Jos ei vielä ärsytä, niin tämän listan lukemisen jälkeen ärsyttää. Löytyykö listalta oma suosikki-inhokkisi?

1. Kaupassa käyminen ärsyttää. Siihen sisältyy niin paljon kaikkea: homma tuntuu ajanhukalta, ihmiset ovat koko ajan tiellä, joku ajaa ostoskärryllä päälle, hakemani tuote on kuitenkin loppu ja joudun menemään vielä toiseenkin kauppaan, käytävät ovat liian pitkiä, kassa hidastelee, rahaa menee…

2. Ihmiset, jotka hartaasti pyörittelevät hedelmiä ja salaattipuskia kaupoissa, että mikä olisi se paras.

3. Ihmiset, jotka jumittavat älypuhelimensa kanssa ja tukkivat näin liukuportaat, oviaukon tai käytävän.

4. Puhelimeen kovaäänisesti molottavat ihmiset julkisissa kulkuvälineissä.

5. Tyyppi, joka vastaa puhelimeen ”johtaja”.

6. Se, että bloggarit puhuvat jostain ketjuliikkeiden vaatteista yksilöinä.

7. Nyt just ärsyttää ihan hirveesti ihmiset, jotka eivät kerro enää Facebookissa kuulumisiaan, vaan tuuttaavat sinne pelkästään linkkejä omiin tai edustamansa yhtiön juttuihin!

8. Ihmiset, jotka eivät kerro kuulumisiaan Facebookissa, vaan päivittävät sinne mysteerejä, joita eivät suostu avaamaan missään vaiheessa. "Nyt on kyllä niin jännät ajat meneillään, että en ehkä kestä!" No aha.

9. Silmäniskuhymiön käyttäminen.

10. Fiona Applen tapa artikuloida laulaessaan ärsyttää. Esimerkiksi The Affairin tunnusbiisi Container tekee minut hulluksi.

11. Tyhjä wc-paperirulla, jonka muu perhe nakkaa vessan lattialle.

12. Koulujen jatkuvat poikkeusaikataulut. Kun lapsi ei uskalla olla yksin kotona, on elämä yhtä palapeliä, että ehtii tehdä työtkin.

13. Koulujen maratonvanhempainillat iltaisin.

14. Tauoton leirikoulukassan kartuttaminen. Ajatus on kiva, että kaikki jaetaan tasan kaikille, mutta arjessa on liikaa palikoita ilmassa jo ilman 10 kilon pesuainelaatikoiden raahaamista tai sukkamyyntien tilittämistä saatikka niiden kaikkien muistamista.

15. Hajuvesipilvitädit ja -teinit ratikassa aamuisin.

16. Hitaasti kävelevät ihmiset, ihan hulluna! Kävelen aina tosi reippaasti, koska löntystely nyt vain on ihan hölmöä ja tuskastuttavaa. (Paitsi lomalla tai reissussa uudessa ja jännittävässä kaupungissa maleskelu on tietty ihanaa.) Reippaasti kävely on hyvää hyötyliikuntaa ja aikaakin säästyy. Kinaamme tästä mieheni kanssa joka kerta, kun kävelemme yhdessä jonnekin. Jos kävelemme käsi kädessä, jossain vaiheessa huomaan raahaavani häntä perässäni. Raivostuttavaa.

17. Mikroaaltouunin oven pitää aina olla auki, jotta laite tuulettuu, samoin vedenkeittimen. Harvoin ne ovat.

18. Purkan syöminen suu auki.

19. Pyyhkimättömät keittiön tasot herättävät myös angstia. Miksei niitä voi pyyhkiä muruista ja kahvitahroista samalla, kun siistii keittiön muutenkin? Muruista tulee heti epäsiisti fiilis.

20. Kuulokkeista ulos vuotava musiikki julkisissa kulkuvälineissä ja muuallakin! Että ketuttaa se tsägätsägä – tai joskus ihan saa selvää sanoistakin.

21. Eläinsankarielokuvat. En kestä eläinsankarielokuvia.

22. Motarilla vasemmalla kaistalla kilometrikaupalla nyhjöttävät autoilijat, jotka ajavat samaa alinopeutta kuin oikealla kaistallakin olevat.

