Ihan näin värikäs Islannin viimeinen mäkkihampurilainen ei ole. Kuva: Shutterstock

Lasikuvun alle arkistoidun juustohampurilaisen ”elämää” voi seurata nettikameran välityksellä.

Islannin viimeinen McDonald’s pikaruokaravintola sulki ovensa taloudelliseen kriisiin ajautuneessa saarivaltiossa lokakuun 31. päivänä vuonna 2009.

Maan viimeisen mäkkihampurilaisen ja -ranskalaiset osti islantilaisherra nimeltä Hjörtur Smárason. Mutta miehelläpä ei ollutkaan nälkä vaan suurempi suunnitelma viimeisen pika-aterian varalle: hän varastoi ostoksensa historiallisina muistoesineinä.

Hjörturin varaston hyllyltä juustohampurilainen lisukkeineen päätyi välillä jopa Islannin kansallismuseoon. Mutta nyt koko komeus on nähtävissä maan pääkaupungissa Reykjavikissa sijaitsevassa Bus Hostel -nimisessä hostellissa.

1922 päivää vanha hampurilainen lepää hostellissa lasikuvun alla. Eikä siinä kaikki: muinaishampurilaisen ja -ranskalaisten elämää – tai kuolemaa – voi seurata reaaliajassa nettikameran välityksellä Bus Hostellin nettisivuilla!

Kovin jännittävältä lähetys ei tosin vaikuta. Hampurilainen ja ranskalaiset näyttävät lähes samoilta kuin yli viisi vuotta sitten keittiöstä tullessaan.

Lue myös:

Näin käyttäytyy ensimmäistä kertaa hampurilaisen näkevä ihminen

Burgerimaailman uudet tuulet: musta goottipurilainen ja McBrunssi

 

Lue kaikki epäolennaiset-jutut täältä.