Näyttävät asusteet, käsieleet ja pusuhuulet ovat huomionkipeälle peruskauraa. Kuva: Shutterstock
Näyttävät asusteet, käsieleet ja pusuhuulet ovat huomionkipeälle peruskauraa. Kuva: Shutterstock

Niin kai se on, että meissä jokaisessa asuu pieni huomionkalastelija. Kuinka monta piirrettä tunnistat läheisissäsi, entä itsessäsi?

1. Hän odottaa kääntävänsä päät astuessaan huoneeseen

Kun huomionkalastelija astuu huoneeseen, hän odottaa, että saapuminen pistetään merkille. Joskus hän saattaa pitää kovaa melua tullessaan – eihän kenenkään pää käänny, jos saapuu kuin huopatossutehtaaseen! 

2. Hän janoaa ylistäviä kommentteja

Huomionhakuinen paistattelee mielellään huomion keskipisteenä. Vaivihkaa hän kalastelee ihailevia kommentteja uudesta duunista, kalliista kengistä, uudesta kampauksesta, trendikkäästä sisustuksesta tai hienosta autosta. Huomionkalastelija pyrkii jäämään ihmisten mieliin älykkäillä, näppärilla tai hauskoilla jutuilla. Illalliskutsuilla hän heittää muille mielellään provosoivia ja outoja kommentteja.

3. Hän on valmis tekemään vaikka jotakin noloa

Huomionkalastelija ajattelee, että negatiivinen julkisuuskin on julkisuutta. Tosipaikan tullen hän ei poissulje viuhahtamista kaupungillakaan – niin hänet ainakin noteerataan. 

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

4. Hän kuvaa itseään ahkerasti

Sosiaalisen median kanavat ovat huomionkalastelijalle äärimmäisen tärkeitä. Hän postaa niissä ahkerasti selfieitä erilaisissa vetimissä, asennoissa, tilaisuuksissa ja paikoissa. Kuntosalilla huomionkalastelijan voi löytää peilin edestä etsimässä parasta kuvakulmaa takamukselleen. 

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

5. Hän pitää melua tekemisistään 

Huomionkalastaja ilmoittaa Facebookissa, kun menee salille, ulos tai vaikkapa tiskaamaan. Sosiaalinen media päivittyy helposti yli kymmenenkin kertaa päivässä.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

6. Hän kerää seuraajia

Huomionkalastaja kerää ympärilleen omaa taikapiiriään, fani- ja seuraajalaumaa, Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja YouTubessa. Hän seuraa fanimääriään ahkerasti ja tuulettaa, kun ne nousevat. 

7. Hän on kiintynyt puhelimeensa

Huomionkalastelija ei pysty elämään hiljaisuudessa. Kännykkä piippaa alvariinsa, ja jos kukaan ei kirjoita hänelle Whatsappissa hetkeen, ottaa hän itse johonkuhun yhteyttä.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

8. Hän rakastaa lahjoja

Huomionkalastelija nauttii saadessaan lahjoja tai muita aineellisia huomionosoituksia. Hän pahoittaa mielensä, mikäli joku unohtaa hänen syntymäpäivänsä.

Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

9. Hän riitelee näyttävästi

Riidellessään huomionkalastelija on varsinainen draamakuningas tai -kuningatar. Ilmeet, eleet ja äänenpainot ovat hyvin teatraalisia. Riiteleminen julkisella paikalla ei ole ongelma eikä mikään: huomionkalastelija on vain hyvillään voidessaan kailottaa kovaan ääneen.

10. Häntä kuvaillaan dramaattiseksi

Ihmiset kuvailevat huomionkalastelijaa muun muassa sanoilla dramaattinen, äänekäs, ärsyttävä, innokas, näyttävä ja räiskyvä. 

 

 

 

Hätä kannattaa hyödyntää tehokkaasti.

Muistatko vielä Niksi-Pirkan? Nyt legendaarinen palsta elää uutta tulemista, sillä satavuotiaan Suomen kunniaksi K-ryhmä etsii kaikkien aikojen parasta niksiä. Kisassa kuka tahansa voi lähettää hyötyvinkkinsä arkeen.

Kisan finaalikierroksella on mukana niksi, joka lupaa helpotusta niille, joilla on ongelmia kotitöiden aloittamisessa. Jyväskyläläisen Helin siivousniksissä apuna on pakottava tarve pissata.

Lue myös: Näin siivoat kodin kyläilykuntoon tunnissa

Helin niksi on tiivistettynä tämä: Jos kotitöitä tehdessä pissahätä yllättää, älä mene vessaan. Hommat pitää tehdä pissahädässä, jotta työt tulee tehtyä joutuisammin. Lopuksi itsensä voi palkita vessareissulla.

Hän itse oivalsi niksin viikatessaan pyykkejä – hommat tuli hoidettua.

– Kotitöihin saa puhtia, ja pidätyskyky paranee. Niksi sopii haahuileville ihmisille, joiden on vaikea keskittyä yhteen asiaan kerrallaan, Heli lupaa.

Niksiä ei kannata kuitenkaan ottaa säännölliseksi ratkaisuksi siivouksen aloittamiseen, pissahätää ei ole nimittäin hyvä pidättää. Pissan pidättäminen voi lisätä virtsatietulehduksen riskiä ja virtsankarkailua – ja nämä ovat vielä vielä sotkuisia nurkkiakin inhottavampi vaiva.

Parasta niksiä voi äänestää Pirkan sivuilla 1. syyskuuta saakka.

Kiitos Teemu ja Sirpa 15.6.(?)–12.8.2017.

Luulitko, että kesä päättyy siihen, kun pienet koululaiset taapertavat lähes itseään suuremmat reput selässä opintielle?

Luulit väärin, sillä todellisuudessa kesä loppuu, kun Teemu ja Sirpa Selänne palaavat seitsemän Suomessa vietetyn kesäviikon jälkeen kotiinsa Yhdysvaltoihin. Takana ovat perinteiset kesäaktiviteetit Kotkan meripäivät ja Kummien golfturnaus.

– Onhan se hirveän haikeaa ja ja kamalaa, mutta sitten toisaalta on kiva mennä takaisin. Yleensä juuri tämän viimeisen viikon Suomessa stressaan kovasti, mutta lentokoneessa jo mietin että noniin, ihan kiva mennä taas kotiinkin, Sirpa kommentoi lähtöä MTV:lle.

Ei ihme, sillä perinteisissä kesähaastatteluissaan Selänteet kuvailevat jokavuotisia Suomen-reissujaan kiireisiksi. Sukulaisten ja tuttavien näkemisen lisäksi pariskunnalla riittää edustustilaisuuksia ja työkuvioita, muun muassa Teemun perinteinen kiekkoleiri.

– Täällä on aina hirveästi kaikenlaisia aktiviteetteja ja elämä on hektisempää kuin kotona Amerikassa, Sirpa kuvaili tälläkin kertaa MTV:lle.

 

Käytiin Elan ja Samun kanssa tutkimassa ja tarkastamassa uusi Lastenklinikka...tulee muuten superhieno👍😀👏👏👏

Henkilön Teemu Selanne (@sel8nneteemu) jakama julkaisu

Tiistaina Teemu piipahti uuden lastensairaalan rakennustyömaalla.

Suomalaisten tämä(kin) kesä on kulunut pitkälti säästä jauhaessa. Vuonna 2015 Sirpa kertoi alkukesän kuulumisiaan Me Naisille. Silloin hän samastui suomalaisten sääahdinkoon.

– Ainut, mikä minua harmittaa kaikkien suomalaisten puolesta, on tämä sää. Ihmiset ovat odottaneet yhdeksän kuukautta aurinkoa, ja on vielä näin kalsaa, Sirpa totesi.

 

First time in Venice, fun...😀

Henkilön Teemu Selanne (@sel8nneteemu) jakama julkaisu

Alkukesällä Sirpa ja Teemu viettivät romanttista aikaa Venetsiassa.

Elämä Kaliforniassa sen sijaan kuulostaa aurinkoiselta muutenkin kuin sään puolesta.

– Arkemme on tällä hetkellä ihanaa, koska Teemu on nyt eläkkeellä. Olemme tehneet tosi paljon perhejuttuja ja matkustelleet. Kaikki vuosien erossaoloajat saadaan nyt kurottua pikkuhiljaa umpeen, Sirpa kuvaili vieraillessaan Suomessa vuosi sitten kesällä.

Kiitos Selänteet kun kävitte, nähdään taas ensi kesänä!