Moni isä voisi ottaa oppia Juha-isi Sipilästä.

 

Juha-isi Sipilästä voisi moni isä ottaa oppia. #epäolennaiset #menaiset

A video posted by Me Naiset (@menaiset) on

Lue kaikki Me Naisten epäolennaiset-jutut täältä.

Vierailija

Sijoitusyhtiö pikku palleroisille – ja 3 muuta tapaa hoitaa hommat Sipilän tyyliin

Sipilä on fiksu kun on lapsilleen sijoitusyhtiön perustanut ja lahjoittanut. Lapset tulevat pääsemään ja viemään pitkälle paitsi itsensä myös etenkin muita ihmisiä. Pääomakasautumia on Suomessa liian vähän, liikaa arvostetaan omakotitaloa, autoa, mökkiä ja konkreettista työntekoa, liian vähän rahoitusta. Jokainen fiksu vanhempi pistää vastasyntyneelleen rahaston tai osakesalkun kasvamaan vähintäänkin omilla tuotoillaan ja mielellään elämän ensi vuosina myös vanhepien, kummien ja mummien...
Lue kommentti

Lapsena tuli keksittyä mitä erikoisempaa tekemistä – kokosimme hulvattomimmat tarinat!

Lapsuuden leikeistä on monta ihanaa muistoa, mutta jokaisella on myös niitä muistoja, jotka saavat nauramaan vedet silmissä näin aikuisena. Erityisesti lapsuutensa ennen internetiä eläneet tietävät, että tekemisen keksiminen vaati joskus suurta mielikuvitusta. Kokosimme Me Naisten toimituksen hulvattomimmat lapsuusleikit. Jos tylsyys yllättää, vinkkejä saa vapaasti kokeilla aikuisenakin! (Paitsi rötöstelyä emme suosittele kenellekään.)

1. HAMSTERI-LEHDEN TEKOA

”Pidin uimakoulua ja esterataa My Little Poneille. Tein Hamsteri-lehteä ja Hamsteri-taskupokkaria, joita sukulaiset ja naapurit saivat ostaa. Olin hullu eläinfani, ja sain ensimmäisen hamsterin 6-vuotiaana. Leikin hamsterin kanssa todella paljon: tein sille temppuratoja ulos ja sisälle, ja opetin sen nukkumaan sängyssäni. Sain myös koiran 10-vuotiaana.

Tein Barbeille vaatteita, ja leikkasin siinä samassa äitini vihkipukuakin.

 Tein ja myin myös Barbie-lehteä. Tein Barbeille vaatteita, ja leikkasin siinä samassa äitini vihkipukuakin, kun kangas näytti niin kivalta. Tapahtunutta muistellaan nykyisin huumorilla, mutta silloin se harmitti äitiäni paljon.

Minusta tuli toimittaja, joten lapsuuden harrastukset ovat selvästi ohjanneet uravalintojani ja ylläpitäneet kiinnostustani eläimiin.” Annakaisa

Äänitin ranskalaiselle kirjekaverille pätkiä radiosta ja laskin suomeksi kymmeneen.

2. KIRJEKAVEREITA JA RÖTÖSTELYÄ

”Nauhoitin kaverini kanssa Radio Rasvakalaa. Juonsimme ohjelmiamme, joiden väliin teimme mainosparodioita: Liberon vaippa ei jouuus-tanutkaan, vaan raaaat-kees.
Haalin hurjan määrän kirjekavereita pitkin maailmaa ja odotin malttamattomana postia. Kun postia alkoi saapua todenteolla parilta kymmeneltä tyypiltä, minulle tuli kisaväsymys ja vain pari kirjekaveria jäi jäljelle. Lähetin kirjekamuille myös äänikirjeitä, ja äänitin ranskalaiselle kirjekaverille pätkiä radiosta ja laskin suomeksi kymmeneen.

Kun kirjeenvaihtokaverini lähetti kuoressa väkivaltaisesti väännellyn kudinpuikon, tiesin, että olin löytänyt sielunsiskoni. 

Löysin tulevan teini-iän bestikseni Hippo-lehden kirjeenvaihtopalstalta. Asuimme samalla paikkakunnalla, mutta kirjoittelimme pitkiä kirjeitä ennen tapaamistamme. Vihasimme molemmat käsitöitä, ja kun kirjeenvaihtokaverini lähetti kuoressa väkivaltaisesti väännellyn kudinpuikon, tiesin, että olin löytänyt sielunsiskoni. 

Mökillä tein akvaarioita laittamalla pesuvatiin kiviä, vettä ja kalanpoikasia.

Halusin myös kivoja tavaroita ja ilmeisesti jännitystä elämään, joten näpistelin kaupoista kyniä ja meikkejä. Jännitystä tuli, ja melko pian jäin kiinni. Hävetti, kun äidin kanssa jouduin kierrokselle palauttamaan kauppoihin tavaroita.” Reetta, 40

3. BISNESTÄ LYIJYKYNILLÄ

”Olin jo pikkutyttönä kova bisnesnainen. Minulla oli esimerkiksi oma kauppa, ravintola, kauneushoitola, teatteri ja lehtitalo. Kaupoissani katteet olivat kohdallaan. Saatoin ostaa Tiimarista 20 lyijykynää markalla, ja myydä ne kaupassani markalla kappale.  

Perhe, naapurit ja kaverit värvättiin ostoksille ja kulttuuririentoihin.

Kesämökillä pidin kukkakauppaa ja omien taidetekeleitteni näyttelyä. Siistin myös mökin pihaa kävyistä ja risuista, ja myin niistä tehtyjä sytykepaketteja markalla kappale. Perhe, naapurit ja kaverit värvättiin ostoksille ja kulttuuririentoihin. Minulla oli jokaiselle yritykselle omat mainokset, kanta-asiakaskortit ja kaikki.” Hertta, 32

4. MUOVIPUSSIN LENNÄTYS 

”Leikin ystäväni kanssa muovipusseilla, vaikka lelujakin olisi ollut. Koetimme pihalla saada tuulen tarttumaan pussiin ja kisailimme siitä, mikä muovipussi lentää pisimmälle. Muovipusseilla oli tietysti nimet sen mukaan, mitä pussissa luki. Alko taisi olla aika hyvä lentämään, jos en väärin muista.” Viivi, 25 

5. POKERIA YKSINPELINÄ

”Pelasin pokeria yksin vasen käsi vastaan oikea käsi. Harrastin tätä silloin, kun kukaan ei ehtinyt pelata kanssani. Pelasin yksin useamman vuoden, ehkä viisivuotiaasta kymmenenvuotiaaseen. Oikea käsi voitti useammin kuin vasen. Aikuisena en ole yksin pelaillut, vaikka mielessä se on joskus käynyt.” Jutta, 35

6. METSÄN SIIVOUSTA

”Siivosin kesämökillä metsää ja mökin pihamaata kävyistä, jotta olisi ollut siistimpää. Kävyt jäivät siivoamisen jälkeen johonkin mökinnurkalle muovipussiin odottamaan tai kävin kippaamassa ne syvemmälle metsään. Metsässä käpyjä oli varmaan miljoonia, joten hidas homma taisi jäädä kesken.

Ala-asteella keräsimme myös leppäkerttuja, joita laitoimme rasiaan ja pidimme lemmikkinä. Lorautin astiaan satunnaisesti tilkan vettä ja heitin vähän ruohoa, joten eipä ne leppäkertut montaa päivää selvinneet.” Alina, 21

Mitä hassua sinä olet leikkinyt lapsena? Kommentoi alle!

 

 

Koska mieleen mahtuu tällä hetkellä vain yksi asia, teimme listan avuksi viikon keskusteluita varten.

Juhannus lähenee! Ja sehän tietää tasan yhtä asiaa. Keskustelu kääntyy vain ja ainoastaan erääseen aiheeseen, jota emme nyt tässä nimeltä mainitse. Tiedät sen kyllä, olet ehkä jo kuullut tai puhunut siitä.

Siksi listasimme vaihtoehtoisia puheenaiheita juhannusviikolle – ihan vain varmuuden vuoksi, jos se yksi ja sama vaikka alkaisi kyllästyttää.

 1. Kansallispuvut! Nyt on juuri oikea hetki jutella kansallispuvuista, kun on juhannusviikko. Että tykkääkö enemmän länsisuomalaisesta vai karjalaisesta tyylistä niissä, onko tykkimyssy uhka vai mahdollisuus?
 2. Hihna 247. Juhannusaaton huipentuma on kolmetuntinen livelähetys Prisman kassahihnalta. Mikä voisi olla mielenkiintoisempaa?
 3. Lennu-koiran vaikutus Suomi-kuvaan. Eläinlääkäriliiton mukaan lyhytkuonoisten koirarotujen kuvia ei tulisi käyttää mainoksissa ja markkinoinnissa, koska käyttö lisää rotujen suosiota. Liian lyhyeksi jalostettu kuono altistaa eläimet terveysongelmille.
 4. Maailman pisin Pätkis. Se on tosi pitkä, ainakin verrattuna normipätkikseen.
 5. Hiilinielut.
 6. Alkoholilain uudistus ja limuviinat. Kuka niitä jaksaa juoda? Pitäisikö kieltää kokonaan?
 7. Presidenttiehdokkuus! Kenelle voi ilmoittautua, jos haluaa SDP:n ehdokkaaksi?
 8. Beyoncén vauvat. Missä ne ovat? Kuvia peliin ja vähän äkkiä!
 9. Alennusmyynnit. Jokos on shoppailtu? Vai jaksaako edes innostua?
 10. Kuinka usein lakanat pitää vaihtaa? Jotkut vaihtavat kuulemma kahden päivän välein.
 11. Ilmastonmuutos. Kyllä siitä varmasti pitäisi puhua enemmän kuin, noh, siitä yhdestä toisesta aiheesta. Jos puhuttaisiin yhtä paljon, napajäätiköiden sulaminen olisi varmaan jo estetty.
 12. Tekoäly. Onko se pahempi uhka jopa kuin ilmastonmuutos? F-Securen Mikko Hyppönen ainakin on huolestunut, kun teknologiajätit kehittelevät kilpaa tekoälyä, niin mitä jos joku niistä päästää vapauteen jonkun hirviön.
 13. Tv-sarjat. Kaikki mahdolliset. Aina hyviä puheenaiheita. Game of Throneskin alkaa kohta! Tässä vaiheessa kannattaa alkaa spekuloida. 
 14. Alppiruusujen kukinta.
 15. Saako juhannuskokon sytyttää bensalla?
 16. Vegas Golden Knights. NHL:ssä aloittaa ensi kaudella täysin uusi jääkiekkojoukkue, joka pääsee valitsemaan pelaajia kesän laajennusvaraustilaisuudessa. Aivan sairaan kiinnostavaa.
 17. Telttailu. Uhka vai mahdollisuus?
 18. Suomi 100 -kampanjan onnistuminen tähän mennessä.
 19. Varhaisperunat. Ovatko tänä vuonna hyviä?
 20. Milloin syksy tulee? Ja mistä merkeistä sen huomaa?

P.S. Juhannuksen sääennusteen voi tarkistaa esimerkiksi täältä, vaikka sieltähän nyt tulee mitä on tullakseen.

Älypuhelinten ja muiden ihmevimpaiden maailmassa välillä unohtuu, että onhan sitä ennenkin ollut olemassa vaikka ja mitä! Testaa, kuinka hyvin sinä tunnistat nostalgiset esineet.

 

Oletko todellisuuspakoinen, vallanhimoinen vai tahtoihminen? Leikkimielinen vastaus löytyy roskiksesta.

Mitä tapahtuu karkkipaperille, kun sen sisus on syöty? Yksi muotoilee paperista pallon, toinen rullan, kolmas pikku origamin – ja neljäs antaa paperin olla. Jos vuoden 1976 Me Naiset -lehden leikkimielistä testiä on uskominen, paperitollo ei ole vain roskaa vaan osoitus henkilön luonteesta.

Luonneanalyysi on aina kiinnostavaa, joten toimme Me Naisten tuplanumerossa 51-52/1976 ilmestyneen karkkipaperitestin internetiin nykyistenkin karkinsyöjien ulottuville. Testin käyttömahdollisuudet eivät tietenkään ulotu vain oman käytöksen analysointiin, vaan kesän juhlien jälkeen pöydille jääneistä karkkipapereista voi päätellä yhtä sun toista juhlavieraina olleista.

Testin aikanaan kirjoittanut Anna-Maija Tanttu ei suinkaan ole keksinyt karkkipaperiruttujen ja luonteenpiirteiden yhteyttä päästään, vaan asiantuntijana on ollut Me Naisten grafologi Kosmos. Grafologien erikoisalaa on tutkailla ihmisen luonnetta käsialan perusteella. Takavuosina Me Naisissakin julkaistiin lukijoiden kirjeitä sekä Kosmoksen analyyseja niistä.

Karkkipaperit eivät ole normaalia grafologien tutkimusmateriaalia, joten jutussa kerrotaan Kosmoksen ”ottaneen homman tonttuiluna” ja ehdottavan samaa lukijoillekin.

Ei muuta kuin roskista kaivelemaan ja papereiden muotoja tulkitsemaan. Varoituksen sana: Kosmos ei säästele luonnearvioissaan, vaan tulkitsee paperimytyistä muun muassa vallanhimoa, pidäteltyä vihaa ja ankaria syyllisyydentunteita. 

Kuvat karkkipapereista: Ilmari Kostiainen
Kuvat karkkipapereista: Ilmari Kostiainen

1. Ylpeä ja hajamielinen haaveksija

”Ylpeä, ei aivan helposti lähestyttävä. Pitää arvokkuudesta, juhlista, komeista menoista, mahtavista rakennuksista jne. Haaveet hämmentävät todellisuudentajua. Hiukan ylijännittynyt ja hajamielinen. Puolueellinen.”

2. Ujo ja asiallinen järki-ihminen

”Abstraktiin ja teoreettiseen ajatteluun taipuvainen, keskittymiskykyinen ja asiallinen, samalla herkkä ja ujonpuoleinen sekä arka ilmaisemaan itseään.”

3. Miellyttämisenhaluinen lottovoiton odottaja

”Pettynyt mutta ei toivoaan menettänyt. Kaipaa salaisesti romantiikkaa ja odottelee Suurta Onnea, esimeriksi lottovoittoa – kun se menee ohitse, toteaa hillitysti ”Se siitä” ynnä alkaa taas odotella. Haluaa miellyttää.”

4. Todellisuutta pakeneva harrastaja

”Kokee nykyhetken epätyydyttävänä ja vastuun kantamisen epämieluisana ja pakenisi sitä mielellään lapsuuden muistoihin tai tulevaisuuden toiveisiin taikka matkustamiseen. Ihminen, jolla on harrastuksia.”

5. Lapsellinen ja kiireinen tuhlari

”Lapsellinen ja naivi heittää paperin pois näin. Samoin tekee huoleton, tuhlaavainen ja hyväuskoinen, joka odottaa elämältä liikaa. Samoin se, ken ei uskalla tarpeeksikaan odottaa. Näin menettelee myös kiireinen. Ja mukavuudenhaluinen. Kenen lienee...”

6. Siivousintoinen tahtoihminen

”Tahtoihminen, jota ratkaisujen teko ei pelota. Ahkera, siivousintoinen. Siirtyy sujuvasti työvaiheesta ja asiasta toiseen. Toivoo, että pysyttäisiin asiassa ja jätettäisiin turhat pulinat pois. Kiukustumistaipumus.”

7. Syyllisyyttä tunteva satujen ystävä

”Kuolemattomuuden toive heijastuu tässä luomuksessa, joka kertoo myös taipumuksesta irrationaaliseen ajatteluun sekä ahdistuneisuudesta syyllisyydentunteista. Haluaisi uskoa ihmeisiin. Satujen ja science fictionin ystävä.”

8. Pikkumainen rakentaja

”Säästäväinen ja yleensä taloudellinen. Täsmällinen, kaavamainen varman päälle rakentaja, joka pitää kiinni siitä, mitä on sovittu. Kullekin tavaralle paikka ja kukin tavara paikoillaan. Heikkouksia pikkumaisuus ja suvaitsemattomuus.”

9. Vihainen alistaja

”Vallanhalua, halua alistaa toinen tavalla tai toisella, tiedostamatonta vihaa (mikä on erittäin yleistä). Purkausteinä tavanomaiset aggressiot alkaen pikku ilkeyksistä ja leikistä toisten kustannuksella.”

10. Turhamainen tanssahtelija

”Valoisa luonne, joka pitänee pukeutumisesta, tanssista, juhlista ja yhdessäolosta. Ei tyydy katselamaan ympäristöään sellaisena kuin se on, jos voi sitä jotenkin kaunistaa. Salaisesti turhamainen.”

11. Sama kuin nro 3 eli miellyttämisenhaluinen lottovoiton odottaja

”Pettynyt mutta ei toivoaan menettänyt. Kaipaa salaisesti romantiikkaa ja odottelee Suurta Onnea, esim. lottovoittoa – kun se menee ohitse, toteaa hillitysti ”Se siitä” ynnä alkaa taas odotella. Haluaa miellyttää.”

12. Valtaan pyrkivä neuvottelija

”Hillittyä omistamisenhalua ja valtaanpyrkimistä. Osaa sekä kuunnella että puhua, keskustella, neuvotella, tinkiä ja taivutella toisia puolelleen.”