23. Autoilijat, jotka eivät viitsi käyttää vilkkuja.

24. Pyöräilijät, jotka eivät viitsi näyttää ennen kääntymistä käsimerkkiä.

25. Pyöräilijät, jotka suhailevat miten sattuu kovalla vauhdilla muista piittaamatta. Koskee vain helsinkiläisiä pyöräilijöitä. Muualla järki tuntuu olevan edes jotenkin päässä.

26. Liukuportaiden yläpäähän pysähtyvät ihmiset, jotka tukkivat tien.

27. Liukuportaiden alapäähän pysähtyvät ihmiset, jotka tukkivat tien.

28. Ihmiset, jotka bussissa valtaavat käsilaukulleen yhden penkin.

29. Ja ne samat tyypit, jos jostain syystä joutuvat istumaan ikkunapaikalla jonkun toisen vieressä, eivät osaa sanoa ”jäisin pois” vaan pyörivät vain hermostuneen oloisina tai ryysäävät suunnilleen yli, kun haluavat jäädä pois.

30. Kaduille isoja paperiroskia heittelevät ihmiset.

31. Kaikki, jotka käyttävät sanaa meikämandoliini.

32. Ihan pahimpia ovat nämä puhelimen kauittimesta toisilleen musaa soittavat – yleensä teinejä.

33. Metron ovet ovat sulkeutumassa, mutta vielä pitää tunkea väliin, jolloin ovet alkavat hakkaa kiinni eestaas. Miksi, oi miksi? Seuraava tulee muutaman minuutin päästä.

34. Tämä on oikeasti iso asia, joka aiheuttaa valtavaa kiukkua: naapuri, joka ei jaksa kävellä 30 metriä kartonkikeräykseen, vaan tunkee pahvia sekajätteeseen – tai vielä pahempaa: paperiastiaan.

35. Ihmiset, jotka eivät jaksa palauttaa kaupassa tuotteita paikoilleen, vaan voivat pokkana jättää jogurtit karkkihyllyyn.

36. Jätetään keräyspisteille astioiden juureen lasitölkkejä tai muuta vastaavaa, joita ei sinne saa jättää. Onko iso vaiva kerätä ne kasaan ja viedä lasikeräyspisteelle? Onko?

37. Keskelle keittiön epämääräistä paperikasaa jätetty juustohöylä – raivostuttavaa!

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti

Lehtien ja kantojen ottaminen pois vihanneksista ennen punnintaa on tuttu ilmiö kaupoissa. Testasimme, kuinka paljon tämä kiistelty nuukailukeino todellisuudessa säästää rahaa.

Saako kukkakaalista kuoria lehdet irti, ennen kuin sen punnitsee? Entä ottaa ananaksesta pois ison hattuosan – sehän painaa vaikka kuinka paljon? Vastaukset jakavat mielipiteet voimakkaasti: yksille se on osoitus äärimmilleen viedystä nuukuudesta, toiset taas eivät halua maksaa vihannesten niistä osista, joita ei käytä ja jotka kuitenkin menevät kotona roskikseen.  

Ilmiö tunnistetaan kyllä kaupoissa. Esimerkiksi Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin vihannesosastolta löytyy pahvilaatikkoja, koska moni repii esimerkiksi kukkakaalin lehtiosat irti. Laatikosta lehdet viedään kaupan biojätteeseen.

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan nuukailu vihannestiskillä ihmetyttää kauppiaita. 

Lue myös: Rahat vähissä? 16 + 1 vinkkiä, miten säästät ruokamenoissa, mutta syöt silti hyvin

Mutta kuinka paljon vihannesten ylimääräisten osien poistaminen ennen punnitsemista todella säästää rahaa? Kuinka merkittävästä nuukailukeinosta on todella kyse?

Me Naiset testasi, miten hinta muuttuu, kun ananaksesta, latva-artisokasta, herkkusienistä, parsakaalista ja kukkakaalista ottaa lehdet tai kannat pois.

Kukkakaali: 2,10 euroa maksavan kukkakaalin hinnaksi tuli 1,80 euroa, kun siitä kuori kaikki lehdet pois.

Ananas: 2,30 euroa maksavan kokonaisen ananaksen hinta tippui 1,95 euroon, kun sen kannan väänsi pois.

Latva-artisokka: 2,60 euron hinnasta tuli 2,40 euroa, kun lyhykäisen kannan katkaisi pois.

Herkkusienet: Kaksi herkkusientä maksoi yhteensä 75 senttiä. Ilman kantoja hinnaksi tuli 60 senttiä.

Parsakaali: Keskikokoinen parsakaali maksoi 1 euron ja ilman kantaa 80 senttiä.

Lopputulos: Jos lehtiä ja kantoja lähtee nyppimään irti, säästää yhden vihanneksen kohdalla parhaimmillaan muutamia kymmeniä senttejä. Prosentteina mietittynä vihanneksen hinta laski jopa 20 prosenttia. Näistä ostoksista olisi säästänyt siis yhteensä 1,20 euroa!

Otatko itse vihanneksista lehdet ja kannat pois? Kerro alapuolella kommenteissa, miksi!

– Parhaimmillaan Tepsu on tehnyt 12 tuntisia päiviä istuen traktorissa mukana, kertoo sen omistaja. Kuvat: Maria Hanhon kotialbumi

Aikaiset herätykset eivät haittaa! Tepsu juoksee traktorin kyytiin, vaikka kello olisi vasta kolme aamulla.

Toiset koirat eivät viihdy autossa millään; ne eivät edes suostu tulemaan autoon. Jotkut puolestaan autoilevat innokkaana omistajansa kanssa. Me Naiset kertoi äskettäin muun muassa Mikki-shibasta, joka nousee aina kahdelle tassulle nähdessään tumman Mersun.

Kohta mennään!
Kohta mennään!

Haapamäellä puolestaan elelee vähän isompia kulkupelejä fanittava koira. Walesinspringerspanieli Tepsu saattaa olla traktorissa mukana jopa 12 tuntia, kertoo sen omistaja Maria Hanho.

– Tepsu osoitti jo aika nuorena, että se haluaa lähteä traktorin kyytiin. Koira juoksi aina mukaan ja yritti hypätä kyytiin. Ensin se nostettiin traktoriin, mutta aika pian se oppi jo hyppäämään itse kyytiin. Mieheni, veljeni ja isäni rupesivat aina kysymään, että haluaako Tepsu mukaan ja kyllähän se aina lähti. Ja jos jätti traktorin oven auki, koiran löysi sieltä jo odottamassa, Maria sanoo.

Kesällä kylvöjen ja rakennusprojektien aikaan Tepsu lähtee töihin mukaan usein seitsemän aikaan aamulla. Sille on tarjolla aina vettä ja ilmastoitu koppi. Marian mukaan se jää joskus lounasaikaankin odottamaan traktoriin, sillä on käynyt myös niin, että se on jäänyt pois kyydistä. Ja sehän vasta innokasta traktorikoiraa harmittaa!

”Vanhemmiten Tepsun työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa.”

Kahdeksanvuotias Tepsu on kiinnostunut muistakin koneista.  Se istuu mielellään kaivurin, puimurin, pyöräkuormaajan ja vesiskootterin kyytiin. Talvella Tepsu lähtee välillä aurauskaveriksi jo kolmen jälkeen aamulla.

– Helposti tulee myös moitteita, jos Tepsu haistaa, että koneissa on oltu ilman häntä. Nyt vanhemmiten sen työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa, vaikka nykykoneissa onkin ilmastoinnit ja sille tarjotaan myös vettä pitkin päivää.

Yhtä hymyä!
Yhtä hymyä!

Nyt on sinun vuorosi kertoa:
millaisia omituisia asioita koirasi tekee?

Voit ladata kuvan koirastasi alla olevassa kuvagalleriassa ja kirjoittaa tekstikentässä sen jännistä jutuista. Tai voit lähettää lyhyen tarinasi ja kuvan koirastasi sähköpostilla osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi(at)sanoma.com

Me Naiset tekee juttua myöhemmin suomalaiskoirien oudoista tavoista.