Pelkkä lääkärin kohtaaminen ei voi hävittää kipua kunnon vaivasta, sanoo Tohtori Kiminkinen. Kuva: Sanoma-arkisto
Pelkkä lääkärin kohtaaminen ei voi hävittää kipua kunnon vaivasta, sanoo Tohtori Kiminkinen. Kuva: Sanoma-arkisto

Miksi kipu joskus lakkaa juuri, kun on astunut lääkärin vastaanotolle? Me Naiset tavoitti lääkäri Tapani Kiminkisen kertomaan näkemyksensä kesken kierukan asennuksen. – Henkimaailma on ihmeellistä!

Kaamea olo. Mutta kun tulee lääkärin vastaanotolle, olo ei yhtäkkiä olekaan niin kipeä. Joskus voi käydä jopa näin: jokin paikka on ollut kipeä, mutta kun lääkäri alkaa painella sitä, kipua ei enää tunnukaan. 

Tästä ovat keskustelleet Ulla Virtanen, Niina Lahtinen ja Veera Korhonen Me Naisten #Evek-talk show'ssaan (seuraa jaksoja täältä.)

No niin. On aika yrittää selvittää, miksi kivun tuntemus saattaa kadota heti, kun kohtaa lääkärin. Mitä mieltä mahtaa olla tv:stä tuttu lääkäri Tapani Kiminkinen?

Me Naiset tavoitti Kiminkisen puhelimitse työn keskeltä: hän oli juuri asentamassa äitiysneuvolassa kierukkaa. Emme epäröineet keskeyttää.

Miksi, Kiminkinen, miksi kipu voi häipyä noin vain?

– Kyllähän ihminen on aina kokonaisuus. Mutta jos kyseessä on kunnon vaiva, on hyvin epätodennäköistä, että kipu pelkällä lääkärin kohtaamisella häviäisi, hän sanoo.

– Adrenaliinimyrsky voi toki hieman lievittää kipua kohtaamisen hetkellä, mutta ei se voi hävitä kokonaan. Tämä voi olla osin myös psykologiaa: ihminen voi ajatella, että kipu on häipynyt. Vähän kuin yön pimeinä tunteina vaivat voivat tuntua paljon pahemmilta, kun niitä kerkeää siellä yksinäisyydessä miettiä.

Adrenaliinia voi paukata myös siitä, että pelkää lääkärissä käymistä. Tohtorin näkeminen voi noin muutenkin tuoda muuta ajateltavaa niin, että kipu unohtuu, Kiminkinen pohtii. 

– Voi käydä vähän samoin kuin pitkän matkan juoksijoille, jotka sinnittelevät maaliin vammoistaan huolimatta. Kyllä, sitä sen täytyy olla! Henkimaailma on ihmeellistä!

Katso #Evek-ohjelman pätkä tästä:

 
Syyllisyys

Näytätkö liian terveeltä? / Syyllisyys ja lääkäritKuinka sairaalta pitää näyttää lääkärin edessä? Katso, miten naisemme demoavat sopivia eleitä.

Posted by Me Naiset on Friday, 13 November 2015

 

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti