Känniläisessä yhdistyvät kälättäjän ja haisulin ominaisuudet. Tuhisija on kaiken huippu.

Täpötäydessä bussissa tai pitkällä lennolla moni asia voi käydä hermoille. Tässä rasittavimmat ihmistyypit!

1. Kärsimätön elää elämäänsä 15 minuuttia etuajassa

Lentokoneessa kärsimätön nousee kapealle käytävälle pälyilemään heti, kun turvavyövalo lakkaa palamasta. Mihin kärsimättömällä on kiire? Relaa.

2. Kälättäjä ei saa suutaan kiinni

Kälättäjä pölisee ja pälättää puhelimeen tai vierustoverilleen niin kovaan ääneen, että kaikki tietävät, että huomenna on hänen kummityttönsä syntymäpäivä. Tyttö toivoi Hello Kitty -pehmolelua, mutta kälättäjä ei sellaista löytänyt vaikka etsi sitä neljästä eri kaupasta monen tunnin ajan.

Kiva, että me kaikki tiedämme nyt tämän.

3. Mykkä ei saa suutaan auki

Mykkä istuu ikkunapaikalla ja poistumisen eleeksi hän alkaa väännehtiä kiusallisesti. Mykkä hapuilee kassiaan, katsoo ovien suuntaan – ja on vain hiljaa. Onko tämä uusi ”anteeksi, jään tässä”?

4. Maiskuttaja maiskuttaa ja mussuttaa

Maiskuttaja mussuttaa eväitään niin äänekkäästi, että koko bussi tietää, että takapenkillä syödään tacosipsejä. Pahin paikka on tietysti maiskuttajan vieressä. Mussutus koettelee hermoja, mutta aiheuttaa myös piinaavan nälän tunteen.

5. Haisulin löyhkä puhuu hänen puolestaan

Haisuli saa kälättäjänkin hiljenemään ja mussuttajan lopettamaan ruokailun. Ainoa keino selviytyä hajuhemmosta on olla hengittämättä ja pitää suu kiinni, jotta ei oksenna. Haisuli on usein urealta tai hieltä löyhkäävä matkaaja, mutta myös Chanel 5 -parfyymiä puoli pulloa ylleen kaatanut kanssamatkustaja aiheuttaa päänsärkyä ja kuvotusta.

6. Some-addikti turmelee mielen fengshuita

Diginatiivi, joka pitää puhelimensa äänet päällä, raastaa hermoja. Uusi Whatsapp-viesti joka kolmas sekunti muodostaa äänikokonaisuuden, jota voisi käyttää kiduttamiseen.

7. Kassialmalla on mukanaan koko omaisuus

Nyssykät, kassit ja pussit tönivät kanssamatkustajia, kun kassialma vaihtaa paikkaa ja etsii tavaroitaan. Puhelin on tietysti siinä viimeisessä laukussa ja aivan pohjalla.

8. Levittelijä levittelee raajojaan itsekkäästi

Oma tila on levittelijälle tuntematon käsite, joten hänen mielestään on ok iskeä haisevat jalat toisen suuhun penkkien välistä. Ei, en anna sinulle jalkahierontaa.

9. Känniläinen on matkustajista raskain

Tässä tyypissä kiteytyvät monet ärsyttävät ominaisuudet yhteen haisevaan pakettiin: kännikala haisee, pälättää ja tulee liian lähelle tekemään kyseisiä asioita.

10. Tuhisija ei kestä mitään ja ärsyyntyy kaikesta

Hermonsa menettänyt tuhisija puhisee ärsyyntyneenä, jos joku puhuu, nauraa, aivastaa, syö eväitä, etsii tavaroita tai vaihtaa asentoa. Tuhisija ei voi sietää ketään tai mitään ja on siksi itse tällä listalla.

Millaisia kokemuksia sinulla on kanssamatkustajista? Oletko kenties itse jokin listan ihmistyypeistä? Kommentoi ja keskustele kokemuksistasi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti

Lehtien ja kantojen ottaminen pois vihanneksista ennen punnintaa on tuttu ilmiö kaupoissa. Testasimme, kuinka paljon tämä kiistelty nuukailukeino todellisuudessa säästää rahaa.

Saako kukkakaalista kuoria lehdet irti, ennen kuin sen punnitsee? Entä ottaa ananaksesta pois ison hattuosan – sehän painaa vaikka kuinka paljon? Vastaukset jakavat mielipiteet voimakkaasti: yksille se on osoitus äärimmilleen viedystä nuukuudesta, toiset taas eivät halua maksaa vihannesten niistä osista, joita ei käytä ja jotka kuitenkin menevät kotona roskikseen.  

Ilmiö tunnistetaan kyllä kaupoissa. Esimerkiksi Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin vihannesosastolta löytyy pahvilaatikkoja, koska moni repii esimerkiksi kukkakaalin lehtiosat irti. Laatikosta lehdet viedään kaupan biojätteeseen.

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan nuukailu vihannestiskillä ihmetyttää kauppiaita. 

Lue myös: Rahat vähissä? 16 + 1 vinkkiä, miten säästät ruokamenoissa, mutta syöt silti hyvin

Mutta kuinka paljon vihannesten ylimääräisten osien poistaminen ennen punnitsemista todella säästää rahaa? Kuinka merkittävästä nuukailukeinosta on todella kyse?

Me Naiset testasi, miten hinta muuttuu, kun ananaksesta, latva-artisokasta, herkkusienistä, parsakaalista ja kukkakaalista ottaa lehdet tai kannat pois.

Kukkakaali: 2,10 euroa maksavan kukkakaalin hinnaksi tuli 1,80 euroa, kun siitä kuori kaikki lehdet pois.

Ananas: 2,30 euroa maksavan kokonaisen ananaksen hinta tippui 1,95 euroon, kun sen kannan väänsi pois.

Latva-artisokka: 2,60 euron hinnasta tuli 2,40 euroa, kun lyhykäisen kannan katkaisi pois.

Herkkusienet: Kaksi herkkusientä maksoi yhteensä 75 senttiä. Ilman kantoja hinnaksi tuli 60 senttiä.

Parsakaali: Keskikokoinen parsakaali maksoi 1 euron ja ilman kantaa 80 senttiä.

Lopputulos: Jos lehtiä ja kantoja lähtee nyppimään irti, säästää yhden vihanneksen kohdalla parhaimmillaan muutamia kymmeniä senttejä. Prosentteina mietittynä vihanneksen hinta laski jopa 20 prosenttia. Näistä ostoksista olisi säästänyt siis yhteensä 1,20 euroa!

Otatko itse vihanneksista lehdet ja kannat pois? Kerro alapuolella kommenteissa, miksi!

– Parhaimmillaan Tepsu on tehnyt 12 tuntisia päiviä istuen traktorissa mukana, kertoo sen omistaja. Kuvat: Maria Hanhon kotialbumi

Aikaiset herätykset eivät haittaa! Tepsu juoksee traktorin kyytiin, vaikka kello olisi vasta kolme aamulla.

Toiset koirat eivät viihdy autossa millään; ne eivät edes suostu tulemaan autoon. Jotkut puolestaan autoilevat innokkaana omistajansa kanssa. Me Naiset kertoi äskettäin muun muassa Mikki-shibasta, joka nousee aina kahdelle tassulle nähdessään tumman Mersun.

Kohta mennään!
Kohta mennään!

Haapamäellä puolestaan elelee vähän isompia kulkupelejä fanittava koira. Walesinspringerspanieli Tepsu saattaa olla traktorissa mukana jopa 12 tuntia, kertoo sen omistaja Maria Hanho.

– Tepsu osoitti jo aika nuorena, että se haluaa lähteä traktorin kyytiin. Koira juoksi aina mukaan ja yritti hypätä kyytiin. Ensin se nostettiin traktoriin, mutta aika pian se oppi jo hyppäämään itse kyytiin. Mieheni, veljeni ja isäni rupesivat aina kysymään, että haluaako Tepsu mukaan ja kyllähän se aina lähti. Ja jos jätti traktorin oven auki, koiran löysi sieltä jo odottamassa, Maria sanoo.

Kesällä kylvöjen ja rakennusprojektien aikaan Tepsu lähtee töihin mukaan usein seitsemän aikaan aamulla. Sille on tarjolla aina vettä ja ilmastoitu koppi. Marian mukaan se jää joskus lounasaikaankin odottamaan traktoriin, sillä on käynyt myös niin, että se on jäänyt pois kyydistä. Ja sehän vasta innokasta traktorikoiraa harmittaa!

”Vanhemmiten Tepsun työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa.”

Kahdeksanvuotias Tepsu on kiinnostunut muistakin koneista.  Se istuu mielellään kaivurin, puimurin, pyöräkuormaajan ja vesiskootterin kyytiin. Talvella Tepsu lähtee välillä aurauskaveriksi jo kolmen jälkeen aamulla.

– Helposti tulee myös moitteita, jos Tepsu haistaa, että koneissa on oltu ilman häntä. Nyt vanhemmiten sen työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa, vaikka nykykoneissa onkin ilmastoinnit ja sille tarjotaan myös vettä pitkin päivää.

Yhtä hymyä!
Yhtä hymyä!

Nyt on sinun vuorosi kertoa:
millaisia omituisia asioita koirasi tekee?

Voit ladata kuvan koirastasi alla olevassa kuvagalleriassa ja kirjoittaa tekstikentässä sen jännistä jutuista. Tai voit lähettää lyhyen tarinasi ja kuvan koirastasi sähköpostilla osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi(at)sanoma.com

Me Naiset tekee juttua myöhemmin suomalaiskoirien oudoista tavoista.