Taskulämmin kissanpentu kotiinkuljetuksella. Kuva: Shutterstock

Kissanpentuja kotiinkuljetuksella? Onnistuu, mutta vain yhtenä päivänä vuodessa.

Netissä suosittujen kissameemien äiti, Cheezburger-sivusto, kuljetuspalvelu Uber ja yhdysvaltalainen eläinsuojelujärjestö ASPCA yhdistivät voimansa eilen Yhdysvalloissa vietetyn kansallisen kissojen päivän kunniaksi ja toimittivat stressaantuneille työntekijöille kissanpentuja. Kissanpentukuriiri toimi seitsemässä kaupungissa, Mashable-sivusto kirjoittaa.

Uber kuljetti erillisellä kännykkäsovelluksella tilattavan kissanpennun vähän yli 23 euron maksua vastaan vartiksi työpaikalle ihailtavaksi ja paijattavaksi. Kissat olivat peräisin seitsemän kaupungin löytöeläintaloilta, jotka saavat palvelulla kerätyt varat.

Tempauksen tarkoituksena oli saada ihmiset adoptoimaan ihan ikioma kissanpentu. Uber lupasi ilmaisia kuljetuksia kisuja ottaville.

Helsingin Sanomien mukaan Uber laajentaa toimintansa Suomeen. Tällä hetkellä yritys etsii kolmea työntekijää Helsinkiin. Taksipalvelu toimii yhdistämällä kyytiä etsivät ja yksityiset autoilijat, jotka käyttävät autojaan kuin taksia. Kissakuriirista ei tosin ole ollut mitään puhetta.

Suomalaisesta kalenterista ei vielä löydy kissojen päivää, joten voisikohan tällainen palvelu toimia vuoden jokaisena päivänä? Vaan tykkäsivätkö kissat ideasta?

Lue myös:

Suomen ensimmäinen kissakahvila aukeaa Tampereelle

Naisille kehitetty oma taksipalvelu – milloin myös Suomessa?

Uskoisiko tätä: Kissaihmiset ovat tutkitusti koiraihmisiä älykkäämpiä

Näillä ohjelmilla löydettäisiin niin puolisoita, isä- ja äitipuolia kuin miniöitäkin.

Televisiossa pariudutaan tavalla jos toisella. Mennään ensitreffeillä alttarille tai alastomana autiolle saarelle.

Eilen tv-ruudussa kokeiltiin rakkauden löytämistä pussailemalla. Sara Siepin juontaman Kiss Bang Love Suomi -ohjelman ensimmäinen jakso oli kuitenkin pettymys.

Ensin rakkauden etsijä suuteli kymmentä tuntematonta silmät peitettynä. Pusujen ja pienen kähminnän jälkeen hän valitsi viisi uudelle kierrokselle – tällä kertaa myös näköaisti oli pelissä. Jutellakin saa. Vuorossa on jälleen pudotus, sitten kahdet treffit. Lopulta toinen treffikumppaneista pääsee ”voittajana” mukaan matkalle.

Hohhoijaa. Keksimme käden käänteessä parempiakin ohjelmaformaatteja. Miltä nämä pariutumisohjelmat kuulostaisivat?

1. ”Kaikella rakkaudella” valitut

Lapset valitsevat kumppanit vanhemmille. Tai mikseivät isovanhemmat? Tai eksät. Valitsijat voivat vaikka vaihdella, jotta ohjelma pysyy mielenkiintoisena. Pääasia on, ettei mitään rakkausasiantuntijoita tarvita.

2. Rokkipoliisille morsian

Musiikinharrastajamies etsii tositarkoituksella naista. Kokelaiden läpäistävä knoppitietotesti, osoitettava uskottava Facebook-feedi oikeilta keikoilta sekä onnistuttava bändien- ja biisintunnistusvisassa.

3. Real Life Tinder

Studiossa osallistujat ilmestyvät kumppania etsivän eteen liikuteltavissa laatikoissa, joita voi pyyhkäistä eteenpäin.

4. Anopille miniä

Ensin anoppi valitsee kirjeistä sopivimmat kymmenen ehdokasta, jotka haastattelee. Parhaat pääsevät jatkoon anopin luokse viikonlopuksi, minkä jälkeen seuraa lopullinen valinta.

5. Toisenlaiset treffit

Ohjelmassa on viisi paria. Idea on, että kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä laitetaan asumaan viikoksi uusperheeseen molempien lasten kanssa. Asunnossa on tilaa kolme huonetta ja keittiö. Yhdellä lapsista on paha murrosikä ja kahdella uhmaikä. Kahdella lapsista on täitä, yhdellä norovirus. Lopulta koko perheellä on täitä ja noro. Aikuiset käyvät vuorotöissä ja ruokaan on käytettävissä sata euroa koko viikon aikana.

Katsojat päättävät voittajan äänestämällä. Katsojien suosikkipari pakotetaan asumaan oikeastikin yhdessä loppuikänsä. Voittajapari pääsee viikonlopuksi Flamingoon.

6. Rakkautta ja velkajärjestelyjä

Köyhille ja velkaantuneille etsitään puolisoiksi rikkaita.

7. Kuumaa kyytiä

Taksimiehet lyövät vetoa siitä, kuka saa vietyä kenetkin yövuoron jälkeen kotiinsa (ilman, että jäävät kiinni asiakkaan vonkaamisesta).

8. Muuttoapua eronneelle

Kannetaanko tavarat tyhjyyttään kumisevaan yksiöön vai sittenkin suoraan muuttoapurin luo? Muuttokuorman lastaamisen sujuvuus ratkaisee sen, kumpaan suuntaan pakun keula kääntyy.

9. Ohjuskoe

Uraohjukset voivat osallistua ohjelmaan jakamalla sähköisen kalenterinsa ja LinkedIn-profiilinsa. Tietokone laskee, keiden työajat, -paikat ja -matkat kohtaavat niin, että viikossa jää edes vartti yhteistä aikaa. Ai mutta siihen tuli just yks palaverikutsu.

10. Missä miehet ratsastaa

Ritari valkoisen ratsun selässä tulee hakemaan kotoa. Televisiohistorian epärealistisin ohjelma.

Kaikki epäolennaiset-jutut löydät täältä.

RiittaT

6. Suututa sun naispuoleiset työkaverit niin, että irtisanoutuvat ja juoksevat lähimpään sanomalehteen paljastamaan sun sekä firman salaisuudet.

Kaikki epäolennaiset-jutut löydät täältä.