Emppi

Porkkana-Kvinoalaatikko:
( 2 pienehköä foliovuuallista)

- 1 kilo porkkanoita
- 2 dl quinoaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl suolaa + lisää maun mukaan
- ½ dl siirappia
- 1/4 tl muskottia
- ripaus valkopippuria
- 1 rkl öljyä
- gluteenittomia korppujauhoja

- Kuori ja pilko porkkanat kattilaan.
- Lisää vettä sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
- Ripauta veteen suola.
- Keitä porkkanat kypsiksi.
- Nouki kypsät porkkanat kattilasta reikäkauhalla kulhoon ja lisää joukkoon kerma.
- Huuhtele quinoa ja kaada ne porkkanoiden keitinveteen.
- Kypsytä noin 10 minuuttia.
- Surauta porkkanat ja kerma sekaisin sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon siirappi, valkopippuri ja muskotti.
- Jos quinoan kaikki keitinvesi ei ole haihtunut, kaada ylimääräiset pois.
- Lisää quinoan joukkoon öljy ja sekoita.
- Kaada quinoa porkkanasoseen sekaan.
- Sekoita hyvin ja tarkista maku - lisää tarvittaessa suolaa.
- Öljyä vuuat ja kaada laatikkomassa vuokiin.
- Kuvioi halutessasi laatikoiden pinta ja ripottele päälle ohut kerros korppujauhoja.
- Paista laatikoita 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.

Kaipasimme äitini kanssa hieman vaihtelua joulupöytään, ja minäkös uutta laatikkoreseptiä kehittelemään. Porkkanalaatikko on suosikkini, joten halusin tehdä siitä päivitetyn version. Lopputulos olikin niin hyvä, että olemme tehneet tätä jo useana jouluna...ja hieman muulloinkin.

Kommentit (0)