Moni isä voisi ottaa oppia Juha-isi Sipilästä.

 

Juha-isi Sipilästä voisi moni isä ottaa oppia. #epäolennaiset #menaiset

A video posted by Me Naiset (@menaiset) on

Lue kaikki Me Naisten epäolennaiset-jutut täältä.

Vierailija

Sijoitusyhtiö pikku palleroisille – ja 3 muuta tapaa hoitaa hommat Sipilän tyyliin

Sipilä on fiksu kun on lapsilleen sijoitusyhtiön perustanut ja lahjoittanut. Lapset tulevat pääsemään ja viemään pitkälle paitsi itsensä myös etenkin muita ihmisiä. Pääomakasautumia on Suomessa liian vähän, liikaa arvostetaan omakotitaloa, autoa, mökkiä ja konkreettista työntekoa, liian vähän rahoitusta. Jokainen fiksu vanhempi pistää vastasyntyneelleen rahaston tai osakesalkun kasvamaan vähintäänkin omilla tuotoillaan ja mielellään elämän ensi vuosina myös vanhepien, kummien ja mummien...
Lue kommentti

Kyllä se siellä on.

Käärmeisiin erikoistunut Twitter-käyttäjä julkaisi sunnuntaina tilillään erittäin kinkkisen kuva-arvoituksen. Tästä kuvasta tulisi löytää käärme, mutta tähän mennessä kuva on onnistunut lähinnä hämäämään tuhansia sosiaalisen median käyttäjiä.

Löydätkö sinä lehtikasaan taitavasti piiloutuneen käärmeen?

Jos ei, ei se mitään, moni muukin on luovuttanut tuijotettuaan kuvaa tarpeeksi kauan. Buzzfeed-sivusto kysyi käärmekuvasta kirjoittamansa jutun yhteydessä kävijöiltään, löytyikö käärme. Tällä hetkellä 62 prosenttia on vastannut, että käärmettä oli mahdotonta löytää. Vain 18 prosenttia huomasi sen saman tien.

– Luovutan, missä se on? Ympyröi se punaisella. Nuolten kanssa. (Menetin 15 minuuttia elämästäni), Jude-niminen käyttäjäkin tuskaili Twitterissä.

Arvoituksen alun perin julkaissut käärmetutkija Helen Plyar julkaisi ratkaisukuvan muutaman tunnin odottelun jälkeen.

Käärmehän on tosiaan aivan kuvan keskellä. Tässä ratkaisu pulmaan:

– Söpö mutta myrkyllinen, joten älä koske! tutkija kirjoittaa ratkaisutwiitissään.

Suomen kieli, oi miten ihmeellinen se onkaan!

Ihmeellinen ainakin siinä mielessä, että se aiheuttaa monissa ihmetystä. Viime aikoina monet Me Naisten lukijoista ovat hämmästelleet esimerkiksi sitä, miten rakas kielemme kehittyy nuorten muokatessa sitä omilla sanoillaan.

Lue lisää: Mikä ihmeen ramu, nälä ja MP? Testaa, miten hyvin tunnet nuorisolaisten kielen

Mutta onpa vanhalla kansallakin mystiset sananpartensa, jotka alkavat tuntua nykyihmisestä jo varsin käsittämättömiltä!

Listasimme 10 suomalaista sanontaa, jotka eivät pidä ensinkään paikkaansa:

1. ”Rakkaudesta se hevonenkin potkii.” Riippuu pitkälti tilanteesta, miksi hevonen potkii. Hevosten kanssa työskentelevän lähteemme mukaan syy ei kuitenkaan koskaan ole rakkaus.

2. "Ahneella on paskainen loppu." Suomessa ja ympäri maailman tuloerot kasvavat jatkuvasti suuremmiksi, ja hyvinvointi jakautuu vahvasti elintason mukaan. Valitettavasti tämäkään ei siis näyttäisi pitävän paikkaansa.

3. "Sitä saa, mitä tilaa." Jokainen, joka on saanut ravintolassa eteensä ihan väärän annoksen, tietää tämän vääräksi.

4. "Mikä ei tapa, vahvistaa." Sananparsi voi olla totta esimerkiksi ihmisen vastustuskyvyn kehittymisessä. Mutta mietipä hetki vaikkapa sotien veteraaneja ja heidän mielenterveyttään. Monen kohdalla vaikeudet eivät tosiaan vahvistaneet.

5. "Kyllä räkänokastakin mies tulee, muttei tyhjännaurajasta." Miten mieheksi edes tullaan? Jokainen, joka määrittää itsensä mieheksi, sitä myös on. 

6. "Kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat." No etkä saa. Todennäköisesti saat vain lisää tuskaa, jos sitä tieten tahtoen tuotat itsellesi.

7. "Kell' onni on, se onnen kätkeköön." Minkä takia omaa onneaan ei saisi osoittaa koko maailmalle?

