Marja

Syksyllä on ihanaa puolukka retken jälkeen leipoa kynttilän valossa.
PUOLUKKA-FETA TORTUT
-1 kg voitaikinaa tai torttutaikinaa
Täyte:
-1 dl puolukoita
-100g fetajuustoa
-½ sipuli
-1 rkl oliiviöljyä
-½ tl suolaa
-½ tl mustapippuria
-ripaus muskottipähkinä jauhetta
OHJE
Pohja: Sulata taikina ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit. Freesaa sipuleita niin että ne pehmenevät n. 5 min. älä ruskista. Lisää puolukat ja mausteet ja sammuta levy, sekoita marjoja ja sipuleita pannulla n. 5 min. ja ota jäähtymään. Murenna feta ja lisää puolukkaseokseen. Leikkaa ja muotoile torttutaikinasta halutunmallisia torttuja ja täytä ne puolukka fetaseoksella. Voitele taikinaosat kananmunalla. Paista uunissa +225°C n. 10-15 min. kauniin kullan ruskeiksi.

Kommentit (0)