Spinnerin eli pienen ja pyörivän suosikkilelun voi tehdä itse lähes ilmaiseksi.

Alkujaan keskittymishäiriöstä kärsiville kehitetty fidget spinner eli sormihyrrä on tämän kesän hittilelu. Helsingin Sanomat kertoo, että moni kauppa on myynyt jo kaikki sormihyrränsä loppuun. Vimpaimen perään on kyselty jo huhtikuusta lähtien, ja tyypillisin ostaja on noin 10-vuotias poika.

– En ole yli 15 vuoden kauppiashistoriani aikana todistanut yhtä isoa suosiota minkään tuotteen kohdalla. Spinnereitä voisi verrata jojo-buumiin, kertoo pelikauppa Konsolinetin kauppias Juho Korkeaoja Helsingin Sanomille.

Kolmen siivekkeen hyrrästä on erityisen paljon iloa heille, jotka kärsivät levottomuudestaan tai joille keskittyminen on vaikeaa esimerkiksi tarkkaavaisuushäiriön vuoksi. Pikkuhyrrä kehitettiin alun perin rauhoittamaan mieltä: sen avulla esimerkiksi paikallaan istuminen on helpompaa, kun kädessä on jotain, jota voi hypistellä ja näpertää.

Moni voi saada iloa jo siitäkin, että pääsee askartelemaan itse hyrränsä. Internet on täynnä tee–se–itse-videoita, joiden avulla voi rakentaa kotitekoisen fidget spinnerin. Kaupasta ostettuna lelu maksaa alle kymmenen euroa, mutta nokkelimmat tekevät sen itse ilmaiseksi kierrätysmateriaalista.

Erityisesti teini-ikäiset pojat ovat innostuneet hyrrien tekemisessä, ja suomalaistenkin hyrräaskartelijoiden videoita on katsottu nyt Youtubessa satojatuhansia kertoja.

Useimmat käyttävät fidget spinneriinsä vanhoja laakereita sekä muttereita ja yhdistävät ne kuumaliimalla:

Myös pikaliimalla, pahvilla ja vaikkapa pienimmillä kolikoilla voi rakentaa oman stressilelunsa:

Fidget spinnerin osien valmistaminen on onnistunut myös 3D-printterillä:

Lähetä kuvasi!

Oletko sinä tehnyt fidget spinnerin itse tai saanut käsiisi valmiin hyrrän?

Lähetä kuva sormihyrrästäsi ja kerro, missä tilanteessa käytät sitä.

Hei sinä, joka olet aina ihan katki ja poikki! Tiedämme, miltä sinusta tuntuu, joten kokosimme tunteet sanoiksi ja kuviksi.

1. Ei voi vielä olla aamu! Ei varmana ole!

2. Onko muka pakko nousta?

Aivan hyvin voi torkuttaa 15 kertaa putkeen.

3. Tylsä palaveri? Nyt on pakko skarpata ihan tosissaan

4. Kahvia!

Mikään määrä ei ole sinulle aamuisin tarpeeksi.

5. Kun olet työpäivän jälkeen niin kuitti, että voisit mennä vain suoraan nukkumaan

6. Ei ole paikkaa tai asentoa, jossa et pysty nukkumaan

 

Yup, he's fast asleep in a gift bag #catsofinstagram #cat #catstagram #sleepycat #sleepingweird #graham

Henkilön Christine (@arcticfire87) jakama julkaisu

7. Se ilme, kun ihmiset kysyvät viikonloppusuunnitelmistasi

Aiot tietenkin vain ja ainoastaan nukkua.

8. Päiväunet = taivas

9. Kun näet sängyn, pystyt ajattelemaan vain yhtä asiaa

Joko saa heittäytyä pötkölleen?

10. Iltaisin lasket minuutteja siihen, kun on okei mennä nukkumaan

Olet vakaasti päättänyt sinnitellä ainakin yhdeksään, josta on tullut virallinen nukkumaanmenoaikasi.

11. Yleisin vastauksesi, kun joku kysyy mitä kuuluu

*haukotus*

 

Rp @dp4k.m: via @sgvegancommunity DON'T YAWN CHALLENGE Can you watch the entire video without yawning - challenge starts now (🎥: Best video you will ever seen FB) 😀 We are all so similar. On one hand, some animals are kept as pets. But on the other hand, if you go to - if you've been to the supermarket, you can see they're sold in parts as food products 😷 From the viewpoint of the animal, its the same animal, just that some get to be family and friends of humans, while some ended up as their food 😱 There's no difference at all. View all as one, and one as all. Humans and animals are all living being. Start today #Govegan 🙌 For those with Netflix, why not catch #Okja with your family and friends? Hope more view each and every life as equal 🙌 #SgVeganCommunity ❤ @sgvegancommunity 🌱 #Vegan #vegancommunity #sgvegan #veganSingapore #singaporevegan #Singapore #veganofig #compassion #素#纯素 #veganlifestyle #netflix #netflixflim #superpig #animalvideo #animallovers #animals #dogs #dogsofinstagram #yawn

Henkilön Preserve Wildlife🐯@blane930 (@preservewildlife) jakama julkaisu

12. Ahh, parisuhdetorkut

Pa-ras-ta.

13. Nälkäkiukku ei ole mitään verrattuna väsymyskiukkuun

14. Paras paikka maailmassa?

Oma sänky tietenkin. Se käy myös toimistosta ja ruokailutilasta.

 

Saturdays spent like this 🌧

Henkilön Alice Caitlyn (@alice.caitlyn) jakama julkaisu

Jokaisessa meissä asuu oman elämänsä supersankari.

Muistatko vielä Viikingin, Skorpionin ja Vääpelin? 1990-luvun hittisarja Gladiaattorit muistetaan Katariina Ebelingin tukasta, tiukoista trikooasuista – ja tietysti niistä gladiaattoreista.

Gladiaattorit olivat oman aikansa kansallissankareita, joiden väkivahvuutta päästiin ihailemaan aina keskiviikkoiltaisin. Heidän tehtävänään oli estää kilpailijoita pääsemästä maaliin lajeissa, jotka tunnettiin muun muassa nimillä Viidakon Valtias, Kaupunkisota ja Luotikuja.

Nyt Gladiaattorit palaa 23. syyskuuta televisioon uusin jaksoin yli kahden vuosikymmenen tauon jälkeen. Gladiaattoreiden riveissä nähdään muun muassa Martina Aitolehti ja Cheekin veli Jere Tiihonen.

Gladiaattoritunnelmaan voi virittäytyä etsimällä omaa sisäistä supersankariaan. Alla olevasta Me Naisten testistä voit selvittää, mikä on oma gladiaattorinimesi.

 

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.