Hugh Grant, Renée Zellweger ja Colin Firth mainostivat vuonna 2004 järjestyksessä toista Bridget-elokuvaa nimeltä Bridget Jones: Elämä jatkuu. Nyt Zellweger ja Firth ovat kuvaamassa kolmatta osaa. Kuva: Reuters
Hugh Grant, Renée Zellweger ja Colin Firth mainostivat vuonna 2004 järjestyksessä toista Bridget-elokuvaa nimeltä Bridget Jones: Elämä jatkuu. Nyt Zellweger ja Firth ovat kuvaamassa kolmatta osaa. Kuva: Reuters

Äijäleffoista filmataan nyt uusia versioita, joiden pääosissa ovatkin naiset. Mutta milloin näemme Ridge Jonesin rypemässä yksin miesluolassaan, koska kukaan nainen ei halua häntä?

Hollywoodissa tehdään nyt uusiksi vanhoja elokuvia niin, että miespääosien tilalla onkin naisia, kertoo muun muassa Helsingin Sanomat. Uusi versio on tulossa ainakin Ocean's Eleven -elokuvasta, jonka yhdessä pääosassa nähdään Sandra Bullock. Niin ikään naisilla miehitetty (haa!) on uusintaversio Haamujengistä, jossa näyttelee muun muassa Morsiusneidot-elokuvastakin tuttu koomikko Kristen Wiig.

Miesten ja naisten roolit ovat saaneet muutenkin Hollywoodissa ravistelua: huhutaan, että näyttelijä Charlize Theron olisi nappaamassa pääosan tulevasta The Grey Man -elokuvasta, jonka päärooliin oli ensin ajateltu Brad Pittiä.

Elokuvakäsikirjoittaja Billy Ray on kuitenkin huomauttanut The Guardian -lehdessä, että vaikka päähenkilön sukupuolella ei elokuvassa ole enää samanlailla väliä kuin ennen, elokuva- ja sukupuoliroolien vaihtaminen toisinpäin ei toimi. Hän ihmetteli, onko kukaan kuullut koskaan miesnäyttelijästä, joka olisi naiselle kirjoitetussa roolissa.

No mutta. Miten toimisivatkaan seuraavat elokuvat niin, että naisen rooliin olisikin hypännyt mies? 

Bridget Jones -elokuvat

Kolmikymppinen sinkkunainen murehtii painoaan ja yrittää etsiä Sitä Oikeaa ja/tai pitää kiinni Hänestä elokuvissa Bridget Jones – elämäni sinkkuna (2001) ja Bridget Jones: Elämä jatkuu (2004). Helen Fieldingin teksteihin perustuvista Bridget Jonesin seikkailusta kuvataan parhaillaan kolmatta elokuvaa, joka kertoo Bridgetin vauvasta. Se ilmestyy ensi vuonna, ja mukana näyttelevät aiemmista osista tutut Colin Firth ja Renée Zellweger.

Mutta mitä jos elokuva olisikin kertonut henkilöstä nimeltä... Ridge Jones

"Ridge on turhautunut kolmikymppinen mies. Vaikka hän on huumorintajuinen, hirveän empaattinen ja ihana, hän ei vain ole löytänyt rinnalleen sopivaa naista. Pienessä lontoolaisyksiössään Ridge tätä asiaa vatvoo ja murehtii – usein jopa siinä määrin, että unohtaa mennä töihin ajoissa. Mitä väliä on millään, jos elämässä ei ole kunnon naista?

Iltaisin Ridge istuu miesluolassaan rumissa hirvikuvioisissa kalsareissaan, ketä varten tässä nyt tarvitsisi edes laittautua. Asunnon ulkopuolelle kaikuu väräjävän basson kumu, sillä itsesäälinsä syvimpinä hetkinä Ridge kajauttaa ilmoille kappaleen All by Myself. Säkeistöjen välissä hän tarttuu viskipulloon ja kulauttaa siitä huikan jos toisenkin, sillä vain alkoholi (ja tupakka) voi lievittää tätä naisen kokoisen reiän tuomaa yksinäisyydentunnetta.

Sillä nainen on se, jonka Ridge haluaa. Hänelle alkaa kelvata jo lähes kuka tahansa, kunhan ei tarvitse olla yksin. Mutta naisen tulee olla kuuma! Mutta ennen kaikkea naisen tulee olla Ridgen sieluntoveri ja haluta muutakin kuin vain seksiä. Ridgestä tuntuu, että kaikki naiset hyljeksivät häntä. Ja jos eivät hyljeksi, ovat piru vie vain Ridgen munan perässä!

Tämä tekee Ridgen surulliseksi, joten hän unohtaa toisinaan peseytyä ja siivota asuntonsa.

Joskus Ridge saa kuitenkin pienen guy power -kohtauksen, ryhdistäytyy ja alkaa hurjasti laihduttaa, piilotella orastavaa pälvikaljuaan, tehdä töitään ja juoda alkoholia pari huikkaa vähemmän. Tätä ei yleensä kestä kauan, sillä ei aikaakaan, kun pohjaton naisenkaipuu iskee ja on jälleen aika lukita itsensä miesluolaan, avata viskipullo ja laulaa All by Myself. Ja miettiä sitä yhtä asiaa: miksi kaikki naiset ovat sellaisia sikoja?"

Pretty Woman (1990)

Julia Robertsin ja Richard Geren tähdittämässä elokuvassa vanhempi liikemies rakastuu maksulliseen naiseen, jonka on palkannut viikoksi seuralaisekseen edustamaan erilaisissa tapaamisissa.

Mitä jos elokuva olisikin ollut... Pretty Man 

"Vanhempi gigolo ei usko onneaan, kun nuori varakas nainen palkkaa hänet käyttämään luottokorttiaan ja pitämään kiinni kädestään samalla kuin nainen suorittaa suuria yrityskauppoja. Varakas nainen tosin epäilee, että gigolo on melkoinen tyhjäpää, mutta voi, että hän on kuuma! Vaikka gigolo ei tiedä, miten mitäkin ruokailuvälinettä kuuluu pitää kädessä. 

Mutta kaikki päättyy upeasti: lopuksi varakas nainen kiipeää palotikkaita pitkin suivaantuneen gigolon luo kukkapuska suussa ja julistaa rakkauttaan."

James Bond -elokuvat (vuodesta 1962–) 

Agentti 007 pelastaa maailmaa vihollisilta, hänellä on lupa tappaa ja panna. Hän kaataa naisia, etenkin Bond-tyttöjä. Bond-tytöt auttavat Jamesia selättämään pahiksia ja vaihtelevat vahvoista älyköistä avuttomiin bimboihin. Yhteistä tytöille yleensä on kuitenkin se, että he ovat kuumia ja James harrastaa seksiä heidän kanssaan. Usein he myös kuolevat.

Spekulointia on riittänyt, voisiko James Bondia näytellä tulevaisuudessa esimerkiksi nainen tai voisiko hahmo olla homoseksuaali. Entinen Bond-mies Roger Moore on torpannut ideaa.

Mitä jos elokuvat olisivatkin kertoneet Jane Bondista ja hänen Bond-pojistaan... 

"Jane ei ehdi sisustaa asuntoaan, sillä hänen täytyy tappaa ihmisiä. Silloin kun Jane ei tapa, hän juo drinkkejä ja parittelee lukemattomien Bond-poikien kanssa. Heitä kutsutaan aina pojiksi, vaikka he ovat olleet täysi-ikäisiä jo hyvän tovin. Bond-pojat huokailevat, ja heidän polvensa notkahtavat veltoiksi, kun Jane vähän heiluttelee heille asettaan. Joskus Bond-pojat teeskentelevät, etteivät tarvitse Janea elämäänsä, vaikka oikeasti ainoa, mitä he haluavat, on siittää Janen lapset. Mutta Janea on vaikea – ellei jopa mahdoton – kesyttää perheenäidiksi."

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti

Lehtien ja kantojen ottaminen pois vihanneksista ennen punnintaa on tuttu ilmiö kaupoissa. Testasimme, kuinka paljon tämä kiistelty nuukailukeino todellisuudessa säästää rahaa.

Saako kukkakaalista kuoria lehdet irti, ennen kuin sen punnitsee? Entä ottaa ananaksesta pois ison hattuosan – sehän painaa vaikka kuinka paljon? Vastaukset jakavat mielipiteet voimakkaasti: yksille se on osoitus äärimmilleen viedystä nuukuudesta, toiset taas eivät halua maksaa vihannesten niistä osista, joita ei käytä ja jotka kuitenkin menevät kotona roskikseen.  

Ilmiö tunnistetaan kyllä kaupoissa. Esimerkiksi Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin vihannesosastolta löytyy pahvilaatikkoja, koska moni repii esimerkiksi kukkakaalin lehtiosat irti. Laatikosta lehdet viedään kaupan biojätteeseen.

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan nuukailu vihannestiskillä ihmetyttää kauppiaita. 

