Reikäpikkarit eivät päässeet kuvaan. Kuva: Shutterstock
Reikäpikkarit eivät päässeet kuvaan. Kuva: Shutterstock

Jos alusvaatelaatikossa olisi vain kivoja, kauniita ja käyttökelpoisia alusvaatteita, siellä olisi väljää.

Konmari-villitys on pyyhkinyt myös Suomen yli ja poistanut kasakaupalla vaatteita kaapeistamme. Aika monessa vaatekaapissa yksi laatikko on kuitenkin säilynyt melko koskemattomana: alusvaatelaatikko. Siellä nimittäin asuvat saamahousut, juhlamekkorintsikat ja muut tuiki tarpeelliset vaatekappaleet.

Löytyvätkö nämä alushousut ja liivit kaapistasi?

1. Hyvät vuonna 2002 -rintsikat

Liiviliikkeissä saatetaan olla sitä mieltä, että rintaliivejä kannattaa käyttää vain vuosi tai pari ja hankkia sitten uudet liivit kannattelemaan rintoja uusin voimin. No, suomalaiset naiset tietävät, että 15 vuotta vanhat liivit käyvät aivan yhtä hyvin. Vähän kaarituki pistää kainaloon, kuppikoko on vaihtunut muutamalla koolla ja ympärysmitta venynyt 15 senttiä alkuperäistä laajemmaksi, mutta jotenkin nämä ovat niin mukavat. 

2. Saamahousut

Bridget Joneskin sen jo tiesi: mitä rumemmat kalsongit, sen varmemmin löytyy seksiseuraa. Kantajansa mausta riippuen saamahousut voivat olla valtavat mummokalsarit tai kulahtaneet reikäpikkarit.

3. Melkein sopivat ihanuudet

Kehitysidea jollekulle liikemiehelle tai -naiselle: miten saataisiin korjattua se epäkohta, että alushousuja ei (ymmärrettävästi) voi sovittaa kaupassa, ja kun tulee kotiin, ostetut pöksyt osoittautuvat aivan väärän kokoisiksi? Eikä niitä tietenkään voi palauttaa. Kauniit pikkarit lojuvat seuraavat viisi vuotta kaapissa muistuttamassa aiheuttamastaan turhasta rahanmenosta. Tai jos pöksyjen omistaja on pihi, hiertävät kaunokaiset päätyvät käyttöön kerta toisensa jälkeen – auts!

4. T-paitarintaliivien vastakohdat

Maailma on täynnä kauniita alusvaatteita, joita ei todellakaan ole tarkoitettu muiden vaatteiden alle. Pitsit ja muut koristelut rintaliiveissä tuntuvat hyvältä idealta kaupassa, mutta osoittautuvat katastrofiksi heti, kun niiden päälle pukee paidan. Koska et halua näyttää siltä, että sinulla on kahdeksan nänniä kummassakin rinnassa, pitsiunelmat pääsevät käyttöön vain silloin kun täytyy kerrospukeutua paksuihin villapaitoihin. 

5. Äidin pikkarit

Väri ja mallikin saattavat täsmätä, mutta mikä tämä koko oikein on? Jättipikkarit ovat joko äitisi omat, naapurinrouvan pesurumpuun unohtamat tai sitten pesuohjelma on vain poistanut näistä jättiläisistä kaiken elastisuuden. Päätät palauttaa housut jossain vaiheessa oikealle omistajalle, mutta huomaat käyttäväsi niitä itse – silloin kun kaikki muut ovat pesussa. Ihan hyväthän nämä ovat.

6. Kaameat juhlamekkorintsikat

On hienoa, että on kehitelty kaikenlaisia mahdollisia erikoisliivejä, joissa olkaimia voi vaihdella viiteen eri asentoon ja irrottaa. Erikoisviritykset osaavat kuitenkin olla niin epämukavia – miten on edes mahdollista liivin olla samaan aikaan tiukka ja valuva? – että ne saavat karttamaan muita kuin poolokauluksisia juhlamekkoja.

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti

Lehtien ja kantojen ottaminen pois vihanneksista ennen punnintaa on tuttu ilmiö kaupoissa. Testasimme, kuinka paljon tämä kiistelty nuukailukeino todellisuudessa säästää rahaa.

Saako kukkakaalista kuoria lehdet irti, ennen kuin sen punnitsee? Entä ottaa ananaksesta pois ison hattuosan – sehän painaa vaikka kuinka paljon? Vastaukset jakavat mielipiteet voimakkaasti: yksille se on osoitus äärimmilleen viedystä nuukuudesta, toiset taas eivät halua maksaa vihannesten niistä osista, joita ei käytä ja jotka kuitenkin menevät kotona roskikseen.  

Ilmiö tunnistetaan kyllä kaupoissa. Esimerkiksi Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin vihannesosastolta löytyy pahvilaatikkoja, koska moni repii esimerkiksi kukkakaalin lehtiosat irti. Laatikosta lehdet viedään kaupan biojätteeseen.

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan nuukailu vihannestiskillä ihmetyttää kauppiaita. 

Lue myös: Rahat vähissä? 16 + 1 vinkkiä, miten säästät ruokamenoissa, mutta syöt silti hyvin

Mutta kuinka paljon vihannesten ylimääräisten osien poistaminen ennen punnitsemista todella säästää rahaa? Kuinka merkittävästä nuukailukeinosta on todella kyse?

Me Naiset testasi, miten hinta muuttuu, kun ananaksesta, latva-artisokasta, herkkusienistä, parsakaalista ja kukkakaalista ottaa lehdet tai kannat pois.

Kukkakaali: 2,10 euroa maksavan kukkakaalin hinnaksi tuli 1,80 euroa, kun siitä kuori kaikki lehdet pois.

Ananas: 2,30 euroa maksavan kokonaisen ananaksen hinta tippui 1,95 euroon, kun sen kannan väänsi pois.

Latva-artisokka: 2,60 euron hinnasta tuli 2,40 euroa, kun lyhykäisen kannan katkaisi pois.

Herkkusienet: Kaksi herkkusientä maksoi yhteensä 75 senttiä. Ilman kantoja hinnaksi tuli 60 senttiä.

Parsakaali: Keskikokoinen parsakaali maksoi 1 euron ja ilman kantaa 80 senttiä.

Lopputulos: Jos lehtiä ja kantoja lähtee nyppimään irti, säästää yhden vihanneksen kohdalla parhaimmillaan muutamia kymmeniä senttejä. Prosentteina mietittynä vihanneksen hinta laski jopa 20 prosenttia. Näistä ostoksista olisi säästänyt siis yhteensä 1,20 euroa!

Otatko itse vihanneksista lehdet ja kannat pois? Kerro alapuolella kommenteissa, miksi!

– Parhaimmillaan Tepsu on tehnyt 12 tuntisia päiviä istuen traktorissa mukana, kertoo sen omistaja. Kuvat: Maria Hanhon kotialbumi

Aikaiset herätykset eivät haittaa! Tepsu juoksee traktorin kyytiin, vaikka kello olisi vasta kolme aamulla.

Toiset koirat eivät viihdy autossa millään; ne eivät edes suostu tulemaan autoon. Jotkut puolestaan autoilevat innokkaana omistajansa kanssa. Me Naiset kertoi äskettäin muun muassa Mikki-shibasta, joka nousee aina kahdelle tassulle nähdessään tumman Mersun.

Kohta mennään!
Kohta mennään!

Haapamäellä puolestaan elelee vähän isompia kulkupelejä fanittava koira. Walesinspringerspanieli Tepsu saattaa olla traktorissa mukana jopa 12 tuntia, kertoo sen omistaja Maria Hanho.

– Tepsu osoitti jo aika nuorena, että se haluaa lähteä traktorin kyytiin. Koira juoksi aina mukaan ja yritti hypätä kyytiin. Ensin se nostettiin traktoriin, mutta aika pian se oppi jo hyppäämään itse kyytiin. Mieheni, veljeni ja isäni rupesivat aina kysymään, että haluaako Tepsu mukaan ja kyllähän se aina lähti. Ja jos jätti traktorin oven auki, koiran löysi sieltä jo odottamassa, Maria sanoo.

Kesällä kylvöjen ja rakennusprojektien aikaan Tepsu lähtee töihin mukaan usein seitsemän aikaan aamulla. Sille on tarjolla aina vettä ja ilmastoitu koppi. Marian mukaan se jää joskus lounasaikaankin odottamaan traktoriin, sillä on käynyt myös niin, että se on jäänyt pois kyydistä. Ja sehän vasta innokasta traktorikoiraa harmittaa!

”Vanhemmiten Tepsun työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa.”

Kahdeksanvuotias Tepsu on kiinnostunut muistakin koneista.  Se istuu mielellään kaivurin, puimurin, pyöräkuormaajan ja vesiskootterin kyytiin. Talvella Tepsu lähtee välillä aurauskaveriksi jo kolmen jälkeen aamulla.

– Helposti tulee myös moitteita, jos Tepsu haistaa, että koneissa on oltu ilman häntä. Nyt vanhemmiten sen työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa, vaikka nykykoneissa onkin ilmastoinnit ja sille tarjotaan myös vettä pitkin päivää.

Yhtä hymyä!
Yhtä hymyä!

Nyt on sinun vuorosi kertoa:
millaisia omituisia asioita koirasi tekee?

Voit ladata kuvan koirastasi alla olevassa kuvagalleriassa ja kirjoittaa tekstikentässä sen jännistä jutuista. Tai voit lähettää lyhyen tarinasi ja kuvan koirastasi sähköpostilla osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi(at)sanoma.com

Me Naiset tekee juttua myöhemmin suomalaiskoirien oudoista tavoista.