8. "Joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa." Usein kaikista korkeimmalle tavoittelevat myös menestyvät.

9. "Alku aina hankala, lopussa kiitos seisoo." Erityisesti monissa työprojekteissa alku on usein nimenomaan helpoin! Eikä hommasta harmi kyllä aina saa erityistä kiitosta.

10. "Joka toiselle kuoppaa kaivaa, itse siihen lankeaa." Riippunee kuopankaivajan tarkkaavaisuudesta.

Onko potilaskertomuksesi saanut sinut joskus raapimaan päätä?

Lääkärin vastaanotolla käyminen voi olla monessa mielessä jännittävä kokemus. Vastaanotolla omasta terveydestä voi paljastua yllättäviä asioita – mutta voi sitä tulla ihan henkilökunnan käytöksenkin takia yllätetyksi. Viime aikoina on uutisoitu paljon esimerkiksi siitä, kuinka törkeitä kommentteja vastaanotolla voi saada lihavuuden takia.

Lue lisää: 5 epäreilua asiaa, joita ylipainoiset naiset joutuvat kohtaamaan – ”Lääkäri suosittelee flunssaa sairastavalle laihduttamista”

Käynnin jälkeenkin voi hämmästyä. Potilaskertomuksen sisältö on parhaimmillaan ihan informatiivinen, mutta joskus siihen päätyy käsittämättömiä lausahduksia.

Vauva-lehden keskustelupalstalla ihmiset ovat jakaneet erikoisimpia ammattilaisten kirjaamia kommentteja. Näitä lukiessa on pokassa pitelemistä!

Psst. Haluatko lukea omia lausuntojasi? Nykyään jokainen voi tarkistaa potilaskertomuksensa ja diagnoosinsa Omakanta-palvelusta.

Hyvältä näyttää! Ei kun...

1. ’Potilas hivelee hiuksiaan, muuten siisti.’

2. ’Pukeutuu korkeisiin korkoihin, vaikka on pitkä nainen muutenkin. Käyttää laadukkaita ja huomioita herättäviä vaatteita.’ Olin masennuksen takia käynyt psykiatrian poliklinikalla.”

3. ” ’Ei riisu talvitakkia’. No anteeksi.”

4. ”Papereissa luki ensimmäisenä: ’Paljon tatuointeja.’

5. ’Kovin laiha, syö karjalanpiirakoita.’ Menin selkäkivun takia päivystykseen. Olin laihtunut, koska adhd-lääke vei ruokahalut. Lääkärin kysyessä sen päivän syömisistä vastasin, että karjalanpiirakka ja kahvia.”

Kuka oletkaan?

6. ’Kurlaa alkoholipitoisella suuvedellä päivittäin kahdesti. Muuten ei käyttöä.’ Vähän yllättävää, koska alkoholin käytöstä tai kurlailuista emme puhuneet. Epäilen, että lääkäri oli sekoittanut potilaat kirjatessaan.”

7.’38-vuotias mies, joka saanut kohdunulkoisesta raskaudesta johtuen…’ Olin 28-vuotias enkä tietääkseni mies.”

8. ’Asiallinen nuori nainen.’ Olin paljon yli 50-vuotias. Opetin lääkäriä käyttämään printteriään.”

Kaikki kotona

9. ”Kertomuksessa luki, että puhun järkevän oloisesti ja vaikutan olevan tässä maailmassa. Kyseessä tutkimus laajentuneista imusolmukkeista.”

10. ’Muisti jonkin verran heikentynyt, joskaan löydös ei viittaa jälkeenjääneisyyteen.’ Nauran aina tälle ja sanon kavereille, että vaikka mitä typerää päästelen suustani, on ihan lääkärin todistus, etten ole vajaa.”

11. ’Päässä ei vikaa.’ Sai aikaan hervottoman naurunpyrskähdyksen. Olin käynyt päähän kohdistuneen iskun takia tarkistuksessa, joten liittyi kyllä tilanteeseen. Sanavalinta oli kuitenkin hulvaton.”

Tärkeitä huomioita

12.’Suuta kuivaa.’ Tämä huvitti. Oli lämmin kesäpäivä ja olin juuri pyöräillyt lääkäriin. Kyllä siinä tosiaan vettä tuli juotua omasta pullosta.”

13. ”Minulla luki kerran lausunnossa, että puhun huoliteltua yleiskieltä. Mitä ihmettä se mahtaa kertoa terveydentilastani? Ihmettelen kovasti.”

14. ’Puhuu lauseita.’ Olin vastaanotolla rajun allergisen reaktion takia. Kommentti ilmeisesti viittasi siihen, että kurkku ei ollut turpoamassa umpeen.”

15. ”Synnytyskertomuksessa luki: ’Ponnistaa upeasti.’ Siinä mielentilassa ilostutti.”

Rehellisyys maan perii

16. ’Kokee itsensä arvottomaksi. Paska äiti, puoliso ja työtoveri.’ Nauratti, mutta olipa ainakin reilusti kirjoitettu, mitä sanoin.”

17. ”Vähän sai hymyilyttämään kommentti ’hieman obeesi’, kun olin ylipainon puolella yli 30 kilon verran.”

Siis mitäh?

18. ’Tulee vastaanotolle kivuliaana sienen saattamana.’ Hetken mietin, että mitäs helkkaria. Olisi pitänyt lukea ’miehen saattamana’.”

19. 'Lähtenyt hyppelehtimään käytävälle' lukee synnytyskertomuksessa. Olin jonkin aikaa yksin synnytyssalissa, kätilöä ei näkynyt missään ja soittokello oli rikki. Oli pakko lähteä etsimään kätilöä. Tyttö syntyi 5 minuutin kuluttua niin sanotusta hyppelystä.”

20. ”Sain tällin päähän, mutta sain tilattua itselleni taksin. Pääsin päivystykseen vähän tokkuraisena. Tietoihin oli kirjattu: ’Ei muista kuinka maksanut taksin’. Monta kertaa luettuani aloin itsekin miettiä, maksoinko rahalla.”

Sinäkin Brutukseni, myönnä pois!

1. Puhunut itsekseen. Kestosuosikki on tietenkin tämä: ”Missä helkkarissa ne avaimet taas ovat?”

2. Ihastellut itseään heijastavasta pinnasta. Esimerkiksi kaupan ikkuna sopii tarkoitukseen täydellisesti.

3. Santsannut ruokaa törkeästi ennen kuin muut ovat päässeet edes ekalle kierrokselle.

4. Laulanut aivan liian kovaan ääneen suihkussa. Samalla ajatellen, ettei seinänaapuri voi millään kuulla mitään.

5. Kyylännyt exäänsä, kollegaansa tai puolituttuaan sosiaalisessa mediassa. Ja tietenkin myös jäänyt siitä kiinni. Klassisin narahdustyyli on se, että tykkää toisen vuoden vanhasta postauksesta.

6. Pieraissut julkisella paikalla ja vetäissyt kasvoilleen paheksuvan ilmeen. Sehän saakin toiset uskomaan, ettet itse ollut syyllinen.

7. Käännellyt rennostin kirjan sivuja eteenpäin. Lopulta havahtuen siihen, että keskittyminen on herpaantunut ajat sitten.

8. Käyttänyt sormea lusikkana. Esimerkiksi jugurttipurkin saa tällä tavalla huomattavan puhtaaksi.

9. Mennyt kauppaan ostamaan vain yhtä asiaa – ja lähtenyt kaupasta useamman asian kanssa. Tämä tietenkin siksi, ettei kukaan luulisi, että meni ostoksille ihan asiakseen sen yhden asiaa takia.

10. Raapinut, kaivellut tai kutitellut nenäänsä tai korvaansa.

11. Ottanut tiskikoneesta esimerkiksi likaisen juustohöylän, koska noh… Eihän se nyt niin likainen ollutkaan.

12. Nyökytellyt toisen jutuille innokkaasti, vaikka ei oikeastaan edes kuullut, mitä hän sanoi.

13. Nostanut pudottamansa asian lattialta varpaillaan. Välillä on yksinkertaisesti liian raskasta kumartua.

14. Ilveillyt omalle peilikuvalleen. Ja nauranut naamavärkilleen katketakseen.

15. Pissannut suihkussa.

16. Laskenut yksinkertaisia laskutoimituksia käyttäen apuna sormiaan.

17. Avannut jääkaapin oven katsoakseen, olisiko sinne jollain ilveellä ilmestynyt uutta ruokaa.

18. Kaivellut alushousujaan julkisella paikalla. Tai siis korjannut niiden asentoa. 

19. Ottanut purkan suustaan ja piilottanut sen pöydän alle.

20. Osunut kädellään jonkun toisen purkkaan pöydän alla.

Ei voi olla niin vaikeaa!

20 asiaa, joita jokainen on tehnyt (kuvitellessaan, ettei kukaan huomaa)

No en ole koskaan tuntenut tarvetta liimailla purkkaa yhtään mihinkään, kyllä mä osaan sen ihan roskiinkin laittaa! Tai jos roskista ei ole lähellä, niin repäissyt paperinpalan ja kääräissyt sen siihen. Vastenmielistä toimintaa näiltä, jotka liimailevat purkkiansa ties minne! Sama juttu roskaamisen kanssa. Kyllä se koirankakka jaksaa herättää tunteita, mutta sujuvasti heitellään karkkipapereita tai tupakantumppeja sinne tänne. Se koirankakka kun ei parin viikon kuluttua enää edes ruohon seasta...
Lue kommentti