Lue myös: Rahat vähissä? 16 + 1 vinkkiä, miten säästät ruokamenoissa, mutta syöt silti hyvin

Mutta kuinka paljon vihannesten ylimääräisten osien poistaminen ennen punnitsemista todella säästää rahaa? Kuinka merkittävästä nuukailukeinosta on todella kyse?

Me Naiset testasi, miten hinta muuttuu, kun ananaksesta, latva-artisokasta, herkkusienistä, parsakaalista ja kukkakaalista ottaa lehdet tai kannat pois.

Kukkakaali: 2,10 euroa maksavan kukkakaalin hinnaksi tuli 1,80 euroa, kun siitä kuori kaikki lehdet pois.

Ananas: 2,30 euroa maksavan kokonaisen ananaksen hinta tippui 1,95 euroon, kun sen kannan väänsi pois.

Latva-artisokka: 2,60 euron hinnasta tuli 2,40 euroa, kun lyhykäisen kannan katkaisi pois.

Herkkusienet: Kaksi herkkusientä maksoi yhteensä 75 senttiä. Ilman kantoja hinnaksi tuli 60 senttiä.

Parsakaali: Keskikokoinen parsakaali maksoi 1 euron ja ilman kantaa 80 senttiä.

Lopputulos: Jos lehtiä ja kantoja lähtee nyppimään irti, säästää yhden vihanneksen kohdalla parhaimmillaan muutamia kymmeniä senttejä. Prosentteina mietittynä vihanneksen hinta laski jopa 20 prosenttia. Näistä ostoksista olisi säästänyt siis yhteensä 1,20 euroa!

Otatko itse vihanneksista lehdet ja kannat pois? Kerro alapuolella kommenteissa, miksi!

– Parhaimmillaan Tepsu on tehnyt 12 tuntisia päiviä istuen traktorissa mukana, kertoo sen omistaja. Kuvat: Maria Hanhon kotialbumi

Aikaiset herätykset eivät haittaa! Tepsu juoksee traktorin kyytiin, vaikka kello olisi vasta kolme aamulla.

Toiset koirat eivät viihdy autossa millään; ne eivät edes suostu tulemaan autoon. Jotkut puolestaan autoilevat innokkaana omistajansa kanssa. Me Naiset kertoi äskettäin muun muassa Mikki-shibasta, joka nousee aina kahdelle tassulle nähdessään tumman Mersun.

Kohta mennään!
Kohta mennään!

Haapamäellä puolestaan elelee vähän isompia kulkupelejä fanittava koira. Walesinspringerspanieli Tepsu saattaa olla traktorissa mukana jopa 12 tuntia, kertoo sen omistaja Maria Hanho.

– Tepsu osoitti jo aika nuorena, että se haluaa lähteä traktorin kyytiin. Koira juoksi aina mukaan ja yritti hypätä kyytiin. Ensin se nostettiin traktoriin, mutta aika pian se oppi jo hyppäämään itse kyytiin. Mieheni, veljeni ja isäni rupesivat aina kysymään, että haluaako Tepsu mukaan ja kyllähän se aina lähti. Ja jos jätti traktorin oven auki, koiran löysi sieltä jo odottamassa, Maria sanoo.

Kesällä kylvöjen ja rakennusprojektien aikaan Tepsu lähtee töihin mukaan usein seitsemän aikaan aamulla. Sille on tarjolla aina vettä ja ilmastoitu koppi. Marian mukaan se jää joskus lounasaikaankin odottamaan traktoriin, sillä on käynyt myös niin, että se on jäänyt pois kyydistä. Ja sehän vasta innokasta traktorikoiraa harmittaa!

”Vanhemmiten Tepsun työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa.”

Kahdeksanvuotias Tepsu on kiinnostunut muistakin koneista.  Se istuu mielellään kaivurin, puimurin, pyöräkuormaajan ja vesiskootterin kyytiin. Talvella Tepsu lähtee välillä aurauskaveriksi jo kolmen jälkeen aamulla.

– Helposti tulee myös moitteita, jos Tepsu haistaa, että koneissa on oltu ilman häntä. Nyt vanhemmiten sen työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa, vaikka nykykoneissa onkin ilmastoinnit ja sille tarjotaan myös vettä pitkin päivää.

Yhtä hymyä!
Yhtä hymyä!

Nyt on sinun vuorosi kertoa:
millaisia omituisia asioita koirasi tekee?

Voit ladata kuvan koirastasi alla olevassa kuvagalleriassa ja kirjoittaa tekstikentässä sen jännistä jutuista. Tai voit lähettää lyhyen tarinasi ja kuvan koirastasi sähköpostilla osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi(at)sanoma.com

Me Naiset tekee juttua myöhemmin suomalaiskoirien oudoista tavoista.