Turre on valmis auttamaan! (Mutta muista, että nitriitit eivät ole eläimille hyväksi.) Kuva: Shutterstock

Mitä tehdä uudestavuodesta ylijääneille nakeille?

Kaikki höösäävät reseptejä joulunkinkun jämille, mutta ketään ei kiinnosta nakit! Kokeile näitä:

1. Muista, että nakeissa on niin paljon rasvaa, suolaa ja nitriittejä, ettei niitä missään nimessä saa antaa lapsille eikä eläimille.

2. Nakeista voi askarrella kätevät sukkahousut, joihin voi sujauttaa tv:n kaukosäätimen, ettei se ole aina hukassa.

3. Niistä voi myös tehdä jääautoon liukkaat talvinakit.

4. Kannattaa kokeilla yksinkertaista keinoa: tiputa nakki lattialle ja katso muutaman tunnin kuluttua, onko se hävinnyt. Tällä keinoin voi myös selvittää, onko taloudessa eläimiä tai konttausikäisiä.

5. Nakkia on helppo piilottaa pieneksi silputtuna mureketaikinaan niin, ettei nirsompikaan huomaa mitään. Niistä voi tehdä piirakkaa tai salaattia, tai jos sinulla on kuivuri, voit kuivattaa nakit.

6. Muista, että koko ajan suomalaisten kauppojen kylmäaltaissa on miljoonia kiloja aivan syömäkelpoisia nakkeja poimittaviksi!

Lue myös:

Neljä parasta hodariohjetta ja ammattilaisen vinkit

Koirataikuri esittää: leijuva nakki!

 

Lue kaikki epäolennaiset-jutut täältä.

Kylpyhetket ja lemmikit ovat erikseenkin mukavia – yhdessä vastustamattomia. Näiden videoiden avulla päivästäsi tulee hetkessä parempi!

1. Mopsi hemmoteltavana

Pieni mopsin pentu rakastaa kylpemistä – etenkin hierontaa kylvyn aikana. Äskettäin Youtubeen lisätty video on kerännyt miljoonayleisön parissa viikossa sosiaalisen median kanavissa.

 

2. Löytökissa pesulla ensimmäistä kertaa

Vettä ja kissoja ei ole ihan helppo yhdistää, mutta pieni kissanpentu ei voi pesulleen mitään. Ensimmäistä kertaa vesipesussa oleva pienokainen näyttää nauttivan – tai sitten alistuvan – tilanteessa.

Lue myös: Nyt on söpö! Tatuoitu mies kuivattaa pientä kissaa hiustenkuivaajalla

 

3. Minipossun pesupäivä

Pea-minipossu rakastaa omistajiensa mukaan kylpemistä, mutta inhoaa samppoopesua.

 

4. Minisiilin kelluva tyyli

Vaikka piikikkäällä minisiilillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä virran vietäväksi, kerälle vetäytyvä pallero kelluu makoisan näköisesti.   

 

5. Shibaklassikko

Vedessä ja ilmassa uimatyyliään esittelevä shiba inu on jo klassikko. Esitys on yksi tunnetuimmista eläinkylpyvideoista.