Ole kissa, menesty somessa. Kuva: Shutterstock

Harvinainen sairaus on tuonut kissalle jo yli 30 000 fania sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisen median kissajulkkikset ovat saaneet uuden tulokkaan: suloisen Atchoum-kissan. Pörröinen pallero on herättänyt hilpeyttä ja sympatiaa Instagramissa, jossa sillä on jo yli 30 000 seuraajaa.

Vuoden ikäinen Atchoum on persialaiskissa, mutta sillä on oma erityispiirteensä: se kärsii hypertrikoosi-nimisestä hormonaalisesta sairaudesta, joka saa karvat kasvamaan tavallista nopeammin. Ihmissusisyndroomaksi kutsuttua sairautta on tavattu myös ihmisillä. Nimi juontaa juurensa vertauksesta ihmissusiin, jotka kasvattavat karvansa muuttuessaan ihmisestä sudeksi.

Kanadassa asustelevan Atchoumin tiedetään olevan ainoa kissa, jolla syndroomaa on tavattu. Sen takia eläinlääkärit eivät osaa sanoa, miten sairaus tulee etenemään. Karvankasvun ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa kissalle kipua.

Karvaista kisua on verrattu esimerkiksi pöllöön ja koiraan sekä komediaelokuvassa The Grinch seikkailleeseen Grinch-peikkoon. Jotain samaa näköä Atchoumilla on kenties myös Muumien sympaattisen filosofin Piisamirotan kanssa.

Kuva, jonka Atchoum (@atchoumfan) julkaisi

Tällä hetkellä Atchoum viettää leppoisia päiviä Kanadan Quebecissa ja nauttii sosiaalisen median suosiosta omistajansa Natalien kanssa.

Kisun onneksi Natalie työskentelee eläinlääkärissä trimmaajana. Mikäs sen sopivampi ammatti karvaisen kisun omistajalle!

Natalie vakuuttaa, että vaikka kissa on karvainen, se ei ole kuitenkaan pelottava. Katso ja päättele itse!

Kuva, jonka Atchoum (@atchoumfan) julkaisi

Atchoumin kotisivuilta voi lukea lisää kissan tarinasta.

Lue lisää:

Onko kahdella jalalla seisova George seuraava julkkiskissa?

Nettikissa Grumpy Cat teki omistajaan miljonäärin

Tältä näyttää kissojen valtaamassa kylässä - paratiisi vai painajainen?

 

Lue kaikki epäolennaiset-jutut täältä.