Hilma

Sokerikakku (vaalea):
6 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl perunajauhoa
1,5 dl vehnäjauhoa

Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri.
Sekota kuivat aineet keskenään ja siiviloi vaahdon joukkoon.
Paista 175 asteessa n. 35 - 40 minuuttia

Pohjan kostutus:
2 - 3 dl tuoreen appelsiinin mehua tai vaniljamaito/kermaseosta

Täyte 1:
1,5 dl Flora Vispiä
2 dl suklaavanukasta
100 g maitosuklaata rouhittuna
100 g tummaa suklaata 70% (sulatettuna)

Vaahdota kerma, lisää joukkoon vanukas, suklaarouhe ja sulatettu suklaa/kaakaojauhe.
Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun kokoamista

Täyte 2:
1,5 dl Flora Vispiä
1 prk Viola -appelsiinituorejuustoa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

2 appelsiinin hedelmäliha (soseutettuna)

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe (värjää halutessasi oranssiksi ta ikeltaiseksi pastaväreillä).

Leikkaa pelkät hedelmälihat irti appelsiinista. Soseuta tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.

Kakun kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen tasapaksuun levyyn Ja laita kupera päällinen kakun alimmaiseksi levyksi nurin perin, kostuta pohja hyvin ja lisää suklaatäyte. Laita päälle keskimmäinen levy ja kostuta (Huom! Kostuta hieman normaalia vähemmän,
sillä appelsiinimurska on hyvin mehukasta). Levitä kostutetun keskilevyn päälle appelsiinimurska ja sen päälle tuorejuusto-kermaseos.

Lopuksi laitetaan päälle kansi eli pohjalevy, jotta pinta olisi mahdollisimman tasainen. Kostuta vielä päällimmäinen levy ja laita päälle tuorekelmua, jotta kakku tekeytyy ja kostuu hyvin. Kakun voi tehdä valmiiksi edellisenä päivänä ja pitää yön yli jääkaapissa (kostutus vie kuitenkin useampia tunteja, joten maittavamman ja kosteamman kakun saa, jos antaa rauhassa vetäytyä).

Seuraavana päivänä koristelut!

Suklaakuorrute:
2 dl Flora Vispiä
150 g tummaa suklaata
10 g voita

Kermakuorrutus (kakun reunoille):
2,5 dl Flora Vispiä

Suklaaruorutteen päälle voi raastaa juustohöylällä kauniita suklaakiehkuroita, ja väriä saa laittamalla esim. oransseja amerikanpastilleja.

Kommentit (0)