Huhtikuussa äänestetään! Selvitä ennen sitä, ketä.

Vaalikoneiden idea on esittää sinulle mahdollisimman vaikeita poliittis-yhteiskunnallisia kysymyksiä, joihin sinun ei edes pitäisi osata vastata, vaan sen pitäisi olla kansanedustajasi tehtävä.

Vastausten perusteella sinulle arvotaan jokin sellainen ehdokas, jota ajattelit jo muutenkin äänestää. Tai sitten sellainen, jota et missään tapauksessa aio äänestää.

Tässä Me Naisten perinteinen vaalikone.

1. Mikä on elämän tarkoitus? Vastaa viidessä sekunnissa

a) Ööh...

b) Poissa.

Miten tärkeä kysymys on mielestäsi asteikolla 1–7 ykkösen ollessa superduperhuipputärkeä ja seiskan ollessa kiinnostava kuin kasa kiviä?

2. Kreikka. Kreikka, Kreikka, Kreikka. Onko ne ihan tyhmiä vai mekö tässä ollaan tyhmiä.

a) Ne

b) Me.

Miten vaikeaa on muistaa ottaa se roskapussi ulos mennessä? Kuvittele tähän liukukytkin, jota voit mielessäsi liu’uttaa vihreästä punaiseen. Liu’uttele sitä edestakaisin, noin, hyvä.

3. Euroopan keskuspankin ja IMF:n päätökset sekä eurooppalainen finanssipolitiikka ovat sellaisia asioita, joihin jokaisella eurooppalaisella pitäisi olla mielipide.

a) Kyllä. Amatöörien mielipiteisiin ja mutu-tuntumaan koko höskä perustuu.

b) Ursäkta, ymmärrän vuan savvoo, en tätä rysseliä laenkaan.

Kirjoita tähän viidellä sanalla, miten talouskriisi ratkaistaan. Et saa jatkaa paperin kääntöpuolelle, koska tämä ei ole paperia. Urpo. :__________________.

4. Suomen taloutta pitäisi elvyttää? Vai pitäisikö sittenkin säästää? Pitääkö veroja korottaa? Vai pitääkö menoja leikata. Tätä ollaan tässä jahkailtu jo neljä vuotta. Päättäjät eivät pysty/uskalla/jaksa/halua tehdä päätöksiä, joten valitse näistä vaihtoehdoista, miten päätös pitäisi tehdä:

a) Nopalla

b) Kolikolla.

Päätettiin järjestää kansanäänestys siitä, että jos kolikko valitaan, kansa saa päättää, heitetäänkö euron vai kahden euron kolikkoa. Kirjaudu tästä nettipankkitunnuksillasi ja äänestä.

5. Politiikassa ei käsitellä enää mitään muita kuin raha-asioita. Jos käsitellään, niin asioita katsotaan vain talousnäkökulmasta. Se on mukavaa kehitystä, eikö vain?

a) Mikäs se muu on köyhällä aina mielessä kuin hynykkä. Elikkäs lukitaan kyllä-vastaus.

b) Onko tässä missään välissä vessa- ja röökitaukoa? Mun pitäisi päästä...

Tulokset: Onnea, äänestäjä, olet kaikkien oman vaalipiirisi kansanedustajaehdokkaiden mielestä kiihottava ja seksikäs, ja he haluavat todella, todella oppia tuntemaan sinut.

Niinpä sinulla onkin huhtikuun puoliväliin asti vientiä planeettojen asennoista riippumatta. Sinulle sopivin ehdokas edustaa jotakin 12:sta horoskooppimerkistä, ja on sosiaaliturvatunnuksen perusteella mies tai nainen.

Mikäli haluat tietää, kestääkö suhde neljä vuotta, ota yhteys enkeleihin tai vastaaviin, täällä nimittäin meni ennustuspallosta just wifi jumiin.

Lue lisää:

Tässä se on: Suomen seuraava hallitus

Viikon epäolennainen: Tasa-arvoa odotellessa

 

Video, jonka Me Naiset (@menaiset) julkaisi