Kaikkien on nyt ruvettava niihin hommiin, koska 50 Shades of Grey.

Kaikki epäolennaiset-jutut löydät täältä.

Onko potilaskertomuksesi saanut sinut joskus raapimaan päätä?

Lääkärin vastaanotolla käyminen voi olla monessa mielessä jännittävä kokemus. Vastaanotolla omasta terveydestä voi paljastua yllättäviä asioita – mutta voi sitä tulla ihan henkilökunnan käytöksenkin takia yllätetyksi. Viime aikoina on uutisoitu paljon esimerkiksi siitä, kuinka törkeitä kommentteja vastaanotolla voi saada lihavuuden takia.

Lue lisää: 5 epäreilua asiaa, joita ylipainoiset naiset joutuvat kohtaamaan – ”Lääkäri suosittelee flunssaa sairastavalle laihduttamista”

Käynnin jälkeenkin voi hämmästyä. Potilaskertomuksen sisältö on parhaimmillaan ihan informatiivinen, mutta joskus siihen päätyy käsittämättömiä lausahduksia.

Vauva-lehden keskustelupalstalla ihmiset ovat jakaneet erikoisimpia ammattilaisten kirjaamia kommentteja. Näitä lukiessa on pokassa pitelemistä!

Psst. Haluatko lukea omia lausuntojasi? Nykyään jokainen voi tarkistaa potilaskertomuksensa ja diagnoosinsa Omakanta-palvelusta.

Hyvältä näyttää! Ei kun...

1. ’Potilas hivelee hiuksiaan, muuten siisti.’

2. ’Pukeutuu korkeisiin korkoihin, vaikka on pitkä nainen muutenkin. Käyttää laadukkaita ja huomioita herättäviä vaatteita.’ Olin masennuksen takia käynyt psykiatrian poliklinikalla.”

3. ” ’Ei riisu talvitakkia’. No anteeksi.”

4. ”Papereissa luki ensimmäisenä: ’Paljon tatuointeja.’

5. ’Kovin laiha, syö karjalanpiirakoita.’ Menin selkäkivun takia päivystykseen. Olin laihtunut, koska adhd-lääke vei ruokahalut. Lääkärin kysyessä sen päivän syömisistä vastasin, että karjalanpiirakka ja kahvia.”

Kuka oletkaan?

6. ’Kurlaa alkoholipitoisella suuvedellä päivittäin kahdesti. Muuten ei käyttöä.’ Vähän yllättävää, koska alkoholin käytöstä tai kurlailuista emme puhuneet. Epäilen, että lääkäri oli sekoittanut potilaat kirjatessaan.”

7.’38-vuotias mies, joka saanut kohdunulkoisesta raskaudesta johtuen…’ Olin 28-vuotias enkä tietääkseni mies.”

8. ’Asiallinen nuori nainen.’ Olin paljon yli 50-vuotias. Opetin lääkäriä käyttämään printteriään.”

Kaikki kotona

9. ”Kertomuksessa luki, että puhun järkevän oloisesti ja vaikutan olevan tässä maailmassa. Kyseessä tutkimus laajentuneista imusolmukkeista.”

10. ’Muisti jonkin verran heikentynyt, joskaan löydös ei viittaa jälkeenjääneisyyteen.’ Nauran aina tälle ja sanon kavereille, että vaikka mitä typerää päästelen suustani, on ihan lääkärin todistus, etten ole vajaa.”

11. ’Päässä ei vikaa.’ Sai aikaan hervottoman naurunpyrskähdyksen. Olin käynyt päähän kohdistuneen iskun takia tarkistuksessa, joten liittyi kyllä tilanteeseen. Sanavalinta oli kuitenkin hulvaton.”

Tärkeitä huomioita

12.’Suuta kuivaa.’ Tämä huvitti. Oli lämmin kesäpäivä ja olin juuri pyöräillyt lääkäriin. Kyllä siinä tosiaan vettä tuli juotua omasta pullosta.”

13. ”Minulla luki kerran lausunnossa, että puhun huoliteltua yleiskieltä. Mitä ihmettä se mahtaa kertoa terveydentilastani? Ihmettelen kovasti.”

14. ’Puhuu lauseita.’ Olin vastaanotolla rajun allergisen reaktion takia. Kommentti ilmeisesti viittasi siihen, että kurkku ei ollut turpoamassa umpeen.”

15. ”Synnytyskertomuksessa luki: ’Ponnistaa upeasti.’ Siinä mielentilassa ilostutti.”

Rehellisyys maan perii

16. ’Kokee itsensä arvottomaksi. Paska äiti, puoliso ja työtoveri.’ Nauratti, mutta olipa ainakin reilusti kirjoitettu, mitä sanoin.”

17. ”Vähän sai hymyilyttämään kommentti ’hieman obeesi’, kun olin ylipainon puolella yli 30 kilon verran.”

Siis mitäh?

18. ’Tulee vastaanotolle kivuliaana sienen saattamana.’ Hetken mietin, että mitäs helkkaria. Olisi pitänyt lukea ’miehen saattamana’.”

19. 'Lähtenyt hyppelehtimään käytävälle' lukee synnytyskertomuksessa. Olin jonkin aikaa yksin synnytyssalissa, kätilöä ei näkynyt missään ja soittokello oli rikki. Oli pakko lähteä etsimään kätilöä. Tyttö syntyi 5 minuutin kuluttua niin sanotusta hyppelystä.”

20. ”Sain tällin päähän, mutta sain tilattua itselleni taksin. Pääsin päivystykseen vähän tokkuraisena. Tietoihin oli kirjattu: ’Ei muista kuinka maksanut taksin’. Monta kertaa luettuani aloin itsekin miettiä, maksoinko rahalla.”

Sinäkin Brutukseni, myönnä pois!

1. Puhunut itsekseen. Kestosuosikki on tietenkin tämä: ”Missä helkkarissa ne avaimet taas ovat?”

2. Ihastellut itseään heijastavasta pinnasta. Esimerkiksi kaupan ikkuna sopii tarkoitukseen täydellisesti.

3. Santsannut ruokaa törkeästi ennen kuin muut ovat päässeet edes ekalle kierrokselle.

4. Laulanut aivan liian kovaan ääneen suihkussa. Samalla ajatellen, ettei seinänaapuri voi millään kuulla mitään.

5. Kyylännyt exäänsä, kollegaansa tai puolituttuaan sosiaalisessa mediassa. Ja tietenkin myös jäänyt siitä kiinni. Klassisin narahdustyyli on se, että tykkää toisen vuoden vanhasta postauksesta.

6. Pieraissut julkisella paikalla ja vetäissyt kasvoilleen paheksuvan ilmeen. Sehän saakin toiset uskomaan, ettet itse ollut syyllinen.

7. Käännellyt rennostin kirjan sivuja eteenpäin. Lopulta havahtuen siihen, että keskittyminen on herpaantunut ajat sitten.

8. Käyttänyt sormea lusikkana. Esimerkiksi jugurttipurkin saa tällä tavalla huomattavan puhtaaksi.

9. Mennyt kauppaan ostamaan vain yhtä asiaa – ja lähtenyt kaupasta useamman asian kanssa. Tämä tietenkin siksi, ettei kukaan luulisi, että meni ostoksille ihan asiakseen sen yhden asiaa takia.

10. Raapinut, kaivellut tai kutitellut nenäänsä tai korvaansa.

11. Ottanut tiskikoneesta esimerkiksi likaisen juustohöylän, koska noh… Eihän se nyt niin likainen ollutkaan.

12. Nyökytellyt toisen jutuille innokkaasti, vaikka ei oikeastaan edes kuullut, mitä hän sanoi.

13. Nostanut pudottamansa asian lattialta varpaillaan. Välillä on yksinkertaisesti liian raskasta kumartua.

14. Ilveillyt omalle peilikuvalleen. Ja nauranut naamavärkilleen katketakseen.

15. Pissannut suihkussa.

16. Laskenut yksinkertaisia laskutoimituksia käyttäen apuna sormiaan.

17. Avannut jääkaapin oven katsoakseen, olisiko sinne jollain ilveellä ilmestynyt uutta ruokaa.

18. Kaivellut alushousujaan julkisella paikalla. Tai siis korjannut niiden asentoa. 

19. Ottanut purkan suustaan ja piilottanut sen pöydän alle.

20. Osunut kädellään jonkun toisen purkkaan pöydän alla.

Ei voi olla niin vaikeaa!

