Kappas! Siinähän kipittää uusi lemmikkileppikseni Leena! Kuva: Jukka Gröndahl
Kappas! Siinähän kipittää uusi lemmikkileppikseni Leena! Kuva: Jukka Gröndahl

Lapsena tuli keksittyä mitä erikoisempaa tekemistä – kokosimme hulvattomimmat tarinat!

Lapsuuden leikeistä on monta ihanaa muistoa, mutta jokaisella on myös niitä muistoja, jotka saavat nauramaan vedet silmissä näin aikuisena. Erityisesti lapsuutensa ennen internetiä eläneet tietävät, että tekemisen keksiminen vaati joskus suurta mielikuvitusta. Kokosimme Me Naisten toimituksen hulvattomimmat lapsuusleikit. Jos tylsyys yllättää, vinkkejä saa vapaasti kokeilla aikuisenakin! (Paitsi rötöstelyä emme suosittele kenellekään.)

1. HAMSTERI-LEHDEN TEKOA

”Pidin uimakoulua ja esterataa My Little Poneille. Tein Hamsteri-lehteä ja Hamsteri-taskupokkaria, joita sukulaiset ja naapurit saivat ostaa. Olin hullu eläinfani, ja sain ensimmäisen hamsterin 6-vuotiaana. Leikin hamsterin kanssa todella paljon: tein sille temppuratoja ulos ja sisälle, ja opetin sen nukkumaan sängyssäni. Sain myös koiran 10-vuotiaana.

Tein Barbeille vaatteita, ja leikkasin siinä samassa äitini vihkipukuakin.

 Tein ja myin myös Barbie-lehteä. Tein Barbeille vaatteita, ja leikkasin siinä samassa äitini vihkipukuakin, kun kangas näytti niin kivalta. Tapahtunutta muistellaan nykyisin huumorilla, mutta silloin se harmitti äitiäni paljon.

Minusta tuli toimittaja, joten lapsuuden harrastukset ovat selvästi ohjanneet uravalintojani ja ylläpitäneet kiinnostustani eläimiin.” Annakaisa

Äänitin ranskalaiselle kirjekaverille pätkiä radiosta ja laskin suomeksi kymmeneen.

2. KIRJEKAVEREITA JA RÖTÖSTELYÄ

”Nauhoitin kaverini kanssa Radio Rasvakalaa. Juonsimme ohjelmiamme, joiden väliin teimme mainosparodioita: Liberon vaippa ei jouuus-tanutkaan, vaan raaaat-kees.
Haalin hurjan määrän kirjekavereita pitkin maailmaa ja odotin malttamattomana postia. Kun postia alkoi saapua todenteolla parilta kymmeneltä tyypiltä, minulle tuli kisaväsymys ja vain pari kirjekaveria jäi jäljelle. Lähetin kirjekamuille myös äänikirjeitä, ja äänitin ranskalaiselle kirjekaverille pätkiä radiosta ja laskin suomeksi kymmeneen.

Kun kirjeenvaihtokaverini lähetti kuoressa väkivaltaisesti väännellyn kudinpuikon, tiesin, että olin löytänyt sielunsiskoni. 

Löysin tulevan teini-iän bestikseni Hippo-lehden kirjeenvaihtopalstalta. Asuimme samalla paikkakunnalla, mutta kirjoittelimme pitkiä kirjeitä ennen tapaamistamme. Vihasimme molemmat käsitöitä, ja kun kirjeenvaihtokaverini lähetti kuoressa väkivaltaisesti väännellyn kudinpuikon, tiesin, että olin löytänyt sielunsiskoni. 

Mökillä tein akvaarioita laittamalla pesuvatiin kiviä, vettä ja kalanpoikasia.

Halusin myös kivoja tavaroita ja ilmeisesti jännitystä elämään, joten näpistelin kaupoista kyniä ja meikkejä. Jännitystä tuli, ja melko pian jäin kiinni. Hävetti, kun äidin kanssa jouduin kierrokselle palauttamaan kauppoihin tavaroita.” Reetta, 40

3. BISNESTÄ LYIJYKYNILLÄ

”Olin jo pikkutyttönä kova bisnesnainen. Minulla oli esimerkiksi oma kauppa, ravintola, kauneushoitola, teatteri ja lehtitalo. Kaupoissani katteet olivat kohdallaan. Saatoin ostaa Tiimarista 20 lyijykynää markalla, ja myydä ne kaupassani markalla kappale.  

Perhe, naapurit ja kaverit värvättiin ostoksille ja kulttuuririentoihin.

Kesämökillä pidin kukkakauppaa ja omien taidetekeleitteni näyttelyä. Siistin myös mökin pihaa kävyistä ja risuista, ja myin niistä tehtyjä sytykepaketteja markalla kappale. Perhe, naapurit ja kaverit värvättiin ostoksille ja kulttuuririentoihin. Minulla oli jokaiselle yritykselle omat mainokset, kanta-asiakaskortit ja kaikki.” Hertta, 32

4. MUOVIPUSSIN LENNÄTYS 

”Leikin ystäväni kanssa muovipusseilla, vaikka lelujakin olisi ollut. Koetimme pihalla saada tuulen tarttumaan pussiin ja kisailimme siitä, mikä muovipussi lentää pisimmälle. Muovipusseilla oli tietysti nimet sen mukaan, mitä pussissa luki. Alko taisi olla aika hyvä lentämään, jos en väärin muista.” Viivi, 25 

5. POKERIA YKSINPELINÄ

”Pelasin pokeria yksin vasen käsi vastaan oikea käsi. Harrastin tätä silloin, kun kukaan ei ehtinyt pelata kanssani. Pelasin yksin useamman vuoden, ehkä viisivuotiaasta kymmenenvuotiaaseen. Oikea käsi voitti useammin kuin vasen. Aikuisena en ole yksin pelaillut, vaikka mielessä se on joskus käynyt.” Jutta, 35

6. METSÄN SIIVOUSTA

”Siivosin kesämökillä metsää ja mökin pihamaata kävyistä, jotta olisi ollut siistimpää. Kävyt jäivät siivoamisen jälkeen johonkin mökinnurkalle muovipussiin odottamaan tai kävin kippaamassa ne syvemmälle metsään. Metsässä käpyjä oli varmaan miljoonia, joten hidas homma taisi jäädä kesken.

Ala-asteella keräsimme myös leppäkerttuja, joita laitoimme rasiaan ja pidimme lemmikkinä. Lorautin astiaan satunnaisesti tilkan vettä ja heitin vähän ruohoa, joten eipä ne leppäkertut montaa päivää selvinneet.” Alina, 21

Mitä hassua sinä olet leikkinyt lapsena? Kommentoi alle!

 

 

Hei sinä, joka olet aina ihan katki ja poikki! Tiedämme, miltä sinusta tuntuu, joten kokosimme tunteet sanoiksi ja kuviksi.

1. Ei voi vielä olla aamu! Ei varmana ole!

2. Onko muka pakko nousta?

Aivan hyvin voi torkuttaa 15 kertaa putkeen.

3. Tylsä palaveri? Nyt on pakko skarpata ihan tosissaan

4. Kahvia!

Mikään määrä ei ole sinulle aamuisin tarpeeksi.

5. Kun olet työpäivän jälkeen niin kuitti, että voisit mennä vain suoraan nukkumaan

6. Ei ole paikkaa tai asentoa, jossa et pysty nukkumaan

 

Yup, he's fast asleep in a gift bag #catsofinstagram #cat #catstagram #sleepycat #sleepingweird #graham

Henkilön Christine (@arcticfire87) jakama julkaisu

7. Se ilme, kun ihmiset kysyvät viikonloppusuunnitelmistasi

Aiot tietenkin vain ja ainoastaan nukkua.

8. Päiväunet = taivas

9. Kun näet sängyn, pystyt ajattelemaan vain yhtä asiaa

Joko saa heittäytyä pötkölleen?

10. Iltaisin lasket minuutteja siihen, kun on okei mennä nukkumaan

Olet vakaasti päättänyt sinnitellä ainakin yhdeksään, josta on tullut virallinen nukkumaanmenoaikasi.

11. Yleisin vastauksesi, kun joku kysyy mitä kuuluu

*haukotus*

 

Rp @dp4k.m: via @sgvegancommunity DON'T YAWN CHALLENGE Can you watch the entire video without yawning - challenge starts now (🎥: Best video you will ever seen FB) 😀 We are all so similar. On one hand, some animals are kept as pets. But on the other hand, if you go to - if you've been to the supermarket, you can see they're sold in parts as food products 😷 From the viewpoint of the animal, its the same animal, just that some get to be family and friends of humans, while some ended up as their food 😱 There's no difference at all. View all as one, and one as all. Humans and animals are all living being. Start today #Govegan 🙌 For those with Netflix, why not catch #Okja with your family and friends? Hope more view each and every life as equal 🙌 #SgVeganCommunity ❤ @sgvegancommunity 🌱 #Vegan #vegancommunity #sgvegan #veganSingapore #singaporevegan #Singapore #veganofig #compassion #素#纯素 #veganlifestyle #netflix #netflixflim #superpig #animalvideo #animallovers #animals #dogs #dogsofinstagram #yawn

Henkilön Preserve Wildlife🐯@blane930 (@preservewildlife) jakama julkaisu

12. Ahh, parisuhdetorkut

Pa-ras-ta.

13. Nälkäkiukku ei ole mitään verrattuna väsymyskiukkuun

14. Paras paikka maailmassa?

Oma sänky tietenkin. Se käy myös toimistosta ja ruokailutilasta.

 

Saturdays spent like this 🌧

Henkilön Alice Caitlyn (@alice.caitlyn) jakama julkaisu

Jokaisessa meissä asuu oman elämänsä supersankari.

Muistatko vielä Viikingin, Skorpionin ja Vääpelin? 1990-luvun hittisarja Gladiaattorit muistetaan Katariina Ebelingin tukasta, tiukoista trikooasuista – ja tietysti niistä gladiaattoreista.

Gladiaattorit olivat oman aikansa kansallissankareita, joiden väkivahvuutta päästiin ihailemaan aina keskiviikkoiltaisin. Heidän tehtävänään oli estää kilpailijoita pääsemästä maaliin lajeissa, jotka tunnettiin muun muassa nimillä Viidakon Valtias, Kaupunkisota ja Luotikuja.

Nyt Gladiaattorit palaa 23. syyskuuta televisioon uusin jaksoin yli kahden vuosikymmenen tauon jälkeen. Gladiaattoreiden riveissä nähdään muun muassa Martina Aitolehti ja Cheekin veli Jere Tiihonen.

Gladiaattoritunnelmaan voi virittäytyä etsimällä omaa sisäistä supersankariaan. Alla olevasta Me Naisten testistä voit selvittää, mikä on oma gladiaattorinimesi.

 

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.