Ihmissuhteet ovat monimutkaisia. Mitä jos se näkyisi Facebookin parisuhdestatuksissa?

Facebookissa voi tällä hetkellä ilmoittaa olevansa joko sinkku, parisuhteessa, kihloissa, naimisissa, rekisteröidyssä parisuhteessa, avoliitossa, vapaassa parisuhteessa, asumuserossa, leski tai eronnut. Näiden lisäksi parisuhdestatukseensa voi laittaa ”vaikea selittää”.

Elite Dailyn mukaan tämä ei ole suinkaan tarpeeksi. Sinkkuuden ja parisuhteen väliin, rinnalle ja sivuun mahtuu vaikka millaista suhdehässäkkää. Vaikea selittää on käsitteenä aika epämääräinen, eikä ollenkaan niin mehukas kuin voisi olla.

Kaikenhan pystyy selittämään, kun oikein kunnolla yrittää. Tässä Elite Dailyn kokoamat 15 haastajaa vaikeasti selitettävän tilalle.

1. Pitkäaikaisessa ja säännöllisen epäsäännöllisessä säädössä

Kasuaalia tapailua on jatkunut kuukausien tai jopa vuosien ajan ja siinä samassa homma junnaa edelleen.

2. Intensiivisessä tekstiviestisuhteessa

Ja vain siinä. Tekstiviestirakkaus kukoistaa, vaikka muuten toista tulee harvoin edes nähtyä.

3. Ei vielä parisuhteessa (mutta käytännössä kyllä)

"Ei tapailla muita" -keskustelu on käyty, mutta "me olemme nyt parisuhteessa" -keskustelu on vielä jossain siellä lähitulevaisuudessa. Virallisesti siis tavallaan sinkkuja, mutta käytännössä ei. 

Tämä status voisi vaihtua kolmen kuukauden jälkeen automaattisesti parisuhteeksi.

4. Tapailusuhteessa, jossa vältellään aktiivisesti parisuhdetta

Kaikki on sujunut oikein mukavasti ja tapailua on kestänyt jo jonkin aikaa. Jostain syystä siihen seuraavaan askeleeseen ei ole halua.

Tässä suhteessa toista nähdään silloin tällöin ja viestitellään vielä vähemmän.

5. Eksklusiivisessä tapailusuhteessa, muttei kuitenkaan varmasti – vaihtoehdot ovat vielä (ainakin olevinaan) avoinna

Suhde tuntuu olevan siinä pisteessä, että muiden heilastelu on jäänyt menneisyyteen. Keskustelut ovat kuitenkin jääneet keskustelematta, joten periaatteessa myös muita voisi ehkä tapailla. Kumpikaan ei välttämättä niin halua tehdä, mutta asialle ollaan ainakin (tai ehkä pelkästään) ajatuksen tasolla avoimia. Voi sitten varautua henkisesti, jos toinen onkin määritellyt suhteen eri tavalla.

6. Säännöllisiä deittejä tylsyyden tappamiseksi henkilön kanssa, joka ei kiinnosta yhtään ja tunne on molemminpuolinen

Kuhan nyt on jotain tekemistä. Tässä suhteessa toista nähdään silloin tällöin ja viestitellään vielä vähemmän. Kumpikaan ei ole kovin innokas nostamaan suhdetta toiselle tasolle ja se käy aivan mainiosti molemmille.

7. Säännöllisessä kännisäädössä, jossa ollaan kuin sellaista ei olisikaan

Yhteen päätyminen joka baari-illan jälkeen on asia, josta ei ikinä puhuta. Hyvä kun edes moikataan.

8. Lähettelee säännöllisesti viestejä Tinder-parille, muttei koskaan tapaa häntä

Tyyppi vaikuttaa kivalta, mutta jokin vain estää näkemästä. Miksi tuhota se viestien tuoma täydellinen kuva näkemällä jonkun naama ja käytöstavat?

Mitään romanttista ei ole koskaan tapahtunut, mutta silti kukaan muu ei kiinnosta.

9. Eronnut mutta kiinni eksässä

Ja säätöä tapahtuu edelleen.

10. Pyörittää käyttäjiä _____, _____ ja _____.

Ja siinä järjestyksessä.

11. Loputtoman rakastunut, mutta asia ei etene

Mitään romanttista ei ole koskaan tapahtunut, mutta silti kukaan muu ei kiinnosta.

12. Vastavuoroisia yöllisiä vonkauspuheluita

Vastoin kuin suhdetilanne numero 7, tapahtunutta ei kielletä. Sille nauretaan yhdessä.

13. Hyviä ystäviä (jotka satunnaisesti säätävät kännissä) henkilön _____ kanssa.

Suhde on totaalisen platoninen. Tosiaan...

14. Yrittää päästä tosissaan irti henkilöstä _____. 

Tähän se kaikki energia menee. 

15. Jonkun toinen

Mistressi, toinen nainen, rakastajatar – mitä näitä nyt on. Tietäen tai tietämättään.

Elämässä on joskus pakko ottaa riskejä. Toisinaan se kannattaa, toisinaan ei.

Joskus elämässä sattuu noloja asioita suunnittelematta. Lue niistä täältä. Mutta toisinaan sitä tulee ottaneeksi tietoisen riskin silläkin uhalla, että siitä jää kiinni.

Nämä asiat nolottavat, jos niistä jää kiinni:

 1. Hississä pieraiseminen.
 2. Koiran kakkojen jättäminen naapurin pihalle.
 3. Lidlin kassan vedettäminen siitä, että tomaatit ovat ulkomaisia, vaikka on varsin hyvin tiennyt sujauttaneensa pussiin kalliimpia kotimaisia tomskuja.
 4. Baarijonossa etuileminen.
 5. Netflix-pettäminen.
 6. Fiksun esittäminen. Joskus tulee nyökyteltyä pokkana asioihin, joista ei tiedä mitään. Viimeistään jatkokysymysten kohdalla on parempi vain tunnustaa.
 7. Nenän kaivaminen työpaikalla.
 8. Alushousujen nyppiminen pois persvaosta julkisella paikalla.
 9. Kun harjoittelee täydellistä repliikkiä eksälle tai esimiehelle ja asianosainen sattuu kuulemaan sen.
 10. Masturbointi työpaikan vessassa.
 11. Vessapaperirullien varastaminen baarista.

 

Vierailija

Saako maitopurkin ottaa takarivistä? Testaa, osaatko kauppaetiketin

Iloisesti otan aina tuoreimmat tavarat kaupasta.Maidot ja leivät taka rivistä ja kalan kyseessä ollessa kysyn että onko jotain tuoreempaa vielä kylmiössä... Tämä johtuu siitä että käyn kaupassa kerran viikossa ja joskus väli on puolitoistakin viikkoa.. Eihän kukaan voi vaatia että maanantaina ostan maidon jossa viimeinen myyntipäivä on tiistaina.. Joisinko sitten loppuviikon hapanta maitoa tai olisinko ilman???
Lue kommentti

Lehtien ja kantojen ottaminen pois vihanneksista ennen punnintaa on tuttu ilmiö kaupoissa. Testasimme, kuinka paljon tämä kiistelty nuukailukeino todellisuudessa säästää rahaa.

Saako kukkakaalista kuoria lehdet irti, ennen kuin sen punnitsee? Entä ottaa ananaksesta pois ison hattuosan – sehän painaa vaikka kuinka paljon? Vastaukset jakavat mielipiteet voimakkaasti: yksille se on osoitus äärimmilleen viedystä nuukuudesta, toiset taas eivät halua maksaa vihannesten niistä osista, joita ei käytä ja jotka kuitenkin menevät kotona roskikseen.  

Ilmiö tunnistetaan kyllä kaupoissa. Esimerkiksi Helsingin Ruoholahden K-Citymarketin vihannesosastolta löytyy pahvilaatikkoja, koska moni repii esimerkiksi kukkakaalin lehtiosat irti. Laatikosta lehdet viedään kaupan biojätteeseen.

Taloussanomien julkaiseman uutisen mukaan nuukailu vihannestiskillä ihmetyttää kauppiaita. 

Lue myös: Rahat vähissä? 16 + 1 vinkkiä, miten säästät ruokamenoissa, mutta syöt silti hyvin

Mutta kuinka paljon vihannesten ylimääräisten osien poistaminen ennen punnitsemista todella säästää rahaa? Kuinka merkittävästä nuukailukeinosta on todella kyse?

Me Naiset testasi, miten hinta muuttuu, kun ananaksesta, latva-artisokasta, herkkusienistä, parsakaalista ja kukkakaalista ottaa lehdet tai kannat pois.

Kukkakaali: 2,10 euroa maksavan kukkakaalin hinnaksi tuli 1,80 euroa, kun siitä kuori kaikki lehdet pois.

Ananas: 2,30 euroa maksavan kokonaisen ananaksen hinta tippui 1,95 euroon, kun sen kannan väänsi pois.

Latva-artisokka: 2,60 euron hinnasta tuli 2,40 euroa, kun lyhykäisen kannan katkaisi pois.

Herkkusienet: Kaksi herkkusientä maksoi yhteensä 75 senttiä. Ilman kantoja hinnaksi tuli 60 senttiä.

Parsakaali: Keskikokoinen parsakaali maksoi 1 euron ja ilman kantaa 80 senttiä.

Lopputulos: Jos lehtiä ja kantoja lähtee nyppimään irti, säästää yhden vihanneksen kohdalla parhaimmillaan muutamia kymmeniä senttejä. Prosentteina mietittynä vihanneksen hinta laski jopa 20 prosenttia. Näistä ostoksista olisi säästänyt siis yhteensä 1,20 euroa!

Otatko itse vihanneksista lehdet ja kannat pois? Kerro alapuolella kommenteissa, miksi!

– Parhaimmillaan Tepsu on tehnyt 12 tuntisia päiviä istuen traktorissa mukana, kertoo sen omistaja. Kuvat: Maria Hanhon kotialbumi

Aikaiset herätykset eivät haittaa! Tepsu juoksee traktorin kyytiin, vaikka kello olisi vasta kolme aamulla.

Toiset koirat eivät viihdy autossa millään; ne eivät edes suostu tulemaan autoon. Jotkut puolestaan autoilevat innokkaana omistajansa kanssa. Me Naiset kertoi äskettäin muun muassa Mikki-shibasta, joka nousee aina kahdelle tassulle nähdessään tumman Mersun.

Kohta mennään!
Kohta mennään!

Haapamäellä puolestaan elelee vähän isompia kulkupelejä fanittava koira. Walesinspringerspanieli Tepsu saattaa olla traktorissa mukana jopa 12 tuntia, kertoo sen omistaja Maria Hanho.

– Tepsu osoitti jo aika nuorena, että se haluaa lähteä traktorin kyytiin. Koira juoksi aina mukaan ja yritti hypätä kyytiin. Ensin se nostettiin traktoriin, mutta aika pian se oppi jo hyppäämään itse kyytiin. Mieheni, veljeni ja isäni rupesivat aina kysymään, että haluaako Tepsu mukaan ja kyllähän se aina lähti. Ja jos jätti traktorin oven auki, koiran löysi sieltä jo odottamassa, Maria sanoo.

Kesällä kylvöjen ja rakennusprojektien aikaan Tepsu lähtee töihin mukaan usein seitsemän aikaan aamulla. Sille on tarjolla aina vettä ja ilmastoitu koppi. Marian mukaan se jää joskus lounasaikaankin odottamaan traktoriin, sillä on käynyt myös niin, että se on jäänyt pois kyydistä. Ja sehän vasta innokasta traktorikoiraa harmittaa!

”Vanhemmiten Tepsun työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa.”

Kahdeksanvuotias Tepsu on kiinnostunut muistakin koneista.  Se istuu mielellään kaivurin, puimurin, pyöräkuormaajan ja vesiskootterin kyytiin. Talvella Tepsu lähtee välillä aurauskaveriksi jo kolmen jälkeen aamulla.

– Helposti tulee myös moitteita, jos Tepsu haistaa, että koneissa on oltu ilman häntä. Nyt vanhemmiten sen työintoa on pitänyt rajoittaa, koska on aika rankkaa istua koko päivä kopissa, vaikka nykykoneissa onkin ilmastoinnit ja sille tarjotaan myös vettä pitkin päivää.

Yhtä hymyä!
Yhtä hymyä!

Nyt on sinun vuorosi kertoa:
millaisia omituisia asioita koirasi tekee?

Voit ladata kuvan koirastasi alla olevassa kuvagalleriassa ja kirjoittaa tekstikentässä sen jännistä jutuista. Tai voit lähettää lyhyen tarinasi ja kuvan koirastasi sähköpostilla osoitteeseen annakaisa.vaaraniemi(at)sanoma.com

Me Naiset tekee juttua myöhemmin suomalaiskoirien oudoista tavoista.