistä.  Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, että hän syö videolla ruokaa, ja muut seuraavat ja kommentoivat tapahtumaa suoran netti-tv-lähetyksen chatissa. Siitä on tullut viime vuosina hyvin suosittua korealaisten keskuudessa.

Tämän Business Insiderin videon mukaan mukbang on erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten suosikkiviihdettä. Ilmiön suosion syiksi on arvailtu sekä yksin asumisen suosion kasvamista sekä sitä, että ihmiset pyrkisivät tyydyttämään omia syömishalujaan katsomalla muita popsimassa herkkuja.

Syömällä voi tosiaankin päästä kelpo liksoille: vuonna 2013 Afreeca TV -nettipalvelun suosituin BJ, eräänlainen syömisen tiskijukka, tienasi 250 000 dollaria.

Ja tässä näyte lystistä: 40 minuuttia syöpöttelyä kameran edessä. Mutta mitä siitä ruoka suussa puhumisesta opetettiinkaan?

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti