Ah ihanaa, autio asema. Onneksi kuulokkeet pelastavat, jos paikalle ilmestyy muita. Kuva: Colourbox
Ah ihanaa, autio asema. Onneksi kuulokkeet pelastavat, jos paikalle ilmestyy muita. Kuva: Colourbox

Vertaistukea onneksi riittää.

Sosiaaliset tilanteet osaavat olla pirun vaivaannuttavia suomalaiselle. Esimerkiksi tällaisia ajatuksia päähän voi juolahtaa:

”Kunpa siellä ei olisi ketään”

Onko mitään ihanampaa kuin tyhjä julkinen kulkuneuvo, hissi, rappukäytävä, toimisto, ruokakauppa tai kuntosalin sauna? Ja kahviautomaatti! Jotenkin se tippuminen tuntuu kestävän ikuisuuden, jos joku osuu viereen samaan aikaan.

”Ei ei ei, älä vain istu siihen”

Ei ole suomalaista bussia, jossa joku ei istuisi laukku viereisellä penkillä.

”Toivottavasti se ei huomaa”

Kadulla vastaan kävelee puolituttu, eikä yhtään huvittaisi jutella – niin tuttua!

”Toivottavasti naapuri ei ole pihalla”

”Nyt kyllä esitän, etten näe sitä”

Ihmiskontaktia karttelevan apuvälineet: lasittunut katse suoraan eteenpäin ja sotilasmainen marssi kuin olisi kovakin kiire. Jos toinen sitten kuitenkin moikkaa, on käytettävä kaikki näyttelijäntaitonsa, kun esittää yllättynyttä. ”Ai kato, mä en yhtään huomannut sua!”

”Toivottavasti naapuri ei ole pihalla”

Sormet ristissä. Ehkä helpointa lienee vain pysyä itse sisällä.

”Mitä tuo ihminen tekee mökkimaisemassani?”

Linnunlaulua, aurinkoa ja näkymä järvelle, täydellistä – kunnes horisonttiin ilmestyvä tyyppi pilaa kaiken. Äkkiä piiloon mökkiin!

Suomalaisia painajaisia

Finnish Nightmares -sarjakuva kiteyttää suomalaisen epäsosiaalisuuden nerokkaasti. Karoliina Korhosen luoma hahmo Matti Virtanen ahdistuu sosiaalisista tilanteista, kuten jos joku tulee liian lähelle tai asiakaspalvelija kysyy, tarvitsetko apua.

Aika moni taitaa samastua, sillä ulkomaillakin huomiota keränneitä suomalaisia painajaisia seuraa Facebookissa yli 140 000 ihmistä.

Matti, me ymmärrämme sinua.

 

"I don't want to bother them again"

Kuva, jonka Finn Matti (@finnishnightmaresofficial) julkaisi

Näin selviydyt tiukoista paikoista

Nyt joku kiirehtii sanomaan, etteivät kaikki suomalaiset välttele muita ihmisiä. Jos kuulut heihin, onnittelut! Elämäsi lienee varmasti helpompaa.

Mutta hätä ei ole tämännäköinen meillä vähemmän onnekkaillakaan! Kokosimme selviytymistavat epäsosiaalisille suomalaisille:

1. Turvaudu kännykkään. Onneksi nykyään esimerkiksi pizzan tai taksin voi tilata tekstarilla tai sovelluksella. Huh, mikä helpotus.

2. Tee pöytävaraus nettilomakkeella tai sähköpostilla. Yksi vaivaannuttava puhelu vähemmän!

3. Pidä kuulokkeita korvilla ja kirjaa mukana. Ne viestivät esimerkiksi vastaantulijalle tai vierustoverille, että haluat olla rauhassa.

4. Tuijota ulos ikkunasta. Jos lukeminen ei huvita, tämäkin viestii tehokkaasti, ettet kaipaa väkinäistä seurustelua.

Tarkista, missä hissin sulje ovet -painike on.

5. Teeskentele, että unohdit puhelimen äänettömälle tai kiinni. Hupsista, sori!

6. Varaa aina junan istumapaikka etukäteen. Jos olet oikein onnekas, saat yksin istuttavan paikan! Mutta toimi nopeasti, sillä ne viedään aina ensimmäisinä, olemmehan Suomessa.

7. Tarkista, missä hissin sulje ovet -painike on, kun astut sisään. Näin saatat välttyä siltä, että joku muu ehtii kyytiin.

8. Tee ruokaostokset isossa marketissa. Jos näet tutun, voit vain vaihtaa suuntaa ja kävellä saman tien hallin toiseen päähän.

Tai sitten voit olla meitä parempi ihminen ja rohkaistua vaikka aloittamaan keskustelun vieraan kanssa. Kuulemma sekin voi olla ihan kivaa, mutta omalla vastuulla!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti