Ovatko kissaihmisten kissatkin fiksuja? Kuva: Shutterstock
Ovatko kissaihmisten kissatkin fiksuja? Kuva: Shutterstock

Näistä kymmenestä piirteestä voi päätellä älykkyyden määrän. Montako osui kohdalle?

Juotko säännöllisesti ja omistatko kissan? Onneksi olkoon, saatat olla fiksu! The Independent kokosi yhteen merkkejä, jotka kielivät mahdollisesti viisaudesta. Jos kohdat täyttyvät, kannattaa sinun mitä ilmeisemmin hakea Mensan jäsenyyttä.

Olet ehkä fiksu, jos olet…

Pimputtanut pianoa

Tutkimusten mukaan musiikkiharrastus lapsena tekee fiksummaksi. Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan lapsien sanallinen älykkyys kasvoi vain kuukauden harrastamisen jälkeen. Lisäksi kuusivuotiailla, jotka kävivät yhdeksän kuukauden ajan pianotunneilla, nousi älykkyysosamäärä.

Mikä kuitenkaan on syy ja seuraus? Vuonna 2013 julkaistu tutkimus osoitti sen, että fiksut lapset yksinkertaisesti vain valitsivat musiikkitunteja.

Esikoinen

Vanhin on myös viisain. Tutkimuksen mukaan vanhimmilla lapsilla on keskimäärin korkeampi älykkyysosamäärä. Esikoisten on kuitenkin turha hurrata älykkyydellään, koska ero muihin sisaruksiin on niin pieni, että käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä.

Kissaihminen

Koiraihmiset ovat sosiaalisempia ja käyvät enemmän ulkona, mutta hei kissaihmiset, te olette fiksumpia! Ainakin jos on luottaminen vuonna 2014 tehtyyn tutkimukseen, joka tutki kuuttasataa yliopisto-opiskelijaa Yhdysvalloissa. Miau!

Vasenkätinen

Oikea käsi ei välttämättä olekaan se oikein käsi, kun tarkastellaan fiksuutta. Jopa itse Aristoteles ja Leonardo Da Vinci olivat vasenkätisiä. Tutkimusten mukaan vasenkätisyyden on havaittu olevan yhteydessä luovuuteen, joka mahdollistaa uusien ideoiden kehittämisen.

Hujoppi

Pitkät ihmiset paitsi ylettyvät korkealle paremmin, myös pärjäävät älykkyysosamäärätestissä lyhyitä paremmin. Tämä havaittiin vuonna 2008 tehdyssä tutkimuksessa. Onkohan pitkillä ihmisillä myös isompi pää ja tilavammat aivot?

Alkoholiin menevä

Viina on viisaiden juoma, vai miten se menikään? Evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawa kollegoineen huomasi, että britit ja amerikkalaiset, jotka joivat enemmän alkoholia, pärjäsivät paremmin myös ÄO-testissä kuin ne, jotka joivat vähemmän. Mites se alkoholin aivosoluja tuhoava vaikutus? ÄO-testiä tuskin kuitenkaan suoritettiin kännissä?

Punainen liberaali

Mitä vassarimpi sitä fiksumpi! Tässä vasemmistopuolueille uusi kampanjalause. Vasenkätisyyden lisäksi myös älykkäiden ihmisten puolue on vasemmalla. Tutkimuksen mukaan mitä vasemmalle ihminen poliittisesti kallistuu, sitä älykkäämpi hän on. Vuonna 2010 tehdyssä amerikkalaistutkimuksessa havaittiin, että ÄO-testissä hyvin pärjänneet olivat todennäköisemmin poliittisesti liberaaleja kuin konservatiiveja.

Lukutoukka jo muksusta

Aikaisempi lintu nappaa viisauden madon. Brittitutkimuksessa kävi ilmi, että identtisistä kaksosista ensin lukemaan oppinut pärjäsi paremmin myös kognitiivisia taitoja mittaavissa testeissä. Hän oli myös sisarustaan edellä sanallisessa ilmaisussa, ja hänellä oli parempi päättelykyky. Jännittävää. Voisiko ero johtua siitä, että ensin oppinut on ominut itselleen kaikki kirjat ja toinen on jäänyt kokonaan paitsi kirjallisuuden ihmeellisestä maailmasta.

Märehtijä

Tieto lisää tuskaa ja tuska lisää ahdistusta. Useiden tutkimusten mukaan älykkäät ihmiset ovat ahdistuneempia ja märehtivät asioissa enemmän kuin vähemmän fiksummat. Yhden tutkimuksen mukaan märehtijät ja murehtijat pärjäsivät paremmin testeissä, jotka mittasivat sanallista lahjakkuutta. Toisaalta ne, jotka eivät juuri asioita murehtineet, olivat taitavampia nonverbaalisesti. Tästä kannattaisi varmaan fiksujen ahdistua?

Hauska

Onko blondeilla hauskempaa ja hauskemmilla fiksumpi aivotoiminta? Tutkimuksen mukaan hauskemmat ihmiset ovat myös fiksumpia, kun mitattiin sanallista älykkyyttä ja abstraktia päättelykykyä. Miten sitä hauskuutta voi oikein mukamas mitata? Kyseisessä tutkimuksessa koekaniinien piti täyttää sarjakuvan puhekuplat sutkautuksilla, joita tutkijat sitten arvioivat hauskaksi tai ei.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

 

 

 

 

 

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti