Kappas, nämä ovat pomoni jalat ja nyt on ihan ok istua niiden päällä! Kuvat: Shutterstock
Kappas, nämä ovat pomoni jalat ja nyt on ihan ok istua niiden päällä! Kuvat: Shutterstock

Koiranomistajat tietävät, että jokaisella lemmikillä on omat, jopa huvittavat tapansa. Niihin on myös syynsä. 

Joku koira kaivautuu joka ilta peittosi alle nukkumaan ja joku toinen taas piilottaa sinne luita.

Joillekin se on puhdasta rakkautta, toiset taas epäilevät, että koiralla on kylmä ja läheisyydenkaipuu.

Shareablty-sivusto listasi koirien hassuja tapoja ja niiden yleisimpiä selityksiä. Joillakin eleillä ja käytöstavoilla voi olla muitakin merkityksiä; jokainen koira on oma yksilönsä ja omistajat tulkitsevat rakasta lemmikkiään aina eri tavoin.

 1. Kun koirasi tuo sinulle lahjoja

  Onko koirasi piilottanut luun tyynysi alle? Tai tuoko hän rakkaan lelunsa syliisi ilman käskyä? Koiran käytökselle löytyy aina syy jostain. ”Lahjojen” tuomisella koira haluaa osoittaa sinulle kiintymystään ja omia taitojaan. Koira on erittäin fiksu! Nämä lahjat ovat myös tärkeitä koiralle itselleen, joten kiitä niistä kauniisti ja nauti leikeistä koirasi kanssa.

 2. Kun koirasi makaa selällään jalat ilmassa

  Nyt koirasi keskittyy! Selällään makoileva koira on saanut mahtavan idean ja nostaa siksi jalkansa ilmaan. Joidenkin koirien mielessä voi olla myös idea siitä, että omistajan olisi aika rapsuttaa mahasta.

 3. Kun koirasi valtaa sänkysi

  Miksi sänkyyn päästetty koira valtaa usein koko petipaikan eikä jätä omistajalleen tilaa? Miksi se vielä ottaa tyynysikin?
  Luonnollisesti tämä osoittaa, että koira nauttii seurastasi ja haluaa olla osa laumaa yölläkin. Osa karvakuonoista saattaa kokea, että niiden pitää turvata omistajansa selusta silloinkin, kun tämä nukkuu.

 4. Kun koirasi istuu jalallesi

  Koirat eivät istu sattumalta omistajiensa jalkojen päällä. Tällä käytöksellään ne haluavat merkata ihmiseen oman hajunsa ja näyttää, että kenen laumaan ne kuuluvat.
  Jos kyseessä on arka ja passiivinen koira, saattaa se haluta istua omistajansa jalkojen päällä turvatakseen itseään ja näyttääkseen, kuinka tärkeä omistaja on tälle.

 5. Kun koirasi haukottelee

  Koirat eivät juo kahvia, mutta haukotus kertoo piristymisen tarpeesta. Eli kun koirasi haukottelee, on sen fiilis verrattavissa ihmisen haukotukseen: sitä joko väsyttää tai se on tylsistynyt – tai se on nähnyt sinun haukottelevan äskettäin. Jotkut pitävät tätäkin elettä rakkauden osoituksena.

 6. Kun koirasi tuhoaa tavaroitasi

  Kaikki koirat eivät tee tuhoja, mutta varsinkin monet pennut ovat vallattomia ja keksivät mitä ihmeellisimpiä jäyniä. Yksin kotiin jätetty nuori koira saattaa tuhota huonekaluja eroahdistuksessaan tai turhautuneena, sillä se ei ole vielä tottunut yksinoloon. Pitkä lenkki ja kotiin jätetyt aktivointilelut kuluttavat hyvin energiaa – eikä koiralla ole enää välttämättä intoa hajottaa muita paikkoja.

 7. Kun koirasi nojaa jalkaasi vasten

  Omistajansa jalkaa vasten nojaava koira kaipaa rauhoittelua ja turvaa. Se haluaa omistajansa huomiota ja rakkautta – joten anna sitä koirallesi. Tosin jos kädessäsi on maukas makupala, saattaa ovelampi tyyppi nojata reiteesi herkun toivossa.

 8. Kun koirasi käpertyy kerälle

  Moni koira nukkuu kerälle käpertyneenä. Mutta jotkut koirat saattavat kietoutua kerälle myös kipeänä tai silloin, kun ne haluavat omaa rauhaa. Kautta aikojen koirat ovat käyttäneet käpertymistä osana selviytymisviettiään. Harva koira haluaa käpertyneenä omistajansa huomiota, joten ole kärsivällinen ja hellä tällaiselle koiralle.

 9. Kun koirasi tuijottaa sinua

  Koiran suora katsekontakti on yksi suurimmista läheisyyden osoituksista. Koira kokee suurta rakkautta ja turvaa, kun se katsoo omistajaansa silmiin!

Kerro kokemuksiasi

Millaisia hassuja tapoja tai eleitä sinun koirallasi on? Kerro niistä alla olevassa kommentointikentässä.

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti