Onneksi siellä ei ollut kurkkua. Kuva: Shutterstock
Onneksi siellä ei ollut kurkkua. Kuva: Shutterstock

Vihreä harmiton kasvis saa kissan kauhun valtaan. Miksi?

Netissä kohistaan taas kissoista. Mikä nyt ei varsinaisesti ole mikään ihme. Vähän aikaa sitten hämmensi se, että kissat eivät osanneet poistua lattiaan vedettyjen teippirajojen sisältä, nyt hupia on revitty kissoista ja kurkuista. Esimerkiksi Redditistä löytyy kokonainen asialle omistettu aarrearkku.

Kissat nimittäin näyttävät pelkäävän kurkkuja aivan silmittömästi. Omistajat ovat järkyttäneet lemmikeitään asettelemalla niiden taakse vihreän vihanneksen ja videoimalla sitä seuraavan show'n.

Mutta kyse ei ole oikeasti siitä, että juuri kurkku pelottaisi kissoja, vaan tästä:

– Uskon reaktion johtuvan siitä, että kissojen taakse asetellaan salaa outo ja yllättävä esine, eläinten käyttäytymisen asiantuntija Roger Mugford kommentoi Telegraph-lehdelle.

Samaa mieltä oli hänen suomalainen kollegansa Tuulia Appleby, jota Nyt.fi jututti.

– En usko, että pelästyminen liittyy mitenkään kurkkuun sinänsä, vaan siihen, että kissan ympäristössä on yllättäen jotain vierasta, Appleby sanoi lehdelle.

Mugford muistuttaa, että kissat ovat epäileväisiä kaikkea uutta ja tuntematonta kohtaan, joten kurkku voi muistuttaa niitä vaikkapa käärmeestä tai muusta uhkaavasta saalistajasta. Hän uskoo, että kurkun tilalle voisi asettaa muovisen hämähäkin, leikkikalan tai vaikka naamion, ja reaktio olisi sama.

Mutta on se silti hauska. Alla kokoelma kissoista ja kurkuista, jos et ole vielä todistanut yhtäkään sätkyä.

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti