Tämmöistähän se nuoruus oli. Mitä sitten tapahtuikaan? Kuva: Shutterstock
Tämmöistähän se nuoruus oli. Mitä sitten tapahtuikaan? Kuva: Shutterstock

Mitähän kovistytölle ja seinätapettipojalle nykyään kuuluu?

Koulun missi

No, näitä ei riittänyt ihan joka luokka-asteelle niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa, mutta aina joku oli parhaimman näköinen siitä vähän vaatimattomammastakin tarjonnasta. Koulun missi sijoittui kolmanneksi Miss Datsun 100A -Väli-Suomen karsinnoissa. Alkoi koulussa seurustella Maken kanssa, ovat edelleen naimisissa ja asuvat edullisella omakotitaloalueella pikkukaupungissa, lapset ovat kohta aikuisia.

Gif: Gurl

Kovistyttö

Usein myös ”Tikkurilan värikartta”, jolla viitattiin arkimeikin hienostuneeseen väri-ilotteluun. Erotuksena nykyajan pissaliisoista kovistyttö oli todellakin kovis, joka tappeli perjantai-iltaisin kartsalla tai assalla muiden koulujen kovistyttöjen kanssa eikä vain tehnyt jotain ilkeää Instassa. Hiuksista repiminen sattui oikeasti, koska ne olivat oikeita hiuksia, eivät pidennyksiä. Nykyään perheenäiti, joka puhuu kuoharipäissään ”rohkeita” ja tykkää Cheekistä.

Gif: Tumblr

Kovispoika

Kovimmat pääsivät peruskoulun läpi oppimatta lukemaan, koska heillä oli liian kiire keikkua pulpetissa, räkiä ja pilkata epäinnovatiivisesti kaikkia muita, myös omia kavereitaan, rillipäiksi, finninaamoiksi, läskiperseiksi, homoiksi, ja siinäpä ne hallussa olleet termit olivatkin. Nykyään ammattina ”sekatyömies”, useita lapsia.

Gif: Tumblr

Siipeilijäkovikset

He eivät osanneet kiusata itse, vaan tarvitsivat siihen päällikkönsä käskyn ja ohjeet.

Gif: Tumblr

Omituinen höpöttäjä

Usein poika, mutta joskus myös tyttö. Teoriassa seinätapettihissukka, joka ei vain tajunnut olla hiljaa eikä välittänyt kiusaamisesta. Nyt joko laitoshoidossa tai IT-miljonääri.

Gif: Tumblr

Dingo-fani

Se itkuinen tyyppi, jolla oli samanlainen tukka kuin Neumanilla. Ensin itketti se, koska Dingo oli niin ihana ja sitten se, kun Dingo hajosi. Nykyään menee aina katsomaan, kun Juha Tapio tulee keikalle jonnekin lähelle.

Gif: Tumblr

Seinätapettipoika

Näitä oli 80 prosenttia pojista. He olivat niitä seiskan, kasin oppilaita, jotka eivät kourineet tyttöjä, eivät ajaneet huvikseen mopolla seinään eivätkä seurustelleet kenenkään kanssa koulussa. Pääsivät lukioon ja ammattikoulun paremmille linjoille. Suomalaisen miesmateriaalin selkäranka.

Gif: Tumblr

Hissukkatyttö

Ei seinätapettipojan suora vastine, sillä hissukkatytöllä oli niin huono itsetunto, että se esti häntä puhumasta ääneen ja edes yrittämästä mitään sen enempää koulun kuin elämänkään suhteen. Saattanut valitettavasti päätyä yhteen siipikoviksen kanssa, joka osaa käyttää hissukkaa hyväkseen.

Gif: Tumblr

Liimanhaistelija

Joissakin kouluissa myös tussinhaistelija tai bensanimppaaja. Pesivät huhujen mukaan koulun läheisissä pusikoissa. Lintsasivat tunneilta, joilla kerrottiin hyvin selvästi, kuinka yksikin kerta imppaamista sulattaa aivosi, jotka valuvat harmaana mönjänä ulos korvistasi eivätkä palaa koskaan. Ja näin todella kävi.

Gif: Tumblr

Hikari

Hikaritytöt eivät meikanneet eivätkä tulleet luokkabileisiin, hikaripojat tekivät kaikki välitunnin matematiikan lisätehtäviä. Kevätjuhlan jälkeen vertailivat, kenen keskiarvo oli 9,8 ja kenen 9,9. Nykyään luokan- tai aineenopettajina.

Gif: Tumblr

Hevari

Pitkä tukka ja Iron Maidenin t-paita. Istui takapulpetissa ja kaiversi siihen harpilla Kissin logoa. Nykyään paheksuu aktiivisesti Facebookissa Axl Rosen valintaa AC/DC:n solistiksi.

Gif: Tumblr

Jääkiekkoilija

Takatukka, vaaleat farkut ja vaalea farkkutakki, jotka suorastaan valaisivat koulun käytävän, kun jääkiekkoilija käveli länkisäärillään outoa jääkiekkoilijakävelyään. Oman koulun missi ei sille todellakaan kelvannut. Pääsi B-junnuihin, nykyään kai myy autoja jossain Mazdan liikkeessä.

Gif: Tumblr

Vaihto-oppilaana ollut

He eivät olleet koskaan poikia vaan aina tyttöjä, jotka olivat yhtäkkiä hämmästyttävän itsevarmoja, osasivat lausua englantia ja kertoivat ällistyttäviä tarinoita hajustetuista pikkuhousunsuojista.

Gif: Tumblr

Naapurintyttö

Silloin ei tunnettu termiä tavis, mutta siis sellainen. Seisoivat välitunneilla vähintään viiden hengen turvaryhmissä. Heidän nimiään ei kukaan muista, mutta heillä menee nykyään kivasti. Verenpaine ja työ ovat ok ja elämä aika jees.

Gif: Tumblr

 

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti

Lehtien ja kantojen ottaminen pois vihanneksista ennen punnintaa on tuttu ilmiö kaupoissa. Testasimme, kuinka paljon tämä kiistelty nuukailukeino todellisuudessa säästää rahaa.

Saako kukkakaalista kuoria lehdet irti, ennen kuin sen punnitsee? Entä ottaa ananaksesta pois ison hattuosan – sehän painaa vaikka kuinka paljon? Vastaukset jakavat mielipiteet voimakkaasti: yksille se on osoitus äärimmilleen viedystä nuukuudesta, toiset taas eivät halua maksaa vihannesten niistä osista, joita ei käytä ja jotka kuitenkin menevät kotona roskikseen.  

Ilmiö tunnistetaan kyllä kaupoissa. Esimerkiksi Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin vihannesosastolta löytyy pahvilaatikkoja, koska moni repii esimerkiksi kukkakaalin lehtiosat irti. Laatikosta lehdet viedään kaupan biojätteeseen.

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan nuukailu vihannestiskillä ihmetyttää kauppiaita. 

Lue myös: Rahat vähissä? 16 + 1 vinkkiä, miten säästät ruokamenoissa, mutta syöt silti hyvin

Mutta kuinka paljon vihannesten ylimääräisten osien poistaminen ennen punnitsemista todella säästää rahaa? Kuinka merkittävästä nuukailukeinosta on todella kyse?

Me Naiset testasi, miten hinta muuttuu, kun ananaksesta, latva-artisokasta, herkkusienistä, parsakaalista ja kukkakaalista ottaa lehdet tai kannat pois.

Kukkakaali: 2,10 euroa maksavan kukkakaalin hinnaksi tuli 1,80 euroa, kun siitä kuori kaikki lehdet pois.

Ananas: 2,30 euroa maksavan kokonaisen ananaksen hinta tippui 1,95 euroon, kun sen kannan väänsi pois.

Latva-artisokka: 2,60 euron hinnasta tuli 2,40 euroa, kun lyhykäisen kannan katkaisi pois.

Herkkusienet: Kaksi herkkusientä maksoi yhteensä 75 senttiä. Ilman kantoja hinnaksi tuli 60 senttiä.

Parsakaali: Keskikokoinen parsakaali maksoi 1 euron ja ilman kantaa 80 senttiä.

Lopputulos: Jos lehtiä ja kantoja lähtee nyppimään irti, säästää yhden vihanneksen kohdalla parhaimmillaan muutamia kymmeniä senttejä. Prosentteina mietittynä vihanneksen hinta laski jopa 20 prosenttia. Näistä ostoksista olisi säästänyt siis yhteensä 1,20 euroa!

Otatko itse vihanneksista lehdet ja kannat pois? Kerro alapuolella kommenteissa, miksi!

– Parhaimmillaan Tepsu on tehnyt 12 tuntisia päiviä istuen traktorissa mukana, kertoo sen omistaja. Kuvat: Maria Hanhon kotialbumi

Aikaiset herätykset eivät haittaa! Tepsu juoksee traktorin kyytiin, vaikka kello olisi vasta kolme aamulla.

Toiset koirat eivät viihdy autossa millään; ne eivät edes suostu tulemaan autoon. Jotkut puolestaan autoilevat innokkaana omistajansa kanssa. Me Naiset kertoi äskettäin muun muassa Mikki-shibasta, joka nousee aina kahdelle tassulle nähdessään tumman Mersun.

Kohta mennään!
Kohta mennään!

Haapamäellä puolestaan elelee vähän isompia kulkupelejä fanittava koira. Walesinspringerspanieli Tepsu saattaa olla traktorissa mukana jopa 12 tuntia, kertoo sen omistaja Maria Hanho.

– Tepsu osoitti jo aika nuorena, että se haluaa lähteä traktorin kyytiin. Koira juoksi aina mukaan ja yritti hypätä kyytiin. Ensin se nostettiin traktoriin, mutta aika pian se oppi jo hyppäämään itse kyytiin. Mieheni, veljeni ja isäni rupesivat aina kysymään, että haluaako Tepsu mukaan ja kyllähän se aina lähti. Ja jos jätti traktorin oven auki, koiran löysi sieltä jo odottamassa, Maria sanoo.

Kesällä kylvöjen ja rakennusprojektien aikaan Tepsu lähtee töihin mukaan usein seitsemän aikaan aamulla. Sille on tarjolla aina vettä ja ilmastoitu koppi. Marian mukaan se jää joskus lounasaikaankin odottamaan traktoriin, sillä on käynyt myös niin, että se on jäänyt pois kyydistä. Ja sehän vasta innokasta traktorikoiraa harmittaa!

”Vanhemmiten Tepsun työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa.”

Kahdeksanvuotias Tepsu on kiinnostunut muistakin koneista.  Se istuu mielellään kaivurin, puimurin, pyöräkuormaajan ja vesiskootterin kyytiin. Talvella Tepsu lähtee välillä aurauskaveriksi jo kolmen jälkeen aamulla.

– Helposti tulee myös moitteita, jos Tepsu haistaa, että koneissa on oltu ilman häntä. Nyt vanhemmiten sen työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa, vaikka nykykoneissa onkin ilmastoinnit ja sille tarjotaan myös vettä pitkin päivää.

Yhtä hymyä!
Yhtä hymyä!

Nyt on sinun vuorosi kertoa:
millaisia omituisia asioita koirasi tekee?

Voit ladata kuvan koirastasi alla olevassa kuvagalleriassa ja kirjoittaa tekstikentässä sen jännistä jutuista. Tai voit lähettää lyhyen tarinasi ja kuvan koirastasi sähköpostilla osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi(at)sanoma.com

Me Naiset tekee juttua myöhemmin suomalaiskoirien oudoista tavoista.