20 asiaa, joita jokainen on tehnyt (kuvitellessaan, ettei kukaan huomaa)

No en ole koskaan tuntenut tarvetta liimailla purkkaa yhtään mihinkään, kyllä mä osaan sen ihan roskiinkin laittaa! Tai jos roskista ei ole lähellä, niin repäissyt paperinpalan ja kääräissyt sen siihen. Vastenmielistä toimintaa näiltä, jotka liimailevat purkkiansa ties minne! Sama juttu roskaamisen kanssa. Kyllä se koirankakka jaksaa herättää tunteita, mutta sujuvasti heitellään karkkipapereita tai tupakantumppeja sinne tänne. Se koirankakka kun ei parin viikon kuluttua enää edes ruohon seasta...
Lue kommentti

Jos rakastat kissoja, suurisilmäinen Hana kannattaa lisätä Instagram-seurantaan.

Onko suloisempaa tapausta kuin pieni pörröinen kissa? Kyllä on, jos kissalla on yhtä suuret silmät kuin uudella somelemmikillä Hanalla.

 

Goodnight😘

Henkilön hanakitty🇯🇵ハナキティー (@hana__kitty) jakama julkaisu

Hana-kissa villitsee Instagramissa kuvillaan, joita seuraa jo yli 250 000 fania. Rodultaan Hana on skotlanninluppakorva (scottish fold).

Hauskat taittokorvat ovat tämän rodun ominainen piirre, mutta Hanalla on yksi vieläkin söpömpi ominaisuus: äärettömän suuret silmät. Syvään katseeseen voi melkein sukeltaa!

 

The one on the left side seems very calm and experienced😹😹😹

Henkilön hanakitty🇯🇵ハナキティー (@hana__kitty) jakama julkaisu

Bored Panda -sivusto kertoo, että Hana asuu Japanissa ja on iältään kolmivuotias. Sen päivittäisiin aktiviteetteihin kuuluu muun muassa leikkiminen, nukkuminen ja hengailu kissakavereidensa sekä Sai-nimisen linnun kanssa.

Uskomattoman söpö kissa on siis myös älyttömän kiltti, sillä se osaa käyttäytyä undulaatin seurassa. Katso vaikka itse Hanan Instagram-tililtä:

 

Goodnight💕

Henkilön hanakitty🇯🇵ハナキティー (@hana__kitty) jakama julkaisu

 

The warm afternoon

Henkilön hanakitty🇯🇵ハナキティー (@hana__kitty) jakama julkaisu

 

Pääministeriperheen yhdessäoloon kuuluu esimerkiksi seinän maalausta.

Punaiset pyjamahousut ja sininen t-paita! Tällainen on Kanadan pääministerin Justin Trudeaun vapaa-ajan look – joka on harvemmin esillä julkisuudessa.

Nyt koko Kanada ja maailma ovat päässeet kuitenkin todistamaan hurmuripääministerin sunnuntaityylin, sillä hänen vaimonsa Sophie Grégoire Trudeau jakoi Instagramissa kuvan perheensä viikonlopusta. Myöhemmin pääministeri julkaisi kuvan myös omalla tilillään.

– Mitä teimme, kun tuijotimme kellarin beigenvärisiä seiniä sateisena päivänä? Seinämaalauksen!!!! Mikään ei ole parempaa yhteishengen herättämistä kuin taide ja värit, kirjoittaa Sophie Grégoire Trudeau kuvansa yhteydessä.

”Mitä teimme, kun tuijotimme kellarin beigenvärisiä seiniä sateisena päivänä? Seinämaalauksen!!!!”

Pääministeri Justin Trudeau on ahkera Instagramin käyttäjä. Yleensä hänellä on kuvissaan päällään vähintään siisti kauluspaita sekä kampaus kunnossa. Uudessa kuvassaan hänellä on kuitenkin ”kuin suoraan sängystä noussut pää”, uutisoi kansainvälinen media.

Jos katseen malttaa siirtää pyjama-asuisesta pääministeristä toisaalle, huomaa kuvasta myös värikkään seinämaalauksen ja sen pienet tekijät eli Trudeaun lapset Xavierin, 9, Ella-Gracen, 8 ja Hadrienin